Raporda #hata
Tarih
09/07/2010 10:05
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
8
Okunma
1884
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar oluşturduğum programda gübre bayiileri için. Açılıştaki yazdır formunda gübreyi seçtikten sonra yazdır butonuna basınca icmal1 ve 2 raporları açılıyor. Donembaşı(icmal1) veya Satışmiktarı(İcmal2) boş olduğu için raporda #hata oluşturuyor. benim istediğim rakam var ise yazsın yok is 0 olarak geçsin. teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   GUBRE.rar (Dosya Boyutu: 103,77 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Satış miktarı için o alanın denetim kaynağında bu deyimi kullanınız..:

=IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)


Dönem içinse bu kullanılabilir:

=IIf(DCount("*";"Sorgutedarikdonembasi")=0;0;[Formlar]![frmtedarikdonembasi]![donem])

Ayrıca uygulamanızda, birçok yerde Nz fonkisyonunu eksik kullanmışsınız bunları düzeltmeniz öneririm.. Nz([alan];0) şeklinde olamalı..
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.837
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
taruz hocaya ek olarak da
raporda
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)

MsgBox "KAYIT BULUNAMADI.", vbOKOnly, "GübreTakip"

End Sub
şeklinde kullanabilirsiniz
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
arkadaşlar cevaplarınız olayı çözdü teşekkür ederim. sn. Taruz NZ öneriniziuyguladım. son olarak =IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)
bu deyimi yazdığım raporda sayfa altında toplam almayı beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Metin25deki mevcut formul yani, =[toplam]/1000 doğru sonucu veriyor.. İstediğiniz nedir? =Topla([miktar])/1000 olarak da aynı sonucu alabilirsiniz..
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
evet o şekilde alabiliyorum. mesela tarihler 01.08.2010-31.08.2010 şeklinde olursa yani veri olmaz ise #hata yazıyor
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 52 5 saat önce murat dikme
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 63 19/01/2017, 16:59 siyahca
  Raporda doğru fakat pdf yapınca hatalı değerler kadirdursun 10 192 18/01/2017, 17:17 kadirdursun
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 240 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Raporda filtreleme onay kutusu ile nightashes 3 142 12/01/2017, 18:53 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya