Otomatik Sıra Numarası Verme
Tarih
23/11/2010 11:47
Konu Sahibi
life_exciting
Yorumlar
5
Okunma
3062
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhabalar

Örneğimde de Belirttiğim Üzere Sıra Numarasının Otomatik Olarak Gelmesini İstiyorum.Yani Ben Sıra Numarası Metin Kutusuna Hangi Rakamı Yazarsam Yazayım Her Yeni Kayda Geçtiğinde O Numaradan Artarak Devam Etmesini İstiyorum.(89566 yazdığımda Bir Sonraki Kayıt İçin 89567 Numarasını Vermesi Gibi) Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Sitemizde çok sayıda örnek var bu konuda arama yaparsanız çok daha geniş sonuçlar elde edersiniz. Örnek olarak tıklayınız .
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Merhabalar Sitedeki Bir Çok Örneği İnceledim.Ancak Bana Uyan Bir Örneği Bulamadım.Gönderdiğiniz örneği de inceledim,örnekte sıra numarası 1 den başlıyor,başlangıç nurasını değiştirdiğinizde fonksiyon devre dışı kalıyor ve sıra numarası otomatik gelmiyor.İlginiz İçin Teşekkür Ederim.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Oradaki örnekteki kodlardan mantığını kendinize uyarlamanız gerekmektedir. DMax ile son numarayı elde edip 1 ile toplamanız yeterli olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Merhaba..

Formun Geçerli Olduğu olayına bu kodu yazarak sorun giderilmiştir.

VBA Kodu
If NewRecord Then faturaSirano = DMax("FaturaSirano", "TBLFaturaBilgileri") + 1

İyi Çalışmalar.
Cevapla


karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
424
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
19/11/2016,13:46
Çözüldü 
çoklu kaytı olduğunda da sadece bir sayı artırıyor ve otomatik devam etmiyor...
diyelim ki; TBLFaturaBilgileri tablosundaki FaturaSirano=1015 olsun
her kayıt eklendiğinde faturaSirano=1016 oluyor sadece 1017,1018,1019... devam etmiyor...
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.713 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 94 29/11/2016, 11:30 53rize
  Kullanıcı girişi, yetki verme. Tale Talibov 10 428 30/09/2016, 22:38 Tale Talibov
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 224 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Tarih ve saatten otomatik sayı üretme cagatay1234 6 230 11/09/2016, 10:19 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya