Php Metrekare Olarak Form Hazırlama Bilen?
Tarih
29/01/2012 23:08
Konu Sahibi
baba18
Yorumlar
5
Okunma
2475
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



baba18
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar php ile sipariş formu hazırlamak istiyorum ancak bir türlü işin içinden çıkamadım.İstedigin form klasik
isim soyisim email telefon adres ve ürünler resimdeki gibi.Ancak en ve boy girilince metrekaresini otomatik versin yani en ile boyu kendisi çarpması gerekiyor ve bunu e mail olarak iletmesi gerekiyor.bir fikri olan arkadaş varmı?

http://img545.imageshack.us/img545/9613/40267578.png

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Php ve Html hakkında bilginiz var mı?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

baba18
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
Sponsor Reklam
çok fazla yok orta derece

mesela metrekare kodu şu şekilde ancak bunu mail olarak atamıyorum.birde buna isim adres bilgileri eklenince tamamen karışıyor.

<script type="text/javascript">function carp()
{
var sum=0;
var x=0;
var y=0;
x=parseInt(document.getElementById('txt1').value);
y = parseInt(document.getElementById('txt2').value);
sum = x*y;
document.getElementById('txt3').defaultValue = sum;
document.getElementById('txt3').Textarea = document.getElementById('txt3').defaultValue;
}
</script>

<html>
<body>

<input id="txt1" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt2" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt3" type="text" >
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Mantığını istemişsiniz o halde yardımcı olayım az çok html, php biliyorsanız halledersiniz o zaman.

Öncelikle index.html gibi bir sayfada Form oluşturun. Bu formun action kısmında hesapla.php gibi bir sayfaya gönderin. hesapla.php de de gelen POST veya GET türüne göre bilgileri aldırın ve veritabanına kaydedin.

Ayrıca hesaplamayı direkt formda görmek istiyorsanız hesaplamaya esas metin kutularından çıkınca bir fonksiyonu çalıştırıp orada hesap yaptırın ve hedef metin kutusuna değeri yazdırın.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

baba18
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
Sponsor Reklam
teşekkürler bi ugraşıyım da hesapla.php kafa karıştırdı şimdi. Neyse tekrar teşekkür ederim.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Eğer anında sonucu görmek lazım değil tüm değerleri sonra görsem olur derseniz bu yolla yaparsınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya