otomatik resim ekleme
Tarih
08/11/2010 14:58
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
19
Okunma
3832
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
[/u]http://www.accesstr.net/konu-veritabanina-resim-ekleme.html?highlight=resim+ekleme

sayın Puletin; yukarıdaki linkte 6. mesajdaki örneğiniz ektedir. burada yeni bir kayıt yapmadan önce ilgili resmin klasöre atılması gerekli. yoksa hata veriyor. yeni kayıt yaptıktan sonra tc no ile ilişkili resim klasörde yoksa hata vermsin resimyok.jpg diye bir resmimiz olsun ve onu göstersin. daha sonra eğer ilgili kişinin tcnosu ile adlandırılmış resmi klasöre kopyalanırsa resimyok.jpg yerine onu göstersin. bunu nasıl yaparız? ben aşağıdaki gibi bişi yapmaya çalıştım ama olmadı.


Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Current()
If IsNull(Me![TCNO]) And resim.Picture <> Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.TCNO & ".JPG" Then
resim.Picture = ""
Else
resim.Picture = Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.TCNO & ".JPG"
End If
End Sub



Ek Dosyalar
.rar   Resim_Puletin.rar (Dosya Boyutu: 39,8 KB / İndirme Sayısı: 39)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın Kadir Dursun Hocam;
Aşağıdaki Kodu bir modüle kaydedin.

Visual Basic Code
Option Compare Database
Option Explicit
Public Function Varmi(ByRef dosyaadi) As Boolean
        If Len(Dir(dosyaadi, 16)) Then Varmi = True Else Varmi = False
End Function


Bu koduda Formunuzun tüm kodu ile değiştirin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Option Compare Database
Private Sub Form_Current()
resim_kontrol
End Sub
Private Sub TCNO_AfterUpdate()
resim_kontrol
End Sub
Private Sub Açılan_Kutu10_AfterUpdate()
    ' Denetime uyan kaydı bul.
    Dim rs As Object
    Set rs = Me.Recordset.Clone
    rs.FindFirst "[adi] = '" & Me![Açılan Kutu10] & "'"
    If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
End Sub
Sub resim_kontrol()
Dim dosyaadi As String
dosyaadi = Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.TCNO & ".JPG"
If Varmi(dosyaadi) = True Then
Me.resim.Picture = dosyaadi
Else
Me.resim.Picture = "C:\Documents and Settings\All Users\Belgeler\Resimlerim\Örnek Resimler\Mavi tepeler.jpg"
End If
End Sub


Kolay Gelsin.




Ek Dosyalar
.zip   Resim_Puletin.zip (Dosya Boyutu: 454,69 KB / İndirme Sayısı: 52)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
oldu teşekkür ederim.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
sayın Kur@l;
benim örneğime ekleyince ".......... geçerli olduğunda ifadesi hataya neden oldu.........." diye bir hata verdi. konu kapandığı için ekleyemedim. ne yapmalıyım?
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Hocam örnek eklemiştim. Onu bir deneyin.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
onuda denedim. örneği ilk önce görmedim ve bende 1. mesajdaki örneğe ekleyerek denedim, ondan dolayı oldu diye mesaj çektim. ama kendi örneğime ekleyince maalesef hata verdi.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 103 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Access Formda Tümünü Seç Buton Olay Yordamı Ekleme ? mehami 7 297 25/11/2016, 18:36 mehami
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 269 21/11/2016, 18:49 ask200075
  Liste Kutusuna Kayıt ekleme mmert06 6 195 28/10/2016, 22:59 mmert06
  Yazdırmada Eksik Alan Uyarısı Ekleme Serkan Çevik 10 176 21/10/2016, 22:54 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya