Personel Çıkış İşlemleri
Tarih
17/04/2013 16:07
Konu Sahibi
polak_68
Yorumlar
10
Okunma
2353
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



polak_68
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
I.... D....
39
16/09/2012
0
Osmaniye
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
17/01/2015,12:54
Çözüldü 
Merhaba sayın üstadlarım;

hazırlamaya çalıştığım programda takıldığım bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. yapmak istediğim işlem genel hatları ile şubeden tayini çıkan personele ait bilgilerin ayrı bir tabloda depolanması. bu işlem için 2 adet (PERSONEL1 VE PERSONEL2) tablom ve (PERSONEL_KAYIT, PERSONELÇIKIŞ)adlı formlarım var. PERSONEL_KAYIT formunda şirkete gelen personelin bilgileri girilmektedir. personel çıkış formunda ise mevcut personelin çıkış işlemleri yer almaktadır. bu işlem mevcut personel liste kutusundan ilgili personel seçilerek personel çıkar butonu ile yapılmaktadır. benim takıldığım nokta ise mevcut personel liste kutusundan seçildikten sonra gittiği şube manuel olarak girilsin ve personel çıkar butonuna tıkladıktan sonra personel çıkış formunda yer alan ayrılan personel liste kutusunda (sicili adı soyadı gittiği sube ) verileri listelensin istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz lütfen


öremk ektedi


Ek Dosyalar
.rar   personelprogramıııııııı.rar (Dosya Boyutu: 62,77 KB / İndirme Sayısı: 35)
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
07/12/2016,18:50
Çözüldü 
Merhaba Sn.polak_68;
Önce şunu belittmek isterim hayatımda ilkdefa Ado kullanarak bir şeyler yazdım.
Ekli örnekte, Personel_Kayıt içinde yapmaya çalıştım sizin isteklerinizi.
Eğer olmuş ise siz mevcut yapıya göre düzenlersiniz.
Persone_Kayit formu içinde en soldaki kutucuklara değerleri girip kaydet listele deyince bir yandaki listekutusunda kayıt edileni listeliyor.
Komut38 butonu ile çifttıklayarak bir kayıt seçince metin13 kutusu içine seçilenin sicil numarasını aldım.
Sonrada bu sicile göre en sağdaki listekutusuna yani Personel2 tablosuna eklemesini yaptım. Siz eklerken gittiği şubeyi ben manuel yazıyım dediğiniz için komut38 i ilk çalıştırdığımızda bizden bir şube adı girmemizi istiyor.Girileni şube adınıda istediğiniz şekilde kaydediyoruz ve diğer tablodan siliyoruz.
Ben ilk aklıma geleni yapmaya çalıştım. Oldumu olmadımı bilmiyorum.
Ben yapamam diye başladım ama bu ortaya çıkınca paylaşmak istedim.
Yanlış hatalı yerler var ise hocalarımızdan yorum beklerim.
Kolay gelsin..Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   direnist--personelprogramıııııııı.rar (Dosya Boyutu: 103,8 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla


polak_68
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
I.... D....
39
16/09/2012
0
Osmaniye
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
17/01/2015,12:54
Çözüldü 
merhaba sayın direnist yardım ve desteğiniz için çok teşekkür ederim fakat Komut38 butonu sube girdikten sonra sorgu ifadesi içindeki sözdizimi hatası seklınde uyarı veriyor. birde ben programın ısleyıs mantığını PERSONEL_KAYIT formunda personelin kayıtlarını girmek istiyorum. PERSONELÇIKIŞ formundan ise personelin çıkış ve ya farklı subelere geciş işlemlerini yaptırmak istiyorum. yalnız sizin yaptığınız örnekte bu sekılde bır ısleyıs göremedim. yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederim tekrardan
Cevapla


polak_68
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
I.... D....
39
16/09/2012
0
Osmaniye
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
17/01/2015,12:54
Çözüldü 
sayın direnist özür dilerim yapmıs olduğunuz ornek çalısıyor ben hata almamın sebebi çift tıklama işlemini yapmamısım
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
07/12/2016,18:50
Çözüldü 
Rica ederim sn.polak_68;
Dediğim gibi, sorunuzu okuduktan sonra kendimden çok ümitli olmadan acaba yapabilirmiyim diye uğraştıktan ortaya çıkan bir örnek odu. Uğraştıktan sonra derkende, listekutusundaki seçili olan satırın sicilini metin kutusuna alan kodu bir türlü yazamadığımdan ineternetten buldum.
Şu anda da o kodu anlamaya çalışıyorum...Img-grin
Ben örneği de yanlış form üzerinden yapmışım ama çalıştığını görüncede hiç ellemeden paylaştım..Img-grin
Eminim daha kısa yoldan ve daha efektif olan çözümleri vardır.
Konu hakkında hocalarımızın ve diğer tecrübeli arakadaşlarımızın da görüşünü almak gerekir.
Cevapla


polak_68
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
I.... D....
39
16/09/2012
0
Osmaniye
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
17/01/2015,12:54
Çözüldü 
hocam gideceği sube yi secmek için acılan kutu seciyoruz peki gideceği subeyi sectıkten sonra birde ayrılıs tarihi sectirebilirmiyiz. yani gideceği subeyi metin kutusundan sectık tamam dedikten sonra bir İletişim kutusu daha acılsın orda da ayrılıs tarihi seceyim. komut38 de ki kodu inceledim fakat ıcınden cıkamadım
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 231 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Personel Veritabanı oluşturma ? adebisi 3 163 17/11/2016, 12:45 atoz112
  Formda onay kutusu ile tek personel seçmek!!!!!! ferhatozge 7 221 05/11/2016, 21:53 ferhatozge
  Personel resmi bulunamadı hatasını gidermek angelos 9 182 17/10/2016, 14:36 angelos
  Personel Takip uygulaması hazırlamak istiyorum KundoLf 7 428 17/09/2016, 12:59 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya