Saat Toplama Sorunu
Tarih
23/11/2010 00:58
Konu Sahibi
ekremzeki
Yorumlar
8
Okunma
2202
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ekremzeki
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili Arkadaşlar,

Örnek dosyadaki sorguda toplam saat sonucu 38:30 olması gerekirken enteresan bir şekilde 38:29 sonucunu veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim.... Teşekkürler....


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar (Dosya Boyutu: 8,29 KB / İndirme Sayısı: 24)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,12:16
Çözüldü 
Sn ekremzeki,

CSng yani Convert Single yerine
CDbl yani Convert Double yapın düzelecektir.
Please return your positive or negative ...
Cevapla

ekremzeki
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Ufuk Bey,
İlk örnekte CDbl ile sorun çözüldü... Ancak ikinci satırda 6:00 olması gerekirken yine 05:59 sonucunu veriyor.... Kafayı yiyecem valla.... İlginiz için teşekkürler.... Dosya ektedir...


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar (Dosya Boyutu: 8,04 KB / İndirme Sayısı: 24)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,12:16
Çözüldü 
Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın
Please return your positive or negative ...
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(23/11/2010, 13:05)horozufuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın

evet problem çözülmüş
teşekkürler
bunu birde benim gibi sadece copy-paste ile birşeyler yapmaya çalışan acemiler için açıklayabilirmisiniz
neden olmuyordu
teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,12:16
Çözüldü 
Sn accessman,

Convert işlemi bir bilgi dönüştürme işlemidir.
Bilgi dönüştürmelerde ben genelde Single yerine Double kullanırım ve dönüştürdüm bilgiyi garantiye almaya çalışırım.Yani dönüştürdüğüm bilgi için daha büyük yer ayırmış olurum.
Birde convert edilen bilgi çok yakın bir değere dönüşebilir.
Örneğin 40 değeri beklenirken 39.9999999999999 gibi bir değer convert edilmiş olabilir.
Sizde bunun başına İnt koyarsanız 39 kalır.
İnteger i kaldırmamızın sebebide budur.
Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  saat ücreti hesaplama dsmelbistan 5 181 12/01/2017, 13:01 atoz112
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 219 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 78 02/01/2017, 20:08 m_demir
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 187 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 160 28/12/2016, 20:20 ozguryasin


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya