Rapor Açma Problemi
Tarih
15/02/2012 16:13
Konu Sahibi
komutan63
Yorumlar
6
Okunma
1338
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



komutan63
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
18/08/2016,15:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar
Hocam sizin güncelleyip gönderdiğiniz dosyayı örnek alarak ben bir dosya hazırladım ama düzgün çalıştıramadım. Sizden ricam acaba nerelerde hata yapmışım bakabilirmisiniz.

Saygılar


Dosya ekte


Ek Dosyalar
ornek.rar
[33.72 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:16
Çözüldü 
liste kutusunun satır kaynağındaki

SQL Code
Like IIf([Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];[Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];'*')

ölçütünü

SQL Code
Like IIf([Forms]![LİSTE]![Kutu10];[Forms]![LİSTE]![Kutu10];'*')

olarak değiştir. Çünkü formun adı LİSTE, önceki örnekte form adı LİSTE FORMU olduğu için bu şekilde yazılmış
Önizle butonunun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
 stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)

kodunu

Visual Basic Code
     stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)

olarak değiştir. Raporun adı LİSTE


Raporun kayıt kaynağını da

SQL Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 

olarak değiştir.

Cevapla

komutan63
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
18/08/2016,15:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar
Hocam dediklerinizi yaptım sadece Rapor kısmında problem kaldı.
Saygılar

Neden
stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)
Bu kodları;

Bunlarla
stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)
değiştiriyoruz.




Ek Dosyalar
ornek.rar
[34.56 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:16
Çözüldü 
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar 

Kod:
 1. Hiç bir raporun adında türkçe karakter geçmemeli.
 2. Rapor isimleri büyük harf olarak yazılmalı
 3. Rapor isimlerinde bir standart belirlenmeli. Örneğin rapor ismi R_ ile başlar...



Visual Basic Code
 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 


yerine

Visual Basic Code
 stDocName ="LİSTE"

yazabilirsiniz.

Rapor isminde türkçe karakter kullanırsanız buton oluşturduğunuzda ChrW olarak kodlanır. Yani;

Visual Basic Code
ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)

KİŞİ LİSTESİ

Visual Basic Code
ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 

LİSTE.

Sizin raporunuzun ismi LİSTE olduğu için kodun değiştirilmesi gerekli, ayrıca butonun tıklandğında olayındaki kodu bozmuşsunuz. Kodun tamamı aşağıdaki gibi olacak,

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Sub Doktur_Click()
On Error GoTo Err_Doktur_Click

 Dim stDocName As String

 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 
 DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview

Exit_Doktur_Click:
 Exit Sub

Err_Doktur_Click:
 MsgBox Err.Description
 Resume Exit_Doktur_Click
 
End Sub




Cevapla

komutan63
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
18/08/2016,15:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar

hocam verdiğiniz kodları düzelttim. Rapor alıyor. Ancak açılan kutudan sınıf seçip ön izle dediğimde sadece o sınıfı listelemiyor.

Saygılar


Ek Dosyalar
ornek.rar
[33.56 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:16
Çözüldü 
sizce #2.  mesajdaki

Alıntı:Raporun kayıt kaynağını da

SQL Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 

olarak değiştir.


Şeklindeki yazdığım kodu raporunuza uygulayınız.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  #Hata ve #Boyut! Problemi kadirdursun 8 123 11/01/2017, 12:29 kadirdursun
  Access 2016 - Grafik Problemi av.fatihberber 5 217 07/01/2017, 14:53 av.fatihberber
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 79 06/01/2017, 22:41 nightashes
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.912 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 87 02/01/2017, 20:08 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya