Php Metrekare Olarak Form Hazırlama Bilen?
Tarih
29/01/2012 23:08
Konu Sahibi
baba18
Yorumlar
5
Okunma
2423
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



baba18
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
Merhaba arkadaşlar php ile sipariş formu hazırlamak istiyorum ancak bir türlü işin içinden çıkamadım.İstedigin form klasik
isim soyisim email telefon adres ve ürünler resimdeki gibi.Ancak en ve boy girilince metrekaresini otomatik versin yani en ile boyu kendisi çarpması gerekiyor ve bunu e mail olarak iletmesi gerekiyor.bir fikri olan arkadaş varmı?

http://img545.imageshack.us/img545/9613/40267578.png
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.972
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,17:37
Php ve Html hakkında bilginiz var mı?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


baba18
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
çok fazla yok orta derece

mesela metrekare kodu şu şekilde ancak bunu mail olarak atamıyorum.birde buna isim adres bilgileri eklenince tamamen karışıyor.

<script type="text/javascript">function carp()
{
var sum=0;
var x=0;
var y=0;
x=parseInt(document.getElementById('txt1').value);
y = parseInt(document.getElementById('txt2').value);
sum = x*y;
document.getElementById('txt3').defaultValue = sum;
document.getElementById('txt3').Textarea = document.getElementById('txt3').defaultValue;
}
</script>

<html>
<body>

<input id="txt1" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt2" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt3" type="text" >
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.972
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,17:37
Mantığını istemişsiniz o halde yardımcı olayım az çok html, php biliyorsanız halledersiniz o zaman.

Öncelikle index.html gibi bir sayfada Form oluşturun. Bu formun action kısmında hesapla.php gibi bir sayfaya gönderin. hesapla.php de de gelen POST veya GET türüne göre bilgileri aldırın ve veritabanına kaydedin.

Ayrıca hesaplamayı direkt formda görmek istiyorsanız hesaplamaya esas metin kutularından çıkınca bir fonksiyonu çalıştırıp orada hesap yaptırın ve hedef metin kutusuna değeri yazdırın.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


baba18
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
teşekkürler bi ugraşıyım da hesapla.php kafa karıştırdı şimdi. Neyse tekrar teşekkür ederim.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.972
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,17:37
Eğer anında sonucu görmek lazım değil tüm değerleri sonra görsem olur derseniz bu yolla yaparsınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya