raporda en düşük puan , en yüksek puan nasıl çarpıcı hale getirebilirim
Tarih
05/08/2009 23:09
Konu Sahibi
labtek
Yorumlar
5
Okunma
2010
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy



labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Nöbet programı yapmaya çalışıyorum. Birkaç sorunum var rica etsem yardım edermisiniz
1-“NÖBDOSYA” formunda AY metin kutusu ve YIL kutusu BAŞLANGIÇ TARİH metin kutusundan otomatik alıp AGUSTOS ve 2009 diye kaydeder mi?
2-"NÖBDOSYA" formuna kayde derken Her satırı girdiğimde her yeni satırda bir önceki günün bir fazlası gelebilir mi?(böylece kaydetmek kolay olur)
01.08.2009
02.08.2009 gibi
3-Rapor da puan durumunda puanı en düşük olandan en yükseğe sıralayabilir mi? Ve en düşük kırmızı en yüksek mavi olabilir mi?
4-Raporda olmaz ise NÖBET YAZDIR formunda yapılabilir mi?
5-Ve son bu istediklerim oluyorsa öğretici şekilde anlatırsanız sevinirim daha çok yeniyim öğrenmek istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   NÖBETT.rar (Dosya Boyutu: 74,95 KB / İndirme Sayısı: 13)
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Çözüldü 
(05/08/2009, 23:09)labtek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nöbet programı yapmaya çalışıyorum. Birkaç sorunum var rica etsem yardım edermisiniz
1-“NÖBDOSYA” formunda AY metin kutusu ve YIL kutusu BAŞLANGIÇ TARİH metin kutusundan otomatik alıp AGUSTOS ve 2009 diye kaydeder mi?
2-"NÖBDOSYA" formuna kayde derken Her satırı girdiğimde her yeni satırda bir önceki günün bir fazlası gelebilir mi?(böylece kaydetmek kolay olur)
01.08.2009
02.08.2009 gibi
3-Rapor da puan durumunda puanı en düşük olandan en yükseğe sıralayabilir mi? Ve en düşük kırmızı en yüksek mavi olabilir mi?
4-Raporda olmaz ise NÖBET YAZDIR formunda yapılabilir mi?
5-Ve son bu istediklerim oluyorsa öğretici şekilde anlatırsanız sevinirim daha çok yeniyim öğrenmek istiyorum

1- Formunuzun current yordamına şunları ilave edin

Kod:
Dim a As Integer
Me.YIL = DatePart("yyyy", [BAŞLANGIÇ_TARİH])
a = DatePart("m", [BAŞLANGIÇ_TARİH])
Me.AY = (MonthName(a))


Böylece Başlangıç Tarihinden Yıl ve Ay adını alabiliriz

2- Bir kaydın tarihini arttırmak için +1 kullanabilirsiniz. Yani üstteki kaydı bir fazlasını açmak için tarih= tarih +1 yolunu kullanın. Geçen haftaki konulara bakarsanız bununla ilgili çok güzel sorular sorulmuştu.

Diğer sorularınıza girmiyorum. Çünkü bir hatırlatma yapayım. Bundan sonra sorularınızı lütfen tek tek sorun. 4 soruyu bir kişinin oturup cevaplaması zordur. Ama bir soru sorun, cevabı gelince diğerini sorun. Ve mümkünse herbiri için ayrı konu açın çünkü herbiri ayrı kategoride konular. Sorunlarına cevap arayan üyelerimiz başlıktan konuyu anlayabilmeli. Oysa sizin sorularınız tek konuda sorulduğu için hem cevap almanız zorlaşmış hem de başkalarına yardımı olmayacak. Ben ilk sorunuzu yanıtladım. Onu yaparak örneğinzi gönderiyorum. Siz, diğer konularınız için lütfen farklı soru açın. Bu örneğe link yaparsınız, örneği tekrar yayınlamaya gerek yok.

Kolay gelsin. İlk sorunuzunu yanıtı ekte uygulanmıştır.



Ek Dosyalar
.rar   NÖBETT.rar (Dosya Boyutu: 47,95 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
çok teşekkürler
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Geçen haftaki örnekleride inceledim ama benim isteğime cevap vermiyor . hatta birinde örnek verilmemiş soruyu soran ve cevaplayan anlaşamıyor.
benim sorunum şu
01/08/2009 kaydettim
02/08/2009 yeni satırda olmalı
03/08/2009
vs
şimdiden teşekkür
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
2. sorunuz için örneğinizi düzenledim.

doktoru eklediğinizde istediğiniz işlem gerçekleşir.


Ek Dosyalar
.rar   NÖBETT(2).rar (Dosya Boyutu: 50,88 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
çok teşekkür ederim
istediğim buyduuuuuu.....
iyi geceler
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 61 11 saat önce murat dikme
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 63 19/01/2017, 16:59 siyahca
  Raporda doğru fakat pdf yapınca hatalı değerler kadirdursun 10 193 18/01/2017, 17:17 kadirdursun
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 241 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 392 13/01/2017, 19:50 mugursan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya