performans hesaplama
Tarih
08/09/2009 09:42
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
4
Okunma
2520
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Accesste 2 zaman değerini kullanarak 100 üzerinden bir performans hesaplamak istiyorum. Fakat aşağıdaki koddaki koyu yazılı satırda yanlış eşleşme tipi diye hata veriyor. Oysa eşitliğin sağ tarafı da sol tarafına integer . Acaba programın başında yazan "Private Sub Performans_Exit(Cancel As Integer)" ifadesi olabilir mi ?

Yardımlarıız için şimdiden teşekkür ederim.

Private Sub Performans_Exit(Cancel As Integer)
Dim zaman As Date
zaman = CDate(Gerçekleşen_Süre)
Me.Performans = CInt(Me.ProsesSüresi / zaman) * 100
End Sub
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim zaman As Date
zaman = CDate(Me.Gerçekleşen_Süre)
Me.Performans = CInt((Me.ProsesSüresi / zaman) * 100)

gerçekleşen süre gibi bir alanınız var diye farzederek yaptım bunu. örneği görmediğimiz için umarım bu şekildedir.
yalnız bu kodu anladığım kadarı ile Gerçekleşen_Süre ve ProsesSüresi alanlarının güncelleştirme sonrası olayına yazmalısın diye düşünüyorum.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Maalesef yine eşleşme hatası veriyor. Örneğim if then yapısı ile ilgili soru kısmında gönderdim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim Img-grin
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim gersur As Integer 'Toplam Gerçekleştirme Süresi Saniye Cinsinden
Dim prossur As String ''Toplam Proses Süresi Saniye Cinsinden

prossur = (Int((Format([ProsesSüresi], "hh")) * 3600) + (Int(Format([ProsesSüresi], "nn")) * 60) + Int((Format([ProsesSüresi], "ss"))))
gersur = (Int((Format([Gerçekleşen_Süre], "hh")) * 3600) + (Int(Format([Gerçekleşen_Süre], "nn")) * 60) + Int((Format([Gerçekleşen_Süre], "ss"))))

gerçekleşen süre ile proses süresini saniye olarak hepasladıktan sonra istediğin işlemi yapabilirsin diye düşünüyorum.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim. Problemim çözüldü. Img-grin
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Access Sorguda Yaş ve Yaş Grubu Hesaplama accessdelisi 4 197 31/07/2016, 19:56 ozanakkaya
  2 metin kutusundaki verileri başka bir metin kutusuna hesaplattırma hesaplama zorosx5 5 401 24/05/2016, 17:58 atoz112
  Kayıtlarda otomatik hesaplama yaptırma arasson 7 536 20/04/2016, 13:36 atoz112
Çözüldü Form üzerinde Hesaplama fascioğlu 9 510 18/12/2015, 14:08 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya