1 | Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan



otomatik sayı sıfırdan başlamıyor
Okunma 3457
Yorumlar 9
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
Coskun0559
Onursal Üye
Çevrimdışı
Onursal Üye
1,216
99
02/11/2008
499
Coşkun ÇAKAL
Tekirdağ
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
Dün,13:00
#1
Çözüldü 
Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !


alpeki99
Bana Rapor ve Sorgu Demeyin
Çevrimdışı
Uzman
5,685
157
29/10/2008
1177
Olcay
Ordu
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,01:11
#2
Çözüldü 
Merhaba.

Otomatik Sayı olan alanlar özel alanlardır. Nasıl Tarih türü tarih ve saat gösterme özelliğindeyse otomatik sayı olan alanlarda hiçbir şekilde aynı numarayı almazlar. Siz silsenizde eğer bir rakam daha önce kullanılmışsa bir daha asla (istisnası var) kullanamazsınız.

Otomatik Sayı olan alanlar iki tablonun ilişkilendirilmesinde kullanılır ağırlıkla. Eğer yapmak istediğiniz şey FaturaNo - MüşteriNo vb. bir numara vermek ise bunun için ayrı bir alan açmalısınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


ozanakkaya
sledgeab
Çevrimdışı
Kurucu
7,268
409
29/10/2008
1998
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010
Dün,08:57
#3
Çözüldü 
Tablodaki tüm kayıtları sildiysen veritabanını düzenleyip onardığında sayı tekrar 1 den başlar.


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Çevrimdışı
Onursal Üye
814
89
29/10/2008
272

İstanbul
Ofis 2007
31/01/2014,00:23
#4
Çözüldü 
(28/11/2008, 17:12)coskun_cakal Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.

tablolar hazırlanırken test aşamasında yapılan kayıtlar sonradan silinince otomatik sayılar onlar silinsede kayıt numaralarını hafızalarında tutarlar.

bunun için tablonuzu tasarım modunda açın,
otomatik sayı sutununu silin ve kaydedip çıkın.
sonra tekrar tabloyu tasarım modunda açın ve otomatik sayı sutununu ekleyin.
yeniden 1 den başlayacaktır.

bu en basit yolu ile sıfırlama. ama başka yollarıda mevcut.

mesela

ekteki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   otomotikno.rar (Dosya Boyutu: 18.05 KB / İndirme Sayısı: 120)


alpeki99
Bana Rapor ve Sorgu Demeyin
Çevrimdışı
Uzman
5,685
157
29/10/2008
1177
Olcay
Ordu
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,01:11
#5
Çözüldü 
Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.


Ek Dosyalar
.rar   OtomatikNo.rar (Dosya Boyutu: 30.99 KB / İndirme Sayısı: 55)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Çevrimdışı
Onursal Üye
814
89
29/10/2008
272

İstanbul
Ofis 2007
31/01/2014,00:23
#6
Çözüldü 
(28/11/2008, 18:11)alpeki99 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

eline sağlık. ama numarayı otomatik vermiyor. son numarayı daima aklında tutman lazım.





otomatik sayı sıfırdan başlamıyor Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
otomatik sayı sıfırdan başlamıyor
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü tc kimlik ve otomatik tarih saat furens 8 469 16/01/2015, 17:48
Son Yorum: furens
Çözüldü 4 Basamaklı artan sayı veya rastgele birbirinden farksız 4 basamaklı sayı oluşturma metbal 8 315 01/01/2015, 20:16
Son Yorum: atoz112
Çözüldü sayı binlik ayırma ondercesmeci 8 220 25/12/2014, 10:02
Son Yorum: ondercesmeci
Çözüldü Klasörde Eşleşen Birden Fazla Resmin Adlarını Lixtbox'a Otomatik Almak salim.ekiz 20 1,143 03/12/2014, 11:01
Son Yorum: salim.ekiz
Çözüldü Sorguda sayı değerini eksi olarak gösterme Ebru Gıdak Akay 5 325 24/11/2014, 09:59
Son Yorum: Ebru Gıdak Akay


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
Bunlar da ilginizi çekebilir!


Cazip Fikirler | Web Design Bodrum | BodrumBilisim.com | Zumrut.Org | Hepimiz Biriz | Site Ekle
Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.