Raporda Yazdırma Alanı Formdan Ayarlama yapılırmı?
Tarih
03/03/2010 00:23
Konu Sahibi
perisanoglu
Yorumlar
21
Okunma
4829
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy



perisanoglu
Emirdağlı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
141
30/10/2008
59
Ankara
Ofis 2007
27/06/2016,15:44
Çözüldü 
Herkese kolay gelsin arkadaşlar..İnternette ve forumumuzda araştırdım benzer örnek bulamadım..forma bağlı rapordaki yazdırma alanlarını form üzerinden ayarlayabilirmiyiz...yani forma konulacak 4 tane buton ile raporda bulunan tüm alanları yukarı aşağı sağa ve sola kaydırabilirmiyiz raporu açmadan? kaydırma hızıda ctrl tuşuna basılı tutanarak kaydırılan hızda yani yavaş hızda olacak şekilde..kendim epeyce deneme yaptım ama maalesef yapamadım..bu işlemi Access penceresi gizlenmiş veri tabanında accesi tasarım görünümünde açmadan form üzerinden yapabilirmiyiz? yardımlaınız için şimdiden teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 15,49 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.812
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,21:00
Çözüldü 
Sayın perişanoğlu ne demek istediğinizi tam anlamadım ama benim elimde bulunan tut sürükle formu var bunu kullanarak birşeyler yapabilirsin istersen bir inlece kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   tut sürükle form örneği.rar (Dosya Boyutu: 40,47 KB / İndirme Sayısı: 71)
Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Çözüldü 
Teşekkürler Sayın C*E*L*O*Y*C*E....
Cevapla


perisanoglu
Emirdağlı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
141
30/10/2008
59
Ankara
Ofis 2007
27/06/2016,15:44
Çözüldü 
ayın C*E*L*O*Y*C*E ilginiz için teşekkürler..ama istediğim sizin eklediğiniz örnekteki gibi bişey değil..kendi hazırladığım trafik tescil programında(forumda paylaşımı var) böyle bir düzenleme düşünüyorum ama ben içinden çıkamadım..access veritabanı Access penceresi gizlenmiş olarak açılıyor. ek1 ve ek9 belgelerini doldurduğumuz formların bağlı olduğu raporlarda bulunan metin kutuları matbu bir belgede belirli yerlere gelecek şekilde tarafımdan tek tek ayarlandı. yazdırma yaparken bazı yazıcı modellerine göre tekrar ayarlama yapılması gerekebiliyor..belgede istenilen yere denk gelmeyip küçük kaymalar oluyor.ama bu ayarlama veritabanını tasarım görünümde açarak rapor tasarımından yapılabiliyor. benim istediğim örnekte olduğu gibi form 1 ve bu forma bağlı rapor 1 var..raporu tasarım göünümünde açmadan form1 e eklenecek 4 adet butonla yukarı aşağı sağa ve sola rapordu bulunan bütün metin kutularının eşit oranda kaydırılabilmesi..böyle bir kod yazılabilirmi yada böyle bir ayarlama yapılabilirmi..
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Bununla ilgili çok güzel uygulamalar var. Fakat siz raporun baskı önizlemesinde de bunu elle ayarlayabilirsiniz. Ama ille de bir form üzerinden ayarlayacağım diyorsanız, o da mümkündür. Bunun için rapordaki tüm alanların konumlarını x ve y biçiminde bir tabloda saklamalısınız. Daha sonra bu değerlerle bir form aracılığı ile oynayabilirsiniz. Hatta rapordaki alanları bir fatura veya resmi bir matbuu belge gibi dizayn edebilirsiniz. Bununla ilgili zamanım olursa size bir örnek hazırlarım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Bu arada ben zaman bulana kadar yaparsınız belki diye, raporun kenar boşluklarını ayarlayan kodları aşağıda verdim:

Me.Printer.LeftMargin = 1000
Me.Printer.TopMargin = 1000
Me.Printer.RightMargin = 1000
Me.Printer.BottomMargin = 3000

Bu kodların raporun açılışına yazılması gerek. Bunun için değerleri form üzerinde belirleyip global bir değişken üzerinden aktarmak çözüm olabilir. Tabii tablodan direk olarak almak da mümkündür.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 94 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Raporda yılı gösterme ertans 5 131 17/11/2016, 12:11 ertans
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 191 15/11/2016, 00:59 shalala
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 302 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya