Saat toplamını aldırmak (Filitre ile)
Tarih
31/03/2011 21:58
Konu Sahibi
volkan1
Yorumlar
22
Okunma
3746
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 2 oy



volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
İyi çalışmalar. Ekteki örnekte ay filitremesi ve birde ay filitrelemesi olmadan saat toplamlarını aldırmak istiyorum. Denemelerimde saati 18:35 vb. gibi almay başaramadım. Yardımlarınıza teşekkürler.


.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 16,52 KB / İndirme Sayısı: 14)
Volkan1 27 Kasım 2010 dan beri AccessTr üyesidir.Halay
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sayın volkan1
Mesajınızdan ve çalışmanızdan ne yapmak istediğiniz çok açık olarak anlaşılmıyor. Kafamızda bazı fikirler oluşuyor ama tam olarak değil. Biraz daha açıklama yaparsanız yardımcı olmaya çalışalım..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
(02/04/2011, 11:34)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın volkan1
Mesajınızdan ve çalışmanızdan ne yapmak istediğiniz çok açık olarak anlaşılmıyor. Kafamızda bazı fikirler oluşuyor ama tam olarak değil. Biraz daha açıklama yaparsanız yardımcı olmaya çalışalım..

Sayın hocam cevabınız için teşekkürler,

Yapmak istediğim ekteki veritabanını form bölümündeki xx,yy,zz isimli metin kutularında (bu isimler aynı zamanda görev unsurudur); bunlara ait toplam seyir sürelerini toplatmak.
yani tablodada verilen bir nevi görev unsurlarınn otomatik toplamını (toplam seyir sürelerini) aldırmak. Bu toplamlar bir butona bağlanmadan form açılnca otomatik olarak toplanarak metin kutusunda yerlerini almalı.

Ayrıca ikinci aşamada bu görev unsurlarının ay bazındaki toplam seyir sürelerini açılan ay seçim kutusundan seçilerek metin kutusunda toplam aldırnak. Ben formda bunun aynı metin kutusundan olmasını planlamıştım ancak açılan kutuyu farklı bir metin kutusuna bağlayabiliriz. Saygılar .Teşekkürler.
Volkan1 27 Kasım 2010 dan beri AccessTr üyesidir.Halay
Cevapla


volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Örneğimi biraz daha açık bir hale getirip ekte sundum. Yardım talebim 3. mesajdaki anlattığım şekilde günceldir.tşk.


.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 17,08 KB / İndirme Sayısı: 7)
Volkan1 27 Kasım 2010 dan beri AccessTr üyesidir.Halay
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Çalışmanız üzerinde tablolardan filtrelenmiş verileri almak için bir çok yol var. Bunlardan bazıları Sql sorguları, Dlookup ve altformlardır. Ben burada diğer yolları uygulamaya çalıştım ve beceremedimImg-grin Sonuç olarak inat ederek 6 adet alt formu form üzerine koyarak onlardan veri aldım. Boş bir zamanımda Dlookup ile aynı işlemi yapacağım sizin için ama belki acilse böyle de çalışır diyerek denememi aşağıda yükledim. Tek eksiği veri olmadığı zaman Hata dönmesidir.


Ek Dosyalar
.rar   Deneme_demiral.rar (Dosya Boyutu: 21,03 KB / İndirme Sayısı: 21)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Hocam çalışmanız ve vakit ayırmanız için teşekkürler. Benim tesbit ettiğim bir sorun tablodaki toplam seyir süreleri malum saat ve dakikalardan oluşuyor. benim ekli örneğimde hep tam saatlerdi (04:00 vb.). Farketmişsinizdir bu çalışma bir bilgi ekranı. Ana değer giriş eekranından saat ve görev ile ilgili girdiler girildikten sonra bu form ile saat toplamlarını aldırmak istiyorum. bu noktada saat toplamları 04:15, 05:30 şeklinde girildiğinde yaptığınız çaılşma dakikalı toplamları almadan hep tam değrleri topluyor yani sadece saat kısımların toplamını alıyor.(toplamın 09:45 şeklinde olması gerekli.) Sizin eksik olarak gördüğünüz HATA yazısı benim için hiç önemli değil boş değer seçilirse hata yazabilir. Eğer saat toplamlarını her tablo girdisinden sonra saat ve dakıka olarak toplatabilirsek benim sorunum çözülmüş olur. Teşekkürler.
Volkan1 27 Kasım 2010 dan beri AccessTr üyesidir.Halay
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 201 15/11/2016, 00:59 shalala
  Elde edilen sonucun saat formatına dönüştürülmesi Necati Umut Köse 7 420 12/09/2016, 10:48 atoz112
Çözüldü Saat toplamlarını alarak Toplam çalışma günü ve izini yazdırmak yorum70 2 269 11/04/2016, 17:54 yorum70
Çözüldü Tabloda Hesaplanan Saat notrino 2 237 03/03/2016, 08:59 notrino
Çözüldü Gün Ve Saat Farkını Gösterme yorum70 12 1.031 14/11/2015, 20:52 yorum70


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya