Raporda zebra tipi renkli görünüm
Tarih
06/05/2009 16:00
Konu Sahibi
mantars
Yorumlar
6
Okunma
1810
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mantars
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... M....
23
8
13/04/2009
22
Balıkesir
Ofis 2007
21/11/2016,13:39
Çözüldü 
ekteki dosyadaki raporda Ayrıtı Altbilgisi alanında listelenen satırların Artalan renklerini 2.4.6. vb çift sıra numaralı satırlarda nasıl değiştirebilirim? (Zebra görünümlü rapor).

Ayrıca gene raporda ayrıntı altbilgisi alanında (Ekli dosyada Vergi No Altbilgisi alanında) listelenen kayıtların sayısını sayfa üst bilgisi alanında nasıl bulabilirim?

Zaman ayırabilecek olan arkadaşların emeklerine şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Makbuz.rar (Dosya Boyutu: 30,4 KB / İndirme Sayısı: 11)
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Vergi No Footer kısmına, adı ZebraKutusu olan bir adet dikdörtgen ve Print olayına aşağıdaki kodu ekledim.

Kod:
Private Sub GrupAltbilgisi1_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
    If (Me.SiraNo Mod 2) = 1 Then Me.ZebraKutusu.BackColor = 16777215 Else Me.ZebraKutusu.BackColor = 12632256
End Sub



Ek Dosyalar
.rar   Makbuz_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 32 KB / İndirme Sayısı: 29)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Birinci Sorunuzun cevabı için


Kod:
Private m_RowCount As Long





Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)

m_RowCount = m_RowCount + 1
    If m_RowCount / 2 = CLng(m_RowCount / 2) Then
            Me.Ayrıntı.BackColor = 15263976 'Change value to the color you desire
        Else
            Me.Ayrıntı.BackColor = 14811135 'Change value to the color you desire
    End If

End Sub



bunu deneyiniz


Seruz Hocam cevabı vermiş zaten sonradan gördüm...

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Puletin'in kodlarını görünce aklıma geldi.
Aslında bir dikdörtgen eklemeye gerek yoktu, benimki formlardaki Koşullandırılmış Biçim olayından kalma bir alışkanlık Img-grin

Aynı işlem bu şekilde de olur.

Kod:
Private Sub GrupAltbilgisi1_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
    If (Me.SiraNo Mod 2) = 1 Then Me.GrupAltbilgisi1.BackColor = 16777215 Else Me.GrupAltbilgisi1.BackColor = 12632256
End Sub



Ek Dosyalar
.rar   Makbuz_Seruz2.rar (Dosya Boyutu: 32,32 KB / İndirme Sayısı: 22)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


mantars
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... M....
23
8
13/04/2009
22
Balıkesir
Ofis 2007
21/11/2016,13:39
Çözüldü 
Sevgili Seruz hocam ve Puletin Hocam

Renklendirme çözüldü. bunun için teşekkürler.

Ancak Seruz Hocamın 1. soruma önerdiği çözüm olan =DCount("*";"[İki Tarih Arası Kesilenler]") kodunun sonucu iki tarih arası kesilen faturaların tamamını sayıyor. Oysaki orada listelenen kayıtlar iki tarih arası kesilen faturaların vergi numarası bazında toplamları. Ben Bunun sayısını ilgili alana yazdırmak istiyorum.

Puletin hocamın buna ilişkin kodunu da nereye ve nasıl yazmam gerektiğini anlamadım.
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Bu arada Satır Sayısı olayını yazmayı unutmuşum, onu da anlatayım.
Yaptığım örnekteki raporda Satır Sayısı = 56 olarak çıkıyor, çünkü raporun kayıt kaynağında aslında 56 kayıt var.

Siz Raporda, Vergi No bazında gruplama yapıp, kayıtları Grup Footer kısmında toplayıp yazdırdığınız için 45 kayıt listeleniyor.

Vergi No bazında gruplama olayını raporda değil, sorguda yapmalısınız.
Kayıtları da raporun normal detay kısmında yazdırırsanız daha iyi olur, bu şekilde satır sayısı da doğru çıkmış olur.
Dediğim gibi bir deneyin, yapamazsanız, yazın.
Ona da yardımcı oluruz.
Biraz vaktim oldu ve anlattığım şekilde sorguda gruplanmış olarak raporu yaptım ve örneği ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Makbuz_Seruz3.rar (Dosya Boyutu: 32,83 KB / İndirme Sayısı: 29)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda yılı gösterme ertans 8 179 06/12/2016, 14:39 atoz112
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 278 03/12/2016, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 97 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 202 14/11/2016, 18:43 mehami
  Listede ve Raporda veri göstermek m_demir 4 86 16/10/2016, 23:01 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya