Raporlarda İstenilen Kayıtı Getirmek....
Tarih
26/05/2009 21:00
Konu Sahibi
elmariachi
Yorumlar
5
Okunma
1389
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
01/11/2016,22:33
Çözüldü 
Selamlar arkadaşlar,

Çalıştığım projede 11 adet soru var. Yaptığım sorgu ile 1-6 arasındaki soruları raporumda gösterdim. Ancak şimdide farklı bir şekilde sadece 7. soruyu göstermem lazım.

Zaten rapor için bir sorgu kullandığımdan dolayı ikinci bir sorguyu kullanamam ve dolayısıyla kod yazmam gerek diye düşünüyorum.

Ekteki projemden örnek vermek gerekirse, RAPOR_MAKINE deki "Röleve" isimli alan aslında benim 7. sorum. Bir metin kutusu ekleyerek adını "Röleve" koydum ve gerekli formülü yazdım. Yapmak istediğim şu; yazdığım bu formül sadece, Cevap Tablosundaki SORU_ID= 7 ve [CEVAP_KODU_MAKINE]=1 olduğunda geçerli olsun, eğer [CEVAP_KODU_MAKINE] 1 e eşit olmaza da formülün olduğu Metin Kutusu (Metin94) 0 olsun. Umarım açıklayabilmişimdir.

Selamlar...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar (Dosya Boyutu: 78,96 KB / İndirme Sayısı: 10)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Ben baktım çözemedim İstediğiniz raporda bir alan
ise oraya bir textbox koyup içine açıklama yazarmısınız ? ya da bir ekran resmi ...
Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
01/11/2016,22:33
Çözüldü 
(26/05/2009, 21:42)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben baktım çözemedim İstediğiniz raporda bir alan
ise oraya bir textbox koyup içine açıklama yazarmısınız ? ya da bir ekran resmi ...
Kolay gelsin

Sn.okileturc

Rapora bir etiket ekledim ve içine istediğimi yazdım.

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar (Dosya Boyutu: 77,11 KB / İndirme Sayısı: 9)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Img-cray
Sorgunuzda Soru id alanını 1-6 arasında kısıtlamışsınız
bana 7 nolu id için yöntem soruyorsunuz test bile edemiyorum.
Kısıtı kaldırsaydınız diyeceksiniz, kaldırdım
bu seferde raporunuz hata veriyor ve açılmıyor

Ben yine de düşündüğüm kodu yazayım ama maalesef
test edemedim

Kod:
=IIf([CEVAP.SORU_ID]=7 And [CEVAP_KODU_MAKINE]=1;[Metin82]*10/100;0)


Bu şartlarda umarım çözülür
Kolay gelsin

okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
01/11/2016,22:33
Çözüldü 
(26/05/2009, 23:09)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkür ederim Img-cray
Sorgunuzda Soru id alanını 1-6 arasında kısıtlamışsınız
bana 7 nolu id için yöntem soruyorsunuz test bile edemiyorum.
Kısıtı kaldırsaydınız diyeceksiniz, kaldırdım
bu seferde raporunuz hata veriyor ve açılmıyor

Ben yine de düşündüğüm kodu yazayım ama maalesef
test edemedim

Kod:
=IIf([CEVAP.SORU_ID]=7 And [CEVAP_KODU_MAKINE]=1;[Metin82]*10/100;0)


Bu şartlarda umarım çözülür
Kolay gelsin


Sn. okileturc ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorumun karışık olduğunun farkındayım biraz daha açıklama yaptım örnekte.

Rapordaki mavi renkli alan benim ilk 6 sorum. Bunun için bildiğiniz gibi sorguda 1-6 arası kısıtlama yaptım. Bu altı sorudan sonra raporda da göreceğiniz gibi bir toplam kısmı var. Bu toplam kısmının altınada 7. soru (Röleve) gelecek. Mevcut Access bilgilerimle, Hem 1-6 arası kıstlama yapıp hemde 7 nci veriyi istemek mantıksız geldiği için bende bir Metin Kutusu ekledim (Metin94) ve gerekli formülü yazdım. Ama bir koşul var [CEVAP_KODU_MAKINE]=1 olursa bu formül çalışacak yoksa, Metin94=0 olacak. Bu benim düşünüpte yapamadığım yöntem.

Ama başka bir yöntem varsa o da olur tabi ki. Ama raporda görüldüğü tasarımda olacak. İlk 6 sorudan sonra toplam kısmı olacak. Bununda altında 7. soru olacak.

NOT: (Sizin kısıtlamayı kaldırınca karşılaştığınız hata, başka bir alanda yaptığım bölme işleminden kaynaklanıyor. Veriyi 6 ya böldürmüştüm. Siz kısıtlamayı kaldırınca rakamın küçük olmasından hata verdi. Ben o bölme işlemini şimdilik kaldırdım sonra ilave ederim. Şu anda bir hata ile karşılaşmazsınız. )

Saygılar...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar (Dosya Boyutu: 72,99 KB / İndirme Sayısı: 14)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
01/11/2016,22:33
Çözüldü 
Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm.

Sadece 7 nci soruyu getirecek bir sorgu yaptım. Bu sorguyu kullanarak yeni bir rapor oluşturdum. Yaptığım bu yeni raporuda, RAPOR_MAKINE isimli ana raporda alt rapor olarak kullandım. İki rapor arasında alt ve üst alan bağlantılarını yapıp, gerekli koşulu kod olarak yazınca sorun çözülmüş oldu.

Selamlar...
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporlarda Gün Adlarını Sıralı Göstermek elmariachi 2 127 16/08/2016, 13:19 elmariachi
  Sorgudan veri getirmek mehmet8x 8 525 24/06/2016, 17:05 mehmet8x
  Raporlarda Ara toplam ve nakli toplam isouysal 4 421 04/06/2016, 14:36 atoz112
Çözüldü DLookup ile başka alandan veri getirmek mehmet8x 9 505 11/02/2016, 13:30 mehmet8x
Çözüldü Listeyi aktif ve pasif duruma getirmek kenan827 18 816 09/02/2016, 14:37 kenan827


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya