Rapor Üstbilgi Altbilgi
Tarih
18/09/2011 17:28
Konu Sahibi
Yunus Bozkurt
Yorumlar
9
Okunma
1640
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Yunus Bozkurt
attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
147
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
20/10/2016,15:10
Çözüldü 
Rapordaki üst bilgi vey a albilgi alanlarındaki her hangi bir kontrole (textboz ya da label)bir tablodan ya da fonksiyondan değer getirebilirmiyiz
fonksiyon hazırladım ama yapamadım(fonsiyonu çağıramadım)
kurum adı diye bir alanım var onu göstermek istiyorum

Visual Basic Code
Public Function kurum2(kurumyaz As String) As String

kurumyaz = "Kuzguncuk Çevre Müdürlüğü"
End Function

  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,19:17
Çözüldü 
basit birde örnek ekleseydiniz keşke. label ile bu dediğiniz olabiliyor kod ile label içine bir yazı getirilebilir.

Visual Basic Code
me.Labelim.caption= dlookup("RaporBaslik","SetupTablom","Basligim='" & me.Firma & "'"


gibi

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Yunus Bozkurt
attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
147
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
20/10/2016,15:10
Çözüldü 
öncelikle teşekkür ederim
ben her kurum bilgisini her raporda tekrar tekrar elle yazmaktansa bir fonksiyonla çağırabilirmiyim diye düşündüm ama yapamadım.
dlookup ilede oluyor ama zaman kazandırmıyorFur
  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,19:17
Çözüldü 
evet anladım ozaman size önerim rapor içinde rapor bir raporda düzelttiğinizde diğer tüm raporlar düzgün gelir.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Yunus Bozkurt
attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
147
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
20/10/2016,15:10
Çözüldü 
Nasıl aklıma gelmedi ya. Ohmy
ama şu da mümkün olmalı hani rapor alt bilgisinde =now() yada =date() fonksiyonları ile tarih gösteriyoruz ya bir fonksiyon yazıp çağırabilmek lazım.
ben fonksiyonu çağıramadım. Img-cray

Visual Basic Code
public function kurumyaz(kurumadi as string) as string
kurumadi = "falan fişman şti"
end function 

gibi

  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,19:17
Çözüldü 
Function Kullanımınız hatalı aşağıdaki gibi kullanın

Visual Basic Code
Public Function kurumyaz() As String
       kurumyaz =  "falan fişman şti"
End Function


textbox içeriğinede

Visual Basic Code
=kurumyaz()

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Rapor oluşturma ertans 2 64 06/12/2016, 18:02 ertans
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 206 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 139 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  RAPOR AÇILMAMASI ve ACCESS KİLİTLENİYOR raburabu 7 212 16/11/2016, 08:45 raburabu
  Rapor kaydetme uyarısı m_demir 7 205 04/11/2016, 08:28 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya