| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan
Hoşgeldin Misafir ! Giriş Kayıt Ol



Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
otomatik sayı sıfırdan başlamıyor
Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
1.221
99
02/11/2008
502
Coşkun ÇAKAL
Tekirdağ
-
02/09/2015,16:08
#1
Çözüldü 
Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !


alpeki99
Bana Rapor ve Sorgu Demeyin
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
5.753
159
29/10/2008
1196
Olcay
Ordu
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
17/08/2015,21:52
#2
Çözüldü 
Merhaba.

Otomatik Sayı olan alanlar özel alanlardır. Nasıl Tarih türü tarih ve saat gösterme özelliğindeyse otomatik sayı olan alanlarda hiçbir şekilde aynı numarayı almazlar. Siz silsenizde eğer bir rakam daha önce kullanılmışsa bir daha asla (istisnası var) kullanamazsınız.

Otomatik Sayı olan alanlar iki tablonun ilişkilendirilmesinde kullanılır ağırlıkla. Eğer yapmak istediğiniz şey FaturaNo - MüşteriNo vb. bir numara vermek ise bunun için ayrı bir alan açmalısınız.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Çevrim içi

Kurucu
*******
7.800
417
29/01/2008
2077
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
#3
Çözüldü 
Tablodaki tüm kayıtları sildiysen veritabanını düzenleyip onardığında sayı tekrar 1 den başlar.


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari

Dışarıda

Onursal Üye
***
814
89
29/10/2008
272

İstanbul
Ofis 2007
31/01/2014,00:23
#4
Çözüldü 
(28/11/2008, 17:12)coskun_cakal Yazdı: Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.

tablolar hazırlanırken test aşamasında yapılan kayıtlar sonradan silinince otomatik sayılar onlar silinsede kayıt numaralarını hafızalarında tutarlar.

bunun için tablonuzu tasarım modunda açın,
otomatik sayı sutununu silin ve kaydedip çıkın.
sonra tekrar tabloyu tasarım modunda açın ve otomatik sayı sutununu ekleyin.
yeniden 1 den başlayacaktır.

bu en basit yolu ile sıfırlama. ama başka yollarıda mevcut.

mesela

ekteki örneği inceleyiniz.



Ekli dosyalar
.rar   otomotikno.rar (Boyut: 18,05 KB / İndirilmeler: 125)


alpeki99
Bana Rapor ve Sorgu Demeyin
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
5.753
159
29/10/2008
1196
Olcay
Ordu
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
17/08/2015,21:52
#5
Çözüldü 
Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.


Ekli dosyalar
.rar   OtomatikNo.rar (Boyut: 30,99 KB / İndirilmeler: 62)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari

Dışarıda

Onursal Üye
***
814
89
29/10/2008
272

İstanbul
Ofis 2007
31/01/2014,00:23
#6
Çözüldü 
(28/11/2008, 18:11)alpeki99 Yazdı: Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

eline sağlık. ama numarayı otomatik vermiyor. son numarayı daima aklında tutman lazım.





"otomatik sayı sıfırdan başlamıyor" Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş otomatik,sayı,sıfırdan,başlamıyor,otomatik sayı sıfırdan başlamıyor

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Çözüldü Otomatik kayıt sıfırlama sorununu cözemiyorum SCOCUK 3 91 31/08/2015, 23:13
Son Mesaj: SCOCUK
Çözüldü otomatik sayı sıfırlama suat03 8 633 14/08/2015, 18:47
Son Mesaj: SCOCUK
Çözüldü Otomatik Hatırlatma SqL_MaN 11 2.921 09/08/2015, 16:42
Son Mesaj: atoz112
Çözüldü sql tablosundaki verileri otomatik alma Erhan Güzel 6 195 04/08/2015, 17:52
Son Mesaj: Erhan Güzel
Çözüldü barkodno otomatik yapma??? is_mail45 12 1.980 30/07/2015, 22:07
Son Mesaj: karaayhan
Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir!


Cazip Fikirler | Web Design Bodrum | BodrumBilisim.com | Zumrut.Org | Hepimiz Biriz | Site Ekle
Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye Üretici: MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.