Overflow hakkında
Tarih
20/12/2012 15:18
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
6
Okunma
1207
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,13:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba aradaşlar;
Ekteki örnekte tabloya text olarak kaydedilen bir alana birilen 25 haneli bir sayıyı kod tarafında
DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "cvar(hakkinda)=" & Me.hakkinda)
"CVar" ile convert ederek saydırabiliriyorum.
Başka bir veritabanından içinde birmilyondan fazzla kayıt girilmiş olan bir tablom var.
Bu tablodan saymak istediğim 25 haneli sayı girilen alanı yukarıdaki kodu uyarlayıp çalıştırdığımda "Overflow" hatasını veriyor.
Bu tabloyada zamanında bu alan text olarak kaydedilmiş ve bu şekilde kayıtlar eklenmiş. Bu sorunu nasıl düzeltip saydırma işlemini kod tarafında yaptırabilirim.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 28,15 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
16/01/2017,00:22
Çözüldü 
Bu şekilde doğru ve hatasız sonuç alırsınız.

Visual Basic Code
DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "hakkinda='" & Me.hakkinda &"'") 


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,13:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba sayın Kural;
1 milyon kaydımın olduğu acces programında dediğiniz gibi yaptığımda Overflow hatasını vermiyor. Fakat sayma sonucunu sıfır olarak gösteriyor.
Teşekkürler.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,22:46
Çözüldü 
Dim ADET As Integer yerine

Dim ADET As Double yaparak denermisiniz....
Please return your positive or negative ...
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,13:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba Sayın Power;
Ekli örneğimde,
Dim ADET As Integer
ADET = DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "cvar(hakkinda)=" & Me.hakkinda)
MsgBox ADET
olarak geçen kodu asıl Access programımda Double olarak değiştirdim. Aynı hatayı verdi. Fazla bilgim yok ama, ADET değişkenine atanan değer sayma sonucu oluşan değer olacağından sorunun sanki ordan olmadığını düşünüyorum.
Ama siz daha iyi bilirsiniz tabi hocam.Saygılarımla.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,22:46
Çözüldü 
İncelermisiniz...

Tabloda 3,600,016 kayıt var

2 adet form var ve tek fark ADET değişkeninin INTEGER ve DOUBLE olması

Anlatmak istediğim buydu... Sizde sonuç vermiyorsa nedeni başkadır...

Fazla yer tuttuğu için yorumunuz sonrası yapılan eki sileceğim...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 5,57 MB / İndirme Sayısı: 10)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 267 16/01/2017, 08:27 hbal09
  Yapılan işi stoktan düşürme hakkında Gezente Çift 2 132 31/12/2016, 13:36 Gezente Çift
  Güncelle sorgusu hakkında nightashes 5 161 22/12/2016, 00:51 nightashes
  On Error - Hata denetimi hakkında. nightashes 16 466 18/12/2016, 18:12 nightashes
  "Block if without end if" hatası hakkında Mesut Kaytan 10 279 13/12/2016, 22:47 Mesut Kaytan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya