otomatik veri getirme
Tarih
20/05/2009 11:50
Konu Sahibi
muhican
Yorumlar
4
Okunma
2320
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



muhican
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
18/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
21/05/2009,17:58
Çözüldü 
Accessle araç takip programı hazırlamaya çalışıyorum. Araçlal ilgili tabloda oluşturuduğum alanlar kodu, plakası, cinsi, markası, tipi, modeli ve kayıt yeri. Bazı araçların kod numarası yok, bazılarının da plakası yok. Oluşturduğum formla, aracın yaptığı işleri takip edeceğim, forma aracın kodunu girdiğimde plakası, cinsi, markası, tipi otomatik olarak gelsin istiyorum fakat bazı araçların kodu olmadığından plakasını girdiğimde cinsi, markası, tipi otomatik olarak getirtmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? Liste kutusundan tek tek seçmek çok uzun sürüyor ve karışıklık yaratıyor.
muhican, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Aradığınız cevaplar burada sayın muhican ...

http://www.accesstr.net/konu-dlookup-isl...ht=DLookup
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.065
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:48
Çözüldü 
sn. puletin, sanırım aşağıdaki konu

http://www.accesstr.net/konu-verileri-ot...tirme.html

Kod:
Me.REFERANS_ADI.Value = Me.REFERANS_NO.Column(1)
Me.MÜŞTERİ_ADI.Value = Me.REFERANS_NO.Column(2)

Cevapla


muhican
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
18/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
21/05/2009,17:58
Çözüldü 
dLookUp ile olacak gibi yardımlarınız içn teşekkürler sn pulletin ve sledgeab
muhican, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
bunu daha önce biir çok kez işledik işte bu nedenden dolayı ben hep ado yada dao kullanın diyorum form boş gelir siz formda ki her hangi bir alana bir şey yazdığınızda ado yda dao çalışır ve sizin girdiğiniz verilere örnek olarak siz renault girdiniz renk olarak sarı model olarak scenic girdiniz bu verilere göre bir liste oluşturur sizde o listeden en uygunu tıklarsınız tıkladığınız kayda ait veriler formda boş bıraktığınız alanlara girilir
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 240 Dün, 00:08 mbo69221088
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 102 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.719 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Liste kutusuna tıklayınca metin kutusuna bilgiyi getirme nightashes 5 95 28/11/2016, 23:33 nightashes
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 413 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya