Ondalık Sayıda Virgülden Sonra İlk Basamağı Alma
Tarih
28/01/2012 17:16
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
5
Okunma
3735
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
iyi günler benim yuzde1 adında bir değişkenim var bu değikenimin sonucu ondalık sayı olduğu zaman virgülden sonra ilk rakamı tutsun diğerlerini silsin

yuzde1 = 85.6 -> doğru (bu şekil yazmasını istiyorum)
yuzde1 = 85.6532 -> yanlış
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Metin Kutusunun özelliklerinde bulunan Biçim = Standart ve Ondalık Basamaklar =1 olarak düzenleyin.

Örneksiz cevap ancak bu kadar.Img-grin
Cevapla


alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
dediğiniz gibi denedim olmuyor

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
dim yuzde1 as double
dim i as integer
dim toplam as long
dim genel as long
yuzde1=0
toplam=0
genel=0
for i=0 to liste2.listcount
genel=genel+1
if liste2.column(2,i)= "Bursa" then
toplam =toplam+1
yuzde1=(toplam1*100)\genel
end if
next i
metin1.value=yuzde1 



kodum bu buradaki yüzdeyi metin kutusuna Örnek 85,7 olarak yazdırmak istiyorum virgülden sonra 1 karakterden fazla olmasın

Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Lütfen örnek ekleyiniz.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
Eklediğin koda göre;

Visual Basic Code
metin1.value=yuzde1 

yerine

Visual Basic Code
metin1 = Left(yuzde1, InStr(1, yuzde1, ",") + 1)

yazman yeterli.

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
Arkadaşın geri döneceği yok, konu taşınmıştır.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 227 Bugün, 00:08 mbo69221088
  Webden veri alma stringeer 11 237 08/12/2016, 09:26 stringeer
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 137 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 127 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya