picturebox'a databaseden resim yükleme
Tarih
13/08/2009 11:05
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
4
Okunma
2349
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ancyra
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Merhabalar;

Üerinde çalıştığım bir formda ürün resimlerini pictureboxa ekliyorum ve resim yolunu Access databaseye kaydediyorum. daha sonra ürün adından arama yaptığımda o ürüne ait resminde pictureboxta görünmesini istiyorum ama olmuyor. yardımınızı istiyorum.
visual basic 2008 de çalışıyorum.
urunresimpicture.Image = Image.FromFile("Resim_Yolu") -- dedim olmadı hata verdi
hatada Resim_yolu'nu gösteriyor.

***** konuyu yanlış yere açmışım özür diliyorum...
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Şunu dene. Normal bir image'e resimi properties'den eklerken hangi özeliğine tıklıyorsun. Ve resmi verdikten sonra o özellik hangi değeri alıyor.

Bunu yakalayınca koddan direkt olarak o özelliğine değer vermeye çalış.

Koddan anladığım kadarıyla urunresimpictrure.fromfile ya da loadfromfile daha mantıklı
Yada image.path gibi bişi olması lazımdı.
visua studio burada yanımda yok. Akşam bakıp yazayım.. ben bakana kadar da yukarıdakileri kontrol edebilir misin?
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


ancyra
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
denedim olmadı. properties özelliklerine baktım birşey anlamadım codla ilgili birşey yazmıyor. Araştırıyorum bende. Bulunca cevabı yazarım.
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
orada kodla ilgili bir şey yazmaz. Siz elinizle bir tane resim eklemek istediğinizde hangi özelliğine yazıyor diye srmuştum ama neyse akşam bakar cevabını yazarım. Ezbere bilemiyorum şu anda
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


ancyra
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
arkadaşlar buldum, çok basitmiş yaw
urunresimpicture.Image = Image.FromFile(tbxresimyolu.Text, True)

yaptım oldu.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Siteden Resim Çekmek. kral55011 3 1.496 19/03/2014, 00:49 drummers
Çözüldü Vb 6 Veri Tabanına Commandiyalog İle Resim Ekleme Ve Göstermek |By|KiDnArUt| 4 2.762 20/05/2011, 19:27 |By|KiDnArUt|
Çözüldü Dosya resim ise pictureBox'ta göstersin ancyra 2 2.374 17/08/2009, 09:55 ancyra


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya