Skip to main content

AccessTr.neT


Raporda Hata

Raporda Hata

#7
[quote pid='121724' dateline='1419342508']


EK’te;bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak yukarıda belirtildiği üzere makro kullanımlarınızdan dolayı oluşan sorununuz,düzeltilmiş hali ile örnek çalışma mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize...İyi çalışmalar,Saygılar.
[/quote]

Sayın Atoz affınıza sığınarak belirtmek isterimki ben uygulamayı başka bir yerden buldum sadece kendime uyarlamak istedim. uygulamanın normal çalışanı 5. mesajımda ona göre tekrar yapabilirseniz sevinirim. sizin yaptığınızda bir çok üst yazı çıkıyor.

Esas önemli olarak makrodan bahsetmişsiniz lakin ben bunu neden göremedim.5.mesajımdaki orijinal uygulamadada makro göremiyorum. Mümkünse açıklarmısınız
Cevapla
#8
Sorunu Halletmeyi başardım üst yazıyı ayrıntıdan çıkartıp sayfa üst bilgisine ekleyince düzeldi. lakin sayın atoz o makro nerde idide göremedim hala düşünüyorum
Cevapla
#9
Sayın kübrashn,

Gerek konunuzun 5.mesajında eklediğiniz örnek uygulamanın incelenmesi neticelerine ve gerekse de 5. Ve 7.mesajlarınızda yazdıklarınıza yönelik olarak aşağıdaki açıklamalarda bulunma gereksinimi söz konusu olmuştur.

1)      Öncelikle,uygulamanız çalıştırıldığında ve formunuz açıldığında;açılan kutu içerisinde yer alan her 3 tarih de tek tek seçilmek sureti ile rapor butonu tıklandığında,her bir tarihe göre kayıtlı olan verilerin sorunsuz şekilde raporlandığı görülmüştür.

2)      “…Sadece Gidecegiyer tabiri yerine açıklama olsun…” ifadeniz için,yapmanız gereken sadece;raporu tasarım olarak açtıktan sonra, Gideceği Yer adlı etiket’i seçip sağ tuş ile ÖZELLİKLER – BİÇİM – RESİM YAZISI satırına Açıklama diye yazınız ve bir de, ÖZELLİKLER – DİĞER – AD satırına Açıklama_Etiket diye düzeltiniz.

Aslında bu GidecegiYer diye belirttiğiniz alan adını direkt tablonuzdan da değiştirerek düzeltebilir ve bundan sonraki her bir işlemlerinizde artık hep bu ifade ile görünmesini sağlayabilirsiniz.

3)      “…sizin yaptığınızda bir çok üst yazı çıkıyor…” diye kullandığınız ifade ile ilgili olarak da;konunuzu ilk yazdığınızda eklediğiniz örnek olmasından ve 5.mesajınızdaki örneği de sonradan eklediğiniz için,eski örneğiniz üzerinden yapılan bir çalışmadır.o eski çalışmanızda da,raporunuzun içeriğinde tek denetim olduğundan ve hangi tarih seçildiyse o tarihle ilgili kaç kayıt mevcutsa da o kadar kaydı içeren  bir tekrar görüntüsü söz konusudur.

4)      “…Esas önemli olarak makrodan bahsetmişsiniz lakin ben bunu neden göremedim.5.mesajımdaki orijinal uygulamadada makro göremiyorum…” ifadenize yönelik olarak;bahsi geçen makro kullanımı,formunuzdaki Rapor Aç adlı butonun Tıklandığında Olay Yordamında mevcuttur,her iki uygulamanızda da.bu nedenle,makro kullanımı yerine kod yazmanız tavsiye edilmiştir.

İlgili butonun Tıklandığında Olay Yordamı’nı Katıştırılmış Maro yazılı satırı iptal edip yerine Olay Yordamı diye seçiniz ve ilgili satırının hemen sağ tarafındaki (…) üç noktalı şekle bastığınızda ilgili buton ile ilgili kod sayfasına geçeceksiniz ve

Kod:
Private Sub Komut8_Click()

End Sub

Satırları arasına,

Kod:
Dim stDocName As String
stDocName = "Rapor1"
DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview

Kodlarını dahil ediniz.böylece,kod yazma işlemini bu şekilde de olsa gerçekleştirmiş olursunuz.
Paylaşmayı istediğim açıklamalar ve yorumlar bunlardır.bilginize...İyi çalışmalar,Saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#10
Değerli anlatımınız için çok teşekkürler. Sizin tafsiyelerinizi dikkate alarak tekrardan yapılandıracağım uygulamamı. İnşallah en kısa zamanda bitiririm. Keşke matematik öğretmenim de sizin accessi sevdirdiği gibi sevdirseydi.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task