Periyodik Hatırlatma Programı?
Tarih
23/01/2010 16:42
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
4
Okunma
4033
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ancyra
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Hazırlamakta olduğum bir program için hatırlatma formu hazırlıyorum. Bu formda başlangıç tarihi ve bu tarihten itibaren periyodunu belirliyoruz ve gününü belirledikten sonra hatılrtmanın sürekli olup olmadığını belirliyoruz. ve Accees databaseye kaydet diyorum. Yani Vaşlangıç zamanı 23.01.2010 olup 6 aylık periyot sonra çarşamba günü bana hatırlat ve sürekli check ilede bunu her altı ayda çarşamba günleri bana yatırlat demek istiyorum. Örnek Dosyayı ekte gönderiyorum. Kaydet dediğim zaman uyarı veriyor. Bir kontrol ederseniz sevinirim. Bu arada butonlat ve form içeriği Devexpres 9.1 ile oluşturuldu bilginize. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   WindowsApplication1.rar (Dosya Boyutu: 3,46 MB / İndirme Sayısı: 221)
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
Merhaba,
Uygulamanızda bir sorun yok.
Sadece şöyle bir olay var: Formunuzda 'Surekli' olarak eklemiş olduğunuz onay kutusu vb ile Access veritabanı arasında farklılıklar gösterir. Bu durum true veya false olarak bildirilir. Yani sizin vb de onay kutusu olarak işaretlediğiniz alanınız Access veritabanına True veya False olarak yansır. Bu durumda Access veritabanında onay kutularını Evet/Hayır belirleminiz uygulamanızın çalışmamasına sebep olacaktır. Bu durum veri türü uyuşmazlığı olarak hata verir.
Yapmanız gereken Debug klasöründeki vbdata.mdb içindeki tblhatirlatma tablosunun 'surekli' alanını metin kutusu olarak değiştirmektir. Bu durumda çalışacaktır. Ayrıca Tarih alanını da veri türünden Tarih/Saat olarak değiştirin.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       
Cevapla


ancyra
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Bunu nasıl göremedim ben. Cevabın için saol.
Peki Surekli olarak işaretlendiğinde periyod kısmındaki değere göre bana surekli olarak hatırlatsın. Yani haftalık seçili ise bana giriş tarihinden itibaren haftalık periyodlarda surekli hatırlatacak. Bunu tarih toplamasını nasıl ayarlıyabilirim.
Cevapla


ancyra
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Bu TArih Tekrarında çok takıldım. Aklıma fikirler geliyor ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. Şöyleki
Databasedeki başlangıç ve hatırlatma tarihlerini bir Timer ile bugünün tarih ve saatiyle sorgulayıp eğer eşit ise hatırlatma tarihi başlangıc, hatırlatma tarihi ise haftalık ise bir hafta sonrasının tarihini alacak. ve bu program açıldığında eğer hatırlatma var ise databaseyi update edecek. Bu döngü hep sürecek. Bunu nasıl koda dökebilirim.
Eklentide uğraşıpta takıldığım bir örnek var. incelerseniz sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   WindowsApplication1.rar (Dosya Boyutu: 107,67 KB / İndirme Sayısı: 136)
Cevapla


gkhn_face
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
09/08/2011
0
Adana
Ofis 2007
01/09/2011,16:40
Çözüldü 
buradaki skin'i nasıl yaptığınızı anlatabilrmisiniz?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Fatura Takip Programı C# Emine Çalık 8 988 19/07/2016, 19:19 atoz112
  Arac kiralama programı için iki dgw karşılaştırma Tbx 4 384 25/05/2016, 01:58 ozanakkaya
Çözüldü Visual Basic de zimmet programı royce 10 2.488 16/06/2014, 14:34 prestij06
Çözüldü Hoparlor bass tız test programı tech_06 5 4.610 30/11/2013, 14:52 ifor35
Çözüldü Süre Programı mqunetr 7 2.471 05/01/2012, 22:51 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya