Raporda #hata
Tarih
09/07/2010 10:05
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
8
Okunma
1853
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
arkadaşlar oluşturduğum programda gübre bayiileri için. Açılıştaki yazdır formunda gübreyi seçtikten sonra yazdır butonuna basınca icmal1 ve 2 raporları açılıyor. Donembaşı(icmal1) veya Satışmiktarı(İcmal2) boş olduğu için raporda #hata oluşturuyor. benim istediğim rakam var ise yazsın yok is 0 olarak geçsin. teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   GUBRE.rar (Dosya Boyutu: 103,77 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla


Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Satış miktarı için o alanın denetim kaynağında bu deyimi kullanınız..:

=IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)


Dönem içinse bu kullanılabilir:

=IIf(DCount("*";"Sorgutedarikdonembasi")=0;0;[Formlar]![frmtedarikdonembasi]![donem])

Ayrıca uygulamanızda, birçok yerde Nz fonkisyonunu eksik kullanmışsınız bunları düzeltmeniz öneririm.. Nz([alan];0) şeklinde olamalı..
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
taruz hocaya ek olarak da
raporda
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)

MsgBox "KAYIT BULUNAMADI.", vbOKOnly, "GübreTakip"

End Sub
şeklinde kullanabilirsiniz
Cevapla


ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
arkadaşlar cevaplarınız olayı çözdü teşekkür ederim. sn. Taruz NZ öneriniziuyguladım. son olarak =IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)
bu deyimi yazdığım raporda sayfa altında toplam almayı beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler
Cevapla


Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Metin25deki mevcut formul yani, =[toplam]/1000 doğru sonucu veriyor.. İstediğiniz nedir? =Topla([miktar])/1000 olarak da aynı sonucu alabilirsiniz..
Cevapla


ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
evet o şekilde alabiliyorum. mesela tarihler 01.08.2010-31.08.2010 şeklinde olursa yani veri olmaz ise #hata yazıyor
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda yılı gösterme ertans 8 181 06/12/2016, 14:39 atoz112
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 281 03/12/2016, 00:13 m_demir
  filitreleme hata koruyucu 4 70 27/11/2016, 23:44 koruyucu
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 97 22/11/2016, 01:55 murat dikme
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 430 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya