resim ve Cv yolu gösterme.
Tarih
07/01/2011 10:12
Konu Sahibi
orhantanriverdi
Yorumlar
13
Okunma
4269
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
128
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,12:05
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın hocalarım.
Bazı sorunlar yaşamaktayım. Sizlerle paylaşmak istedim. Yapmış olduğum programda yüzlerce CV ve yüzlerce RESİM oldu.
CV ler bir dosyada
RESİM ler bir dosyada
Program dan link yolu ile resim ve CV leri gösterebiliyorum.
Yalnız en büyük sorun ise PROGRAM çok kullanıcılı olduğu için yeni bir bilgisayara programı kopyaladığımızda Dosya uzantılarını tek tek yazmak zorunda kalıyorum. Yüzlerce link olduğu düşünülürse çok zor duruma düşmekteyim.

LİNK dışında başka yollar varmıdır.
LİNK yerine programın içine resim ve cv leri pdf veya jpeg olarak gömülebilirmi. Gömülürse program yavaşlarmı.

Önerileriniz nelerdir. Teşekkür ederim.
Saygılar
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.272
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
19/01/2017,18:17
Çözüldü 
kullandığınız programa cv için tablolar ekleseniz ve sonra bir sefere mahsus cvleri oraya girseniz, bundan sonrada cv alacağınız zaman sizin formata göre isteseniz sanırım cv kısmını çözmüş olursunuz.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

dreamt
Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A....
49
1
20/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
27/01/2016,15:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba, neden tek tek yazmak zorunda kalıyorsunuz anlamadım. Cv veya resimleri bir sefer tanımlayıp eğer ağda sabit klasörde ise dosya ismine göre açtırabilirsiniz.
dreamt, 20-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
128
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,12:05
Çözüldü 
Sayın Hocalar,

CV Klasörü, Fotograf Klasörü ve Access database Benim Bilgisayarımda. Bazı kullanıcıların girip bilgilere bakması gerekiyor. Örnek. Altkatta patron benim bilgisayarıma da programı yükle diyor. Ve sürekli güncel bilgileri görmek istiyor. Ben gidip bilgisayarına yükleme yaptığımda CV ve FOTO klasörü bende olduğu için Link dosya uzantılarını tekrar tanıtmak zorunda kalıyorum.

Örnek. D:/Paylasım/Orhan/Foto/.Jpeg (Olarak kayıtlı bende)
Aşağı bilgisayara yüklediğimde bu uzantıyı kendisi nasıl bulabilir.

Umarım Anlatabilmişimdir

Saygılar

Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
21/01/2017,15:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın orhantanriverdi;
Size tavsiyelerim;
1. Veritabanınızı bölünüz ve bir dosyada tablolarınız olsun diğer dosyada formlar, sorgular, raporlar, modüller vs. olsun.
2. Tablolarınızın olduğu veritabanını ağda bir paylaşım klasörüne kopyalayın tabi CV ve Resimleride.
3. İş yerinizde bu programı kullanacak herkesin bilgisayarına Formlarınızın olduğu Access Dosyasını dağıtın. Bu Access dosyasına dataların bulunduğu çalışmanızda ki tabloları bağlı tablo olarak ekleyin.
4. CV ve Resimlerin yolunu (PATH) ağda paylaşılan klasörün ağ yolu olarak değiştirin (\\server\access\) gibi...

Sonuç olarak bu yapıyı kullanırsanız hangi bilgisayarda olursa olsun Cv ve Resimleriniz görüntülenecek başka bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır. Siz zaman zaman çalışmanızda yenilik yaptıkça diğer kullanıcılara yeni dosyayı kopyalayacaksınız....
Kolay Gelsin.

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

dreamt
Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A....
49
1
20/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
27/01/2016,15:00
Çözüldü 
Sayın kural'a katılmakla beraber ağ sürücüsü kullanılmasını tavsiye ederim. İyi günler...
dreamt, 20-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 67 19/01/2017, 16:59 siyahca
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 206 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 167 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 218 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 263 30/12/2016, 16:45 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya