Otomatik Sayı Sorunu
Tarih
25/01/2009 14:44
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
13
Okunma
6458
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
her kayıtta otomatik bir sayı alanım var benim ama kayıt silindiği zaman bile o kayıt üstüne yapıyormus gibi devam ediyor bunu engellemem mümkün mü

bide otomatik sayıyı a1 a2 . . . . b1 b2 benzeri birşey yapabilirmuyum ?
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:35
Çözüldü 
Otomatik sayı alanı silindiğinde aynı sayı tekrar o alana verilmez. Yani başka bir deyişle otomatik sayı alanı kontrol edilemez. Sadece tablodan o alanı silip yeni bir otomatik sayı alanı verirseniz o zaman yaptığınız kayıtlar tekrar 1 den başlar. Siz otomatik sayı alanına çok kafayı takmayın, o indexleme ve ilşki görevi için gereklidir. Siz sıra numarası gibi bir alan açıp her kayıtta son sayıya bakıp +1 ile artmasını sağlamalısınız. Otomatik sayı alanındaki sıralama nasıl olursa olsun siz kendi sıralı sayınızı oluşturmalısınız yani...
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ama bu dediğiniz biraz karışık değilmi önce üstteki sayıyı alacak sonrada ona +1 yapılcak felan
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:35
Çözüldü 
Sizin bildiğiniz daha kolay bir yol varsa buyrun.. Biz de sizden öğrenelim sayın goodfalles. Access'te bundan başka bir sıralı sayı sistemi maalesef bulunmamaktadır. Otomatik sayı ile bu işin olmadığını Access'e başlayan herkes ilk bir yılında öğrenir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(25/01/2009, 15:12)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sizin bildiğiniz daha kolay bir yol varsa buyrun.. Biz de sizden öğrenelim sayın goodfalles. Access'te bundan başka bir sıralı sayı sistemi maalesef bulunmamaktadır. Otomatik sayı ile bu işin olmadığını Access'e başlayan herkes ilk bir yılında öğrenir.

yok hocam benim siz bilmiyorsunuz gibi bir şey söylediğim yok

ama amatör biri olarak bunu nasıl yapabilirim onu soruyorum size
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:35
Çözüldü 
İnanın en kolay yolu budur. Bir metin kutusuna 1 yazarsınız, sonraki her yeni kayıt butonu basıldığında aynı form üzerindeki en büyük kayıt nosunu okur, ona +1 ekler ve böylece kayıt numarasını bulur. Aşağıdaki örneği inceleyiniz..


Ek Dosyalar
.rar   otomatik sayı yerine.rar (Dosya Boyutu: 23,21 KB / İndirme Sayısı: 278)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 70 Dün, 13:46 murat dikme
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 222 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.915 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 88 02/01/2017, 20:08 m_demir
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 198 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya