Rapor Üstbilgi Altbilgi
Tarih
18/09/2011 17:28
Konu Sahibi
Yunus Bozkurt
Yorumlar
9
Okunma
1681
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Yunus Bozkurt
attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
147
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
12/12/2016,16:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Rapordaki üst bilgi vey a albilgi alanlarındaki her hangi bir kontrole (textboz ya da label)bir tablodan ya da fonksiyondan değer getirebilirmiyiz
fonksiyon hazırladım ama yapamadım(fonsiyonu çağıramadım)
kurum adı diye bir alanım var onu göstermek istiyorum

Visual Basic Code
Public Function kurum2(kurumyaz As String) As String

kurumyaz = "Kuzguncuk Çevre Müdürlüğü"
End Function


  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
basit birde örnek ekleseydiniz keşke. label ile bu dediğiniz olabiliyor kod ile label içine bir yazı getirilebilir.

Visual Basic Code
me.Labelim.caption= dlookup("RaporBaslik","SetupTablom","Basligim='" & me.Firma & "'"


gibi

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yunus Bozkurt
attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
147
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
12/12/2016,16:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
öncelikle teşekkür ederim
ben her kurum bilgisini her raporda tekrar tekrar elle yazmaktansa bir fonksiyonla çağırabilirmiyim diye düşündüm ama yapamadım.
dlookup ilede oluyor ama zaman kazandırmıyorFur

  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
evet anladım ozaman size önerim rapor içinde rapor bir raporda düzelttiğinizde diğer tüm raporlar düzgün gelir.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yunus Bozkurt
attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
147
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
12/12/2016,16:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Nasıl aklıma gelmedi ya. Ohmy
ama şu da mümkün olmalı hani rapor alt bilgisinde =now() yada =date() fonksiyonları ile tarih gösteriyoruz ya bir fonksiyon yazıp çağırabilmek lazım.
ben fonksiyonu çağıramadım. Img-cray

Visual Basic Code
public function kurumyaz(kurumadi as string) as string
kurumadi = "falan fişman şti"
end function 

gibi

  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
Function Kullanımınız hatalı aşağıdaki gibi kullanın

Visual Basic Code
Public Function kurumyaz() As String
       kurumyaz =  "falan fişman şti"
End Function


textbox içeriğinede

Visual Basic Code
=kurumyaz()


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 79 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 88 02/01/2017, 20:08 m_demir
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 275 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 197 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 263 30/12/2016, 16:45 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya