Saat Toplama Sorunu
Tarih
23/11/2010 00:58
Konu Sahibi
ekremzeki
Yorumlar
8
Okunma
2181
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ekremzeki
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sevgili Arkadaşlar,

Örnek dosyadaki sorguda toplam saat sonucu 38:30 olması gerekirken enteresan bir şekilde 38:29 sonucunu veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim.... Teşekkürler....


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar (Dosya Boyutu: 8,29 KB / İndirme Sayısı: 24)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,11:23
Çözüldü 
Sn ekremzeki,

CSng yani Convert Single yerine
CDbl yani Convert Double yapın düzelecektir.
Please return your positive or negative ...
Cevapla


ekremzeki
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sayın Ufuk Bey,
İlk örnekte CDbl ile sorun çözüldü... Ancak ikinci satırda 6:00 olması gerekirken yine 05:59 sonucunu veriyor.... Kafayı yiyecem valla.... İlginiz için teşekkürler.... Dosya ektedir...


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar (Dosya Boyutu: 8,04 KB / İndirme Sayısı: 24)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,11:23
Çözüldü 
Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın
Please return your positive or negative ...
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
(23/11/2010, 13:05)horozufuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın

evet problem çözülmüş
teşekkürler
bunu birde benim gibi sadece copy-paste ile birşeyler yapmaya çalışan acemiler için açıklayabilirmisiniz
neden olmuyordu
teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,11:23
Çözüldü 
Sn accessman,

Convert işlemi bir bilgi dönüştürme işlemidir.
Bilgi dönüştürmelerde ben genelde Single yerine Double kullanırım ve dönüştürdüm bilgiyi garantiye almaya çalışırım.Yani dönüştürdüğüm bilgi için daha büyük yer ayırmış olurum.
Birde convert edilen bilgi çok yakın bir değere dönüşebilir.
Örneğin 40 değeri beklenirken 39.9999999999999 gibi bir değer convert edilmiş olabilir.
Sizde bunun başına İnt koyarsanız 39 kalır.
İnteger i kaldırmamızın sebebide budur.
Please return your positive or negative ...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 170 10 saat önce maras321
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 430 14/11/2016, 08:48 ates2014
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 114 09/11/2016, 12:31 maras321
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 300 08/11/2016, 14:35 knuur
  formda farklı kriterde toplama access acemisi 3 126 06/11/2016, 12:59 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya