Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme
Tarih
29/09/2011 09:01
Konu Sahibi
saglikci_salih
Yorumlar
5
Okunma
2082
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



saglikci_salih
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
91
28/07/2009
17
Amasya
Ofis 2010
08/10/2015,00:57
Çözüldü 
İyi günler arkadaşlar evrak kayıt diye bir program hazırlıyorum. Program bitmedi lakin daha başlarında bir sorunla karşılaştım. Sorunum şu Rapor kısmında eki diye bir etiket dört adette metin kutusu var. Eki etiketi metin kutusu boş ise gözükmesin dolu ise gözüksün istiyorum. bunu icin şu kodları yazdım

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub Report_Current()
On Error Resume Next
Dim Eki1 As String
If Me.Eki1 = "" Then
Me.Eki1_Etiket.Visible = False
Else
Me.Eki1_Etiket.Visible = True
End If
End Sub

Private Sub Report_Open(Cancel As Integer)
On Error Resume Next
Dim Eki1 As String
If Me.Eki1 = "" Then
Me.Eki1_Etiket.Visible = False
Else
Me.Eki1_Etiket.Visible = True
End If
End Sub

bu kodları kullanmama rağmen eki etiketi, eki metin kutusu boş ise gizliyor. Kötü yanı dolu isede gizliyor yani eki metin kutusu gözükmüyor. dilekçedeki eki kısmı eki varsa yazsın yoksa gizlesin bunu yapmaya calıştım.örnek ektedir. yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada ofis 2010 64 bit kullanıyorum. Her kodu malesef kabul etmiyor.



Ek Dosyalar
.rar   evrak takip.rar (Dosya Boyutu: 66,13 KB / İndirme Sayısı: 47)
saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,04:55
Çözüldü 
Kodu Ayrıntının biçimlendiğinde olayına yaz.

[dikkat]Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)[/dikkat]
Cevapla


saglikci_salih
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
91
28/07/2009
17
Amasya
Ofis 2010
08/10/2015,00:57
Çözüldü 
Hocam dediğiniz gibi ayrıtının bicimlediği olayına yazdım bu seferde eki etiketini gizlemiyor. başka ne yapabilirim. ben birazdan geleceğim hocam bir filyasyon formu doldurmaya gidiyorum.kusura bakmayın hemen döneceğim
saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,04:55
Çözüldü 

Visual Basic Code
If Me.Eki1 = "" Then

yerine

Visual Basic Code
If isnull(Me.Eki1) Then


kodunu kullan

Cevapla


saglikci_salih
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
91
28/07/2009
17
Amasya
Ofis 2010
08/10/2015,00:57
Çözüldü 
Sayın sledgeab cok teşekkür ederim sorun çözüldü dediğinizi yaptım cok güzel oldu.ayrıyeten bu raporda boş olup gözükmesi istenmeyen bölümlerin gizlenmesini isteyenler icin cok kullanışlı bir kod sistemi oldu. örnek kodlar icine alınabilir.şöyleki gizlemek istenen bölüm misal ayrıtılarda ise bicimlendiği bölümüne

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
On Error Resume Next
Dim Eki1 As String
If IsNull(Me.Eki1) Then
Me.Eki1_Etiket.Visible = False
Else
Me.Eki1_Etiket.Visible = True
End If
End Sub

buna puan vermezsem ayıp olur.yalnız en fazla +3 verebiliyorum kusura bakmayın sistemin bana verdiği izin bu kadar bana kalsa +10 puan veririm cevaplanmış konulara taşınabilir

saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhabalar
Ben acces formuma yeni bir kayıt eklediğimde saat ve tarih değeri değişsin istiyorum varsayılan değerini Now olarak girdim ancak bu sorunumu çözmedi çünkü forma bir kayıt eklenip kaydet denildiğinde form daha boşken saat tarıh otomatık olarak geliyor ,oysaki ben yeni bir kaydı oan değil saatler sonra gireceğim forma veri girildiğinde saati otomatik nasıl yapabilrim.yardım lütfen.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 218 9 saat önce m_demir
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 75 29/11/2016, 11:30 53rize
  Liste kutusuna tıklayınca metin kutusuna bilgiyi getirme nightashes 5 81 28/11/2016, 23:33 nightashes
  Metin Kutusu Hk. Serkan Çevik 2 60 25/11/2016, 23:40 Serkan Çevik
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 201 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya