Rehberden seçip forma getirdiğim bilgiler siliniyor
Tarih
08/09/2011 16:55
Konu Sahibi
neslinet
Yorumlar
11
Okunma
1758
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



neslinet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
33
2
20/05/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/08/2013,15:47
Çözüldü 
merhaba
bir karne programı yapıyorum 2 tane sorum var
1-progmramda "ÖĞRENCİ_GİRİŞİ" formunda ekrana kayıtlarımı giriyorum , kaydet butonu ile kaydediyorum , rehberden girdiğim kaydı çift tıklayarak ekrana çağırıyorum , kayıtlarda bir düzeltme yapmadan YENİ butonuna basıyorum , rehberi tekrar açtığımda o kayıt görünmüyor
2-okul numarası hiçbir zaman tekrar etmemesi lazım , yani içerde table da olan bir kayıt var ise , aynı numarayı girdiğimde uyarmasını ya da girdiğim numaraya ait adı soyadı, sınıf,okulu bilgilerini ekrana getirmesini istiyorum

şimdiden herkeze teşekküler


Ek Dosyalar
.rar   Nes_karne_2011.rar (Dosya Boyutu: 286,03 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Çünkü aslında yeni kayıt için boş bir satır çağırmıyorsunuz. Sadece metin kutularının içindeki yazıları silmişsiniz:

Visual Basic Code
KUTU = ""
ADISOYAD = ""
SINIFI = ""
OKUL = ""


Yeni bir kayıt için aşağıdaki kodu kullanın:

Visual Basic Code
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec


İkinci sorunuz için önce şunları inceleyin:

Mükerrer kayıt engelleme hakkında 
mükerrer kayıt  

Anahtar fonksiyonlar DCount ve Dlookup olacak.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


neslinet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
33
2
20/05/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/08/2013,15:47
Çözüldü 
teşekkürler cevap için ,
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec kodunu denedim , bunu koyduğumda , aynı kayıttan iki kere oluşturuyor

verdiğiniz linkleri de bugün saat 9 dan itibaren inceliyorum ama örnekler çok karışıktı ve yaptığım işlemlerde başarısız oldum Img-cray
ilk defa kullanacağım bir uygulama olduğu için tam anlayamadım
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Çünkü kaydet tuşunun kodlarında da ekleme işlemi yapmışsınız. Formdaki metin kutularında en ufak bir değişiklik yaptığınızda zaten kaydetme işlemi yapılır. Siz Kaydet butonundaki:
1- kodları silip
2- açık metin kutularını kilitleyip
3- son kayda giderek

daha basit bir yol izleyebilirsiniz.

Ayrıca her yerde

Visual Basic Code
'KUTU = ""
ADISOYAD = ""
SINIFI = ""
OKUL = ""


komutlarını kullanmışsınız. Bunlar ile metin kutusunun içindeki bilgileri silersiniz kayıtlarınızı kaybedersiniz. Form Yüklendiğinde ve Geçerli olduğunda bu işi yaptırıyorsunuz çok dikkat edin.

Ekteki örneğinizi inceleyiniz.



Ek Dosyalar
.rar   Nes_karne_2011_alpeki99.rar (Dosya Boyutu: 139,92 KB / İndirme Sayısı: 10)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


neslinet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
33
2
20/05/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/08/2013,15:47
Çözüldü 
ilginize teşekkürler öncelikle
SQL de hep böyle yapıyoruz , o yüzden bende böyle yazmıştım ekranı temizlemek için
gönderdiğiniz programda rehberden kaydı çağırıyorum , bir değişiklik yapıyorum , kaydet demeden yeni butonuna bastığımda o değeri kaydediyor, yeni bir kayıt girip kaydet butonuna basmadan , yani butonuna basıncada kaydediyor
text alana girdiğim herşeyi sorgusuz kaydediyor, ben kaydet dediğimde kaydetmesini istiyorum
bunu nasıl engellerim ?


Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Aktif Arama - Formdaki Kritere Göre Başka Formda Kayıt Bulmak Video Ders - 1  konusunda yer alan videonun altındaki eklenti dosyasını inceleyiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgudan ifade alanını forma aldırma yenginoglu 2 77 10/11/2016, 01:34 yenginoglu
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 154 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 405 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  Tabloya ve forma yeni alanlar ekledikten sonra metin kutusu sonucu almıyor hasanak2 5 299 22/09/2016, 09:28 hasanak2
  Webbrowserdaki Doğrulama Resmini Forma Aktarma umutakkaya 16 754 21/08/2016, 01:12 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya