rapor vb codu
Tarih
06/12/2010 12:37
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
6
Okunma
1515
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
04/01/2017,15:30
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhabalar

RAPOR uzerinde 31 adet metin kutusu var (metin kutularinin isimleri n1,n2,n3..........n31)

toplam isimli metin kutusuna, 31 adet olan bu metin kutulardaki degerleri toplatmak istiyorum. bun icin asagidaki kodu rapor acildiginda yordamina yaziyorum fakat bu kodu kabul etmiyor. acaba sorun nedir ? (ayni kodu form uzerinde denedigimde calisiyor)

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
For Z = 1 To 31
 
erd = IIf(Controls("n" & Z) = "t", 8, "" _
& Nz(Controls("n" & Z), 0)) + Nz(erd, 0)
toplam = erd 
Next


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Örneğiniz olmadığı için hatanın nerede olduğunu ve neleri kontrol ettiğinizi anlayamıyorum. Ancak yazdığınızdan anladığım kadarıyla "toplam = erd" şeklindeki satırı aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin.

Visual Basic Code
toplam = toplam + erd 


Bu da olmazsa lütfen örnek dosyanızı ekleyin.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
04/01/2017,15:30
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam ornek ekte


Ek Dosyalar
.rar   FPS .rar (Dosya Boyutu: 875,38 KB / İndirme Sayısı: 5)
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla

new_man
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
0
04/12/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
07/02/2012,14:23
Çözüldü 
selam
tasarruf teşvik için elimde data bar bunların standart formları var ttk003 ttk004 ttk005 gibi bunları nasıl yapabilirim
Cevapla

moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
04/01/2017,15:30
Çözüldü 
Sponsor Reklam
syn new man konuyu yanlis yere acmisiniz....
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sn. new_man, Yeni sorunuz için lütfen yeni konu açınız.
Sn. moskovic,
puantajsorgusu adlı sorguda yaptığınız hesaplamada değerlere "" atıyorsunuz.
Bunun yerine 0 atarsanız sorununuz çözülecektir. "" şeklinde atama yapınca NZ fonksiyonu bunu atlıyor.

Visual Basic Code
TatilMesai: IIf([mesai_tanimi]="Tatil Mesaisi";[fazla_mesai];0)
TatilMesaidegeri: IIf([tatilmesai]=0;0;([tatilmesai]+([tatilmesai]*1.5)))


Ayrıca raporda Ayrıntı (detail) kısmının format olayına aşağıdaki şekilde kod yazabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
Dim i
    Me.NormalMesaitoplami = 0
    Me.fazlamesaitoplami = 0
    Me.tatilmesaitoplami = 0
    For i = 1 To 31
        Me.NormalMesaitoplami = Me.NormalMesaitoplami + Nz(Controls("n" & i), 0)
        Me.fazlamesaitoplami = Me.fazlamesaitoplami + Nz(Controls("F" & i), 0)
        Me.tatilmesaitoplami = Me.tatilmesaitoplami + Nz(Controls("T" & i), 0)
    Next
End Sub




Ek Dosyalar
.rar   FPS_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 380,51 KB / İndirme Sayısı: 3)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 66 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 76 02/01/2017, 20:08 m_demir
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 250 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 183 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 239 30/12/2016, 16:45 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya