raporda sıralama sorunu
Tarih
22/02/2011 12:44
Konu Sahibi
apobaba77
Yorumlar
5
Okunma
1472
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



apobaba77
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
accesste yapmış olduğum bir raporda personelin görev sürelerini hesaplattım.bunu excele aktardığım zaman sıralam düzgün olmuyor örnekte olması gerektiği yaptım acaba sorun nerde görev süresi en yüksekten en düşüğe doğru bir sıralama yapmak istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   sıralama.rar (Dosya Boyutu: 2,28 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Access örneğinizi de ekler misiniz
Sonuçta ayni sıralamayı Excel de de yapsanız ayni sıralamayı yapacaktır. çünkü alfanümerik sıralama nümerikten farklıdır listenizde enbüyük ilk sayı "8" dir ve bu sıralama normaldir. "31" yılı doğru görmesi için 8 yerine "08" olmalıdır
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
05/01/2017,16:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
orjinal bir "27.12.1995" gibi bir tarih var ise buna göre sıralama yapabilirsiniz. text alanda buna göre sıralı gider.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

apobaba77
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
başka çaresi yokmu acaba
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Siz gönderdiğiniz örnekteki görev sürelerini bir yerlere kaydettiğiniz, mevcut bir tarihten hesaplıyorsunuz sonuçta.
Bu tarihi kullanarak rahatça sıralanabilir.

Gönderdiğiniz elle yazılmış metin üzerinden istediğiniz sıralamayı yapmak için, metnin içindeki yıl, ay, gün değerlerini ayrıştıran bir formül yazıp, bulacağımız bu değerler üzerinden sıralama yaptırmak gerekiyor. Örnekte görebilirsiniz.

Tarihi zaten biliyorsak bunu yapmak aslında ters oluyor.



Ek Dosyalar
.rar   sıralama_seruz.rar (Dosya Boyutu: 5,1 KB / İndirme Sayısı: 19)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

apobaba77
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
şimdi oldu teşekkürler üstad
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 213 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Raporda filtreleme onay kutusu ile nightashes 3 125 12/01/2017, 18:53 nightashes
  Raporda yürüyen bakiye kadirdursun 2 66 11/01/2017, 13:14 kadirdursun
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 217 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Raporda form üzerinden denetimler yapmak. nightashes 4 111 06/01/2017, 22:36 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya