Raporda İki Veriyi Toplama
Tarih
01/05/2009 16:02
Konu Sahibi
imokl
Yorumlar
5
Okunma
2010
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



imokl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
herkese merhaba;
öncelikle kolay gelsin.accesse yeni başladım.kendimce bir şeyler yaptım tasarıma yönelik deilde daha çok içeriğe yönelik farklı ne olabilr bulamadım.mesela yapacağım raporları iki tarih arasında görüntelemek istesem bunu nasıl yaparım.şöleki oluşturduğum rapora tıkladığımda inputbox açılsın ben bir tarih giriyim.ardından başka bir inputbox başka bir tarih girmemi istesin ve tamama bastığımda yalnızca o girdiğim tarihler arasındaki verilerim listelensin.ayrıca yine rapor kısmında eski yıllar izin sayısı ve bu yıl izin sayısını her bir kişi için ayrı ayrı Access kendi toplasın istiorum.son olarak ben accessi açtığımda ilk olarak oluşturduğum ana form ekrana gelsin istiyorsam bunun için ne yapmalıyım.yardım ederseniz çok sevinirm.ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.yapmış olduğum örnek ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   ayse irem türkücüoğlu.rar (Dosya Boyutu: 522,14 KB / İndirme Sayısı: 18)
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:25
Çözüldü 
iki tarih arası listeleme:
http://www.accesstr.net/konu-iki-tarih-a...ardim.html

ilk açılacak form:
Araçlar/Başlangıç/Form Sayfa Görüntüle
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:25
Çözüldü 
Yeni üye olduğunuz için uyarı almayacaksınız ancak lütfen Site Kuralları 'nı inceleyiniz,
Yeni konu açarken aşağıdaki resimdeki uyarılar yapılmıştı.

resim
Cevapla


imokl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
raporda iki veriyi toplama konusunda yazmış olduğunuz kodu yazdığımda sadece ilk personelinkini toplayıp altındaki personellerin toplam izin kısmına ilk personelin toplam izin sayısını yazıyor.yani hepsine 41 yazıyor.bunun nedeni ne olabilr?
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
Siz zaten tablonuzda toplamları aldırmışsınız. Yanlış bir yöntem olmakla beraber onu kaullanmak için metin28'in denetim kaynağına TOPLAM_IZIN yazmanız yeterli.
Eğer amaç rapor üzerindeki 2 metin kutsunu toplamaksa tabloya kaydetmeden metin28'in denetim kaynağına

=[ESKI_YILLAR_IZIN_SAYISI]+[BU_YIL_IZIN_SAYISI]

da yazabilirsiniz. Değerler zaten elinizin altına geliyorsa neden tablodan alasınız ki?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


imokl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
ben raporda toplayamadığım için kendim elle toplayarak yazdırdım toplamları yapmış olmam bundandır.verdiğiniz bilgi sayesinde sorunum çözülmüş bulunmkta.ilginize teşekkürler.kolay gelsin
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 263 03/12/2016, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 95 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Raporda yılı gösterme ertans 5 137 17/11/2016, 12:11 ertans
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 112 09/11/2016, 12:31 maras321


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya