otomatik resim ekleme
Tarih
08/11/2010 14:58
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
19
Okunma
3903
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.266
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:31
Çözüldü 
Sponsor Reklam
[/u]http://www.accesstr.net/konu-veritabanina-resim-ekleme.html?highlight=resim+ekleme

sayın Puletin; yukarıdaki linkte 6. mesajdaki örneğiniz ektedir. burada yeni bir kayıt yapmadan önce ilgili resmin klasöre atılması gerekli. yoksa hata veriyor. yeni kayıt yaptıktan sonra tc no ile ilişkili resim klasörde yoksa hata vermsin resimyok.jpg diye bir resmimiz olsun ve onu göstersin. daha sonra eğer ilgili kişinin tcnosu ile adlandırılmış resmi klasöre kopyalanırsa resimyok.jpg yerine onu göstersin. bunu nasıl yaparız? ben aşağıdaki gibi bişi yapmaya çalıştım ama olmadı.


Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Current()
If IsNull(Me![TCNO]) And resim.Picture <> Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.TCNO & ".JPG" Then
resim.Picture = ""
Else
resim.Picture = Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.TCNO & ".JPG"
End If
End Sub




Ek Dosyalar
.rar   Resim_Puletin.rar (Dosya Boyutu: 39,8 KB / İndirme Sayısı: 40)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,02:22
Çözüldü 
Sayın Kadir Dursun Hocam;
Aşağıdaki Kodu bir modüle kaydedin.

Visual Basic Code
Option Compare Database
Option Explicit
Public Function Varmi(ByRef dosyaadi) As Boolean
        If Len(Dir(dosyaadi, 16)) Then Varmi = True Else Varmi = False
End Function


Bu koduda Formunuzun tüm kodu ile değiştirin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Option Compare Database
Private Sub Form_Current()
resim_kontrol
End Sub
Private Sub TCNO_AfterUpdate()
resim_kontrol
End Sub
Private Sub Açılan_Kutu10_AfterUpdate()
    ' Denetime uyan kaydı bul.
    Dim rs As Object
    Set rs = Me.Recordset.Clone
    rs.FindFirst "[adi] = '" & Me![Açılan Kutu10] & "'"
    If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
End Sub
Sub resim_kontrol()
Dim dosyaadi As String
dosyaadi = Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.TCNO & ".JPG"
If Varmi(dosyaadi) = True Then
Me.resim.Picture = dosyaadi
Else
Me.resim.Picture = "C:\Documents and Settings\All Users\Belgeler\Resimlerim\Örnek Resimler\Mavi tepeler.jpg"
End If
End Sub


Kolay Gelsin.





Ek Dosyalar
.zip   Resim_Puletin.zip (Dosya Boyutu: 454,69 KB / İndirme Sayısı: 52)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.266
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:31
Çözüldü 
Sponsor Reklam
oldu teşekkür ederim.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.266
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:31
Çözüldü 
sayın Kur@l;
benim örneğime ekleyince ".......... geçerli olduğunda ifadesi hataya neden oldu.........." diye bir hata verdi. konu kapandığı için ekleyemedim. ne yapmalıyım?
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,02:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam örnek eklemiştim. Onu bir deneyin.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.266
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:31
Çözüldü 
onuda denedim. örneği ilk önce görmedim ve bende 1. mesajdaki örneğe ekleyerek denedim, ondan dolayı oldu diye mesaj çektim. ama kendi örneğime ekleyince maalesef hata verdi.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 102 8 saat önce ozanakkaya
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 267 16/01/2017, 08:27 hbal09
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 344 06/01/2017, 15:37 atoz112
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.905 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 89 01/01/2017, 11:54 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya