Otomatik Sayı Sorunu
Tarih
25/01/2009 14:44
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
13
Okunma
6318
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
her kayıtta otomatik bir sayı alanım var benim ama kayıt silindiği zaman bile o kayıt üstüne yapıyormus gibi devam ediyor bunu engellemem mümkün mü

bide otomatik sayıyı a1 a2 . . . . b1 b2 benzeri birşey yapabilirmuyum ?
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Otomatik sayı alanı silindiğinde aynı sayı tekrar o alana verilmez. Yani başka bir deyişle otomatik sayı alanı kontrol edilemez. Sadece tablodan o alanı silip yeni bir otomatik sayı alanı verirseniz o zaman yaptığınız kayıtlar tekrar 1 den başlar. Siz otomatik sayı alanına çok kafayı takmayın, o indexleme ve ilşki görevi için gereklidir. Siz sıra numarası gibi bir alan açıp her kayıtta son sayıya bakıp +1 ile artmasını sağlamalısınız. Otomatik sayı alanındaki sıralama nasıl olursa olsun siz kendi sıralı sayınızı oluşturmalısınız yani...
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
ama bu dediğiniz biraz karışık değilmi önce üstteki sayıyı alacak sonrada ona +1 yapılcak felan
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Sizin bildiğiniz daha kolay bir yol varsa buyrun.. Biz de sizden öğrenelim sayın goodfalles. Access'te bundan başka bir sıralı sayı sistemi maalesef bulunmamaktadır. Otomatik sayı ile bu işin olmadığını Access'e başlayan herkes ilk bir yılında öğrenir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
(25/01/2009, 15:12)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sizin bildiğiniz daha kolay bir yol varsa buyrun.. Biz de sizden öğrenelim sayın goodfalles. Access'te bundan başka bir sıralı sayı sistemi maalesef bulunmamaktadır. Otomatik sayı ile bu işin olmadığını Access'e başlayan herkes ilk bir yılında öğrenir.

yok hocam benim siz bilmiyorsunuz gibi bir şey söylediğim yok

ama amatör biri olarak bunu nasıl yapabilirim onu soruyorum size
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
İnanın en kolay yolu budur. Bir metin kutusuna 1 yazarsınız, sonraki her yeni kayıt butonu basıldığında aynı form üzerindeki en büyük kayıt nosunu okur, ona +1 ekler ve böylece kayıt numarasını bulur. Aşağıdaki örneği inceleyiniz..


Ek Dosyalar
.rar   otomatik sayı yerine.rar (Dosya Boyutu: 23,21 KB / İndirme Sayısı: 277)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 430 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 306 05/11/2016, 21:06 alpeki99
Çözüldü Yazıcıdan birden fazla çıktı alma sorunu m_demir 7 171 02/11/2016, 19:27 m_demir
  Rapor Baskı Önizleme Sorunu m_demir 3 127 31/10/2016, 13:57 m_demir
  Formlar Arası Geçiş ve Form Tasarımı Sorunu mmert06 5 126 29/10/2016, 22:40 mmert06


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya