rapor vb codu
Tarih
06/12/2010 12:37
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
6
Okunma
1494
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
20/05/2016,11:14
Çözüldü 
merhabalar

RAPOR uzerinde 31 adet metin kutusu var (metin kutularinin isimleri n1,n2,n3..........n31)

toplam isimli metin kutusuna, 31 adet olan bu metin kutulardaki degerleri toplatmak istiyorum. bun icin asagidaki kodu rapor acildiginda yordamina yaziyorum fakat bu kodu kabul etmiyor. acaba sorun nedir ? (ayni kodu form uzerinde denedigimde calisiyor)

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
For Z = 1 To 31
 
erd = IIf(Controls("n" & Z) = "t", 8, "" _
& Nz(Controls("n" & Z), 0)) + Nz(erd, 0)
toplam = erd 
Next

moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Örneğiniz olmadığı için hatanın nerede olduğunu ve neleri kontrol ettiğinizi anlayamıyorum. Ancak yazdığınızdan anladığım kadarıyla "toplam = erd" şeklindeki satırı aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin.

Visual Basic Code
toplam = toplam + erd 


Bu da olmazsa lütfen örnek dosyanızı ekleyin.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
20/05/2016,11:14
Çözüldü 
hocam ornek ekte


Ek Dosyalar
.rar   FPS .rar (Dosya Boyutu: 875,38 KB / İndirme Sayısı: 5)
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla


new_man
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
0
04/12/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
07/02/2012,14:23
Çözüldü 
selam
tasarruf teşvik için elimde data bar bunların standart formları var ttk003 ttk004 ttk005 gibi bunları nasıl yapabilirim
Cevapla


moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
20/05/2016,11:14
Çözüldü 
syn new man konuyu yanlis yere acmisiniz....
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Sn. new_man, Yeni sorunuz için lütfen yeni konu açınız.
Sn. moskovic,
puantajsorgusu adlı sorguda yaptığınız hesaplamada değerlere "" atıyorsunuz.
Bunun yerine 0 atarsanız sorununuz çözülecektir. "" şeklinde atama yapınca NZ fonksiyonu bunu atlıyor.

Visual Basic Code
TatilMesai: IIf([mesai_tanimi]="Tatil Mesaisi";[fazla_mesai];0)
TatilMesaidegeri: IIf([tatilmesai]=0;0;([tatilmesai]+([tatilmesai]*1.5)))


Ayrıca raporda Ayrıntı (detail) kısmının format olayına aşağıdaki şekilde kod yazabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
Dim i
    Me.NormalMesaitoplami = 0
    Me.fazlamesaitoplami = 0
    Me.tatilmesaitoplami = 0
    For i = 1 To 31
        Me.NormalMesaitoplami = Me.NormalMesaitoplami + Nz(Controls("n" & i), 0)
        Me.fazlamesaitoplami = Me.fazlamesaitoplami + Nz(Controls("F" & i), 0)
        Me.tatilmesaitoplami = Me.tatilmesaitoplami + Nz(Controls("T" & i), 0)
    Next
End Sub



Ek Dosyalar
.rar   FPS_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 380,51 KB / İndirme Sayısı: 3)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Rapor oluşturma ertans 2 67 06/12/2016, 18:02 ertans
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 207 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 140 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  RAPOR AÇILMAMASI ve ACCESS KİLİTLENİYOR raburabu 7 213 16/11/2016, 08:45 raburabu
  Rapor kaydetme uyarısı m_demir 7 207 04/11/2016, 08:28 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya