Raporda Alt bilgisinin Doldurulması
Tarih
08/06/2009 13:06
Konu Sahibi
Aykay
Yorumlar
8
Okunma
1803
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Merhaba arkdaşlar;
Ekte belirtmiş olduğum çalışmamda raporda "Rapor Altbilgisi" bölümünde bulunan boşlukları raporda bulunan Ayrıntı bölümündeki verilere göre nasıl doldurabilirim?
Örnek;
Çalışma Şekli bölümünden seçilmiş olan "Tam Gün Çalıştı" seçildiğinde bir aylık süreçte veya raporlama aralığındaki bütün tam gün çalıştı olanları aşağıda ilgili bölüme saymayı sağlayacak.
Çalışma Şekli bölümündeki ilgili diğer bilgiler seçildikçe aşağıda ilgili yerlerde sayılacak veya toplanacaktır.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONEL BORDRO.rar (Dosya Boyutu: 157,95 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
öncelikle o rapordaki sorguyu normal sorgu olarak kaydet ve rapor verisini bu sorgudan alsın adıda Sorgu1 olsun sonrada raporda ilgili yerleri

=DCount("[Tam Gün]";"Sorgu1";"[Tam Gün]='Tam Gün Çalıştı'")
=DCount("[Tam Gün]";"Sorgu1";"[Tam Gün]='Hafta Tatili'")

şayet toplam alaacaksan
=DSum("[Tam Gün]";"Sorgu1";"[Tam Gün]='Hafta Tatili'")

yapacaksın ben bir kaçını yaptım sende diğerlerini sanırım yaparsın


Ek Dosyalar
.rar   PERSONEL BORDRO.rar (Dosya Boyutu: 158,15 KB / İndirme Sayısı: 9)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
teşekkürler emeğine sağlık esrefigit
Ekte belirttiğim rapor bir aylık aralığı baz aldığında alt tarafta herşey normal gözüküyor. Fakat tarih aralığını bir aydan kısa tuttuğumda (örn. 01.01.2008 - 15.01.2008) bu sefer alttaki çalışma günü ve ay toplamı yine 1 aylık rapor alınmış gibi işlem yapıyor. Öyle bir şart koymamız gerekir ki tarih aralığı kısa tutulduğunda (27 ve aşağısı) tarih aralığını, normal bir aylık tarih aralığı seçildiğinde (31-30-29-28 şeklinde) aylığı 30 gün baz alacak şekilde işlem yapacak. Çünkü iş kanununda aylık çalışma günü 30 gün olarak fikslenmiştir. Yani 31 çeken aylarda da 30 gün üzerinden 29 çeken aylarda da 30 gün üzerinde hesaplama yapılır.
Diğer bir husus, altta bulunan mesailer bölümünde yukarıdaki ayrıntılar bölümünden verileri toplayacaktır. Şöyle ki, burda da şart işlemi devreye giriyor. Yani "Mesai Türü" nde hangi tür belirtilmişse karşısındaki saatleri aşağıya ilgili bölüme toplayacak.
İlginize şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONEL BORDRO.rar (Dosya Boyutu: 161,1 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
akay kardeş sen benim yaptığım örneğe hiç bakmamışsın

resim 
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
senin yaptığın çalışmaya baktım ve indirilme sayısı da bir oda bana aitttir. Senin başlangıç olarak yaptığını tamamlayıp ve eksik kalan veya tıkandığım noktaları tespit edip tekrar ekte gönderdim.
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
resime baktınmı
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 247 Dün, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 95 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Raporda yılı gösterme ertans 5 133 17/11/2016, 12:11 ertans
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami
  Listede ve Raporda veri göstermek m_demir 4 84 16/10/2016, 23:01 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya