program çalıştırıldıktan sonra oluşan commandbutton lara isim veremiyorum
Tarih
07/03/2012 02:03
Konu Sahibi
adrian
Yorumlar
3
Okunma
1399
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



adrian
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
6
06/03/2012
0
Yalova
Belirtilmemiş
18/03/2013,21:08
Çözüldü 
Kolay gelsin...

m = 1 + 2 * x + 2 * y + 2 * t + z

For n = 1 To m
Set cmd = Controls.Add("vb.commandbutton", "cmd" & n)
cmd.Width = 2000
cmd.Top = 2500 + n * 500
cmd.Left = 360
cmd.Caption = n
cmd.Visible = True
Next

Şeklinde bir Sql kodu yazarak sonradan m değişkeni kadar commandbutton ekledim. ancak bu kutulara name vermek istediğimde program çalışıp commandbutton lar oluştuktan sonra "program çalıştıktan sonra isim verilemez" diye bir hata veriyor program. Sorum: bu commandbutton lara bir name verilebilinir mi, yoksa zaten ismi var mı? Yoksa başka türlü bu kutuları boşuna oluşturmuş olacağım. Çünkü daha sonra kullanamam.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Set cmd = Controls.Add("vb.commandbutton", "cmd" & n)

dediğinizde zaten yeni bir kontrol ataması yapıyorsunuz. Türü vb.commandbutton ve ismi ise "cmd" & n şeklindedir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


adrian
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
6
06/03/2012
0
Yalova
Belirtilmemiş
18/03/2013,21:08
Çözüldü 
ancak "Next" satırının altına
If cmd1.Click Then
Form4.Visible = True
End If
diye komut girdiğimde "Object Requared" diye hata veriyor sistem. Aynı komutu value değeri girerek de denedim.yani "If cmd1.value=1"diyerek...
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Değişkenin ömrü hangi prosedürde geçerli? Değişken atadığın yer bir prosedür kullanacağın ayrı bir prosedür ise çalışmaması doğaldır.

Public tanımlama yaparsan tüm form veya projede geçerli olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Program Engelleme Hakında Yardım ! jagu 3 1.266 02/03/2014, 15:06 alpeki99
Çözüldü Inputbox a girilen sayıya isim verme adrian 2 1.522 18/03/2013, 01:00 mcmaho
Çözüldü Visual Basic Cd den program çalıştırma h@cked1 3 1.713 11/03/2012, 13:20 alpeki99
Çözüldü Vbde tuşlara basarak buttonun boyutunu değiştiren program ? Şeyma462 2 1.691 18/12/2010, 16:29 Şeyma462
Çözüldü Visual Basicte Bilgi Girişinden Sonra Form Getirme kortoz 3 1.657 25/06/2010, 11:08 ogulcan92


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya