Ondalık Sayıda Virgülden Sonra İlk Basamağı Alma
Tarih
28/01/2012 17:16
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
5
Okunma
3837
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iyi günler benim yuzde1 adında bir değişkenim var bu değikenimin sonucu ondalık sayı olduğu zaman virgülden sonra ilk rakamı tutsun diğerlerini silsin

yuzde1 = 85.6 -> doğru (bu şekil yazmasını istiyorum)
yuzde1 = 85.6532 -> yanlış
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Metin Kutusunun özelliklerinde bulunan Biçim = Standart ve Ondalık Basamaklar =1 olarak düzenleyin.

Örneksiz cevap ancak bu kadar.Img-grin
Cevapla

alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
dediğiniz gibi denedim olmuyor

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
dim yuzde1 as double
dim i as integer
dim toplam as long
dim genel as long
yuzde1=0
toplam=0
genel=0
for i=0 to liste2.listcount
genel=genel+1
if liste2.column(2,i)= "Bursa" then
toplam =toplam+1
yuzde1=(toplam1*100)\genel
end if
next i
metin1.value=yuzde1 



kodum bu buradaki yüzdeyi metin kutusuna Örnek 85,7 olarak yazdırmak istiyorum virgülden sonra 1 karakterden fazla olmasın

Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Bugün,08:14
Çözüldü 
Lütfen örnek ekleyiniz.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Eklediğin koda göre;

Visual Basic Code
metin1.value=yuzde1 

yerine

Visual Basic Code
metin1 = Left(yuzde1, InStr(1, yuzde1, ",") + 1)

yazman yeterli.

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
Arkadaşın geri döneceği yok, konu taşınmıştır.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 163 12/01/2017, 12:58 atoz112
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 354 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 259 30/12/2016, 16:45 ertans
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 369 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
  Webden veri alma stringeer 11 332 08/12/2016, 09:26 stringeer


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya