Raporda "(Tümü)" Olayı Hk
Tarih
23/01/2009 16:38
Konu Sahibi
osman06
Yorumlar
2
Okunma
1413
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
mrb arkdaşlar ekteki dosyada biraz çalıştım ama bişeyler eksik geldi galiba
rapor kısmındaki program adlı raporu tıkladığımda gelen formda ilk ve son tarihi yazdıktan sonra aşağıdaki üç kriterden birini seçtiğimde ona ait raporu alamıyorum.

eğer kriterlerden seçim yaparsam seçtiklerimi versin seçim yapmazsam tümünü versin. istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   VT1.rar (Dosya Boyutu: 22,89 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sayın Osman06
Ben öncelikle daha önemli bir konuda uyarı yapmak istedim. Tablolarınızı oluşturma konusunda seçtiğiniz mantık yanlış. Henüz projenin başında öncelikle onları düzeltmeniz için öneride ve uyarıda bulunmak istedim.

Öncelikle tek tablo bu iş için uygun değildir. Çünkü tablonuzun içinde kaydedilmesi gereken işlemler yanında sadece işaret edilmesi yeterli olan veriler de var. Şöyle ki;

Mahalleler diye bir sütununuz var ama mahalleler diye bir tablonuz yok. Oysa mahalle adlarının saklandığı bir referans tablonuz olmalı, veriler tablonuza seçtiğiniz mahalle bilgisi bu tablodaki yazıldığı şekliyle gelmeliydi. ABİDİNPAŞA adındaki mahallenin adını bir sonraki kayıtta ABIDINPAŞA yazarsanız iki ayrı mahalle adı gibi algılanacak ve bu nedenle aynı anda iki farklı kişiyi aynı adrese getirebileceksiniz. Bilgisayar A kişisini ABİDİNPAŞA'ya B kişisini ise ABIDINPAŞA'ya konumlandıracak ve bir uyarıda bulunmayacaktır. Bunun bir otel programında veya bir düğün organizasyonu programında yapıldığını düşünün bakalım. Aynı anda 2 gelin 2 damat salon tek... 300 kişilik salona 600 davetli. Sandalyede oturan 300 ayakta 300 kişiImg-grin))
Bu nedenle verilerin yazıldığı tabloda Mahalle adı değil mahalleid değeri olmalıdır. Bu değer de genellikle sayısal bir değer olur. Böylece verilerin olduğu alanda sayılar bulunur, o sayının hangi mahalleyi temsil ettiğini ise Mahalleler adlı referans tablosundan öğreniriz. Zatem veriler de girilmek için oradan çağırılmış, elle yazılmamıştır.
Bu uyarılarımı sabit olacak tüm veriler için düşünün. Yani Mahalle-Cinsi-Katılacak M/V vs. bilgileri hep ayrı tablolarda olmalı. Yoksayaptığınız çalışma bir progra değil, not defteri olur. Bunun için Excel veya word kullanın daha iyi. Neden programa gerek olsun ki?

Bunları yaptıktan sonra "like" komutuyla bahsettiğiniz tümünü seçme işlemini uygulayabilirsiniz. Ama öncelikle veri yapısını düzeltmenizi öneriyorum. İşe doğru yerden başlayın...

Kolay gelsin..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
hocam öncelikle ilginiz için tşkler ben sadece yapmaya çalıştığım şeyin bir kısmını ekledim rapora çözüm bulmak için (aynen değiniz gibi mahalle ve diğerlerini tanımladığım bir kaç formum var ) mükerrer kayıtları önlemek için ) tşk ler hocam uyarınız için
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda yılı gösterme ertans 8 183 06/12/2016, 14:39 atoz112
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 287 03/12/2016, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 97 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 202 14/11/2016, 18:43 mehami
  Listede ve Raporda veri göstermek m_demir 4 86 16/10/2016, 23:01 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya