raporda sıralama sorunu
Tarih
22/02/2011 12:44
Konu Sahibi
apobaba77
Yorumlar
5
Okunma
1453
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



apobaba77
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
accesste yapmış olduğum bir raporda personelin görev sürelerini hesaplattım.bunu excele aktardığım zaman sıralam düzgün olmuyor örnekte olması gerektiği yaptım acaba sorun nerde görev süresi en yüksekten en düşüğe doğru bir sıralama yapmak istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   sıralama.rar (Dosya Boyutu: 2,28 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Access örneğinizi de ekler misiniz
Sonuçta ayni sıralamayı Excel de de yapsanız ayni sıralamayı yapacaktır. çünkü alfanümerik sıralama nümerikten farklıdır listenizde enbüyük ilk sayı "8" dir ve bu sıralama normaldir. "31" yılı doğru görmesi için 8 yerine "08" olmalıdır
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
orjinal bir "27.12.1995" gibi bir tarih var ise buna göre sıralama yapabilirsiniz. text alanda buna göre sıralı gider.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


apobaba77
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
başka çaresi yokmu acaba
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Siz gönderdiğiniz örnekteki görev sürelerini bir yerlere kaydettiğiniz, mevcut bir tarihten hesaplıyorsunuz sonuçta.
Bu tarihi kullanarak rahatça sıralanabilir.

Gönderdiğiniz elle yazılmış metin üzerinden istediğiniz sıralamayı yapmak için, metnin içindeki yıl, ay, gün değerlerini ayrıştıran bir formül yazıp, bulacağımız bu değerler üzerinden sıralama yaptırmak gerekiyor. Örnekte görebilirsiniz.

Tarihi zaten biliyorsak bunu yapmak aslında ters oluyor.


Ek Dosyalar
.rar   sıralama_seruz.rar (Dosya Boyutu: 5,1 KB / İndirme Sayısı: 19)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


apobaba77
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
şimdi oldu teşekkürler üstad
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 265 03/12/2016, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 95 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Raporda yılı gösterme ertans 5 137 17/11/2016, 12:11 ertans
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 430 14/11/2016, 08:48 ates2014


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya