Parametre formu hakkında
Tarih
22/05/2009 18:40
Konu Sahibi
mantars
Yorumlar
2
Okunma
1060
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mantars
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... M....
23
8
13/04/2009
22
Balıkesir
Ofis 2007
21/11/2016,13:39
Çözüldü 
Ekteki dosyada Tahsil Edilmeyenler sorgusunu esas alan bir form (Form1) oluşturmaya çalışıyorum.

Yapmaya çalıştığım şey; Form1 formu açılırken başlangıç bitiş tarih sor adlı parametre formunu açıp burada girilen IlkTarih ve SonTarih değerlerine göre formun içindeki alt formu tekrar sorgulatmak.

Sorunum ise; form ilk açıldığında (sanırım IlkTarih ve SonTarih değerleri boş olduğundan) "Parametre değerlerini girin" İletişim kutusu çıkıyor ve bana Formlar!başlangıç bitiş tarih sor!IlkTarih ile Formlar!başlangıç bitiş tarih sor!SonTarih değerlerini soruyor. Bunları geçtiğimde parametre formumu açıyor.

Uygulamadan çıkmadan aynı formu açtığımda ise direk istediğim biçimde çalışıyor.

Vakit ayırabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Makbuz TL 2009.rar (Dosya Boyutu: 83,16 KB / İndirme Sayısı: 6)
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın mantar aşağıdaki şekilde düzenledim
iyi çalışmalar


Ek Dosyalar
.rar   adnMakbuz TL 2009.rar (Dosya Boyutu: 90,09 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla


mantars
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... M....
23
8
13/04/2009
22
Balıkesir
Ofis 2007
21/11/2016,13:39
Çözüldü 
Sevgili adnanyurdakul hocam;

Emeğinize sağlık ben bu tekniği ölsem bulamazdım.;-)

Ancak Formda yaptığınız ve DTPicker nesnelerinin odaklandığında ve odaklama sonlandırıldığında olayına yazdığınız Me.IlkTarih = CLng(CDate(Me.DTPicker1) ) kodu IlkTarihi seçilenden bir gün sonraya eşitliyordu. Kodu Me.IlkTarih = CLng(CDate((Me.DTPicker1) - 1)) şeklinde düzeltince sorun halloldu.

Dizaynımda parametre formu kullanmayı istememin nedeni aynı kodları defalarca yazmaktan kurtulabilmekti. Ben doğru mu anladım bilmiyoum ama, demek ki her seferinde bu kodları yazmam gerekiyormuş.
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Parametre girin hatası nightashes 3 55 04/12/2016, 23:07 Mesut Kaytan
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 219 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 166 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 53 23/11/2016, 00:39 shalala
  Pencere Gizleme Hakkında Serkan Çevik 3 104 09/11/2016, 22:43 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya