Öğrenci numarasını girince tablodaki verileri otomatik işletmek
Tarih
25/01/2010 20:31
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
7
Okunma
2175
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar aşağıdaki resimdede göründüğü gibi ogrenciler formumdan öğrenci bilgilerini girip kaydediyorum.

Benim yapmak istediğim gorusme forumu açtığımda öğrenci ile görüşmeyi kaydederken öğrenci numarasını girince diğer bilgileri (numaraya karşılık gelen ad, soyad, ogretmen..) ogrenci tablomdan otomatik olarak çekip formları doldursun. Tekrardan yazsam öğrenci kayıtı yapmamın bir mantığı kalmamış oluyor.

Bu işi yapmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
resim

Dosyayıda ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Leylaz_rehberlik07.rar (Dosya Boyutu: 476,16 KB / İndirme Sayısı: 54)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sitede Dlookup şeklinde aratırsanız çok sayıda örnek bulabilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
2007 kullanan sayısı biraz artmış olsada biz hala 2003 takılıyoruz. 2003 olarak eklermisin? 2007 de açılan kutudan kayıt getirme özelliği otomatik olarak vardır sanırım ya 2003 teki gibi.
veya Sql kullanacaksın.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Teşekkürler Dlookup bu işi kolaylıkla yapıyormuş. Bir iki örnek inceledim ve çözdüm.

Konu ile lakalı değil ama bir soru daha sorayım. Formu açtığımda metin kutuların içersinde en son kayıt yapılan veri geliyor. Boş olarak gelmesini nasıl sağlayabilirim?
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.834
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
form açıldığında olayına
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
yazarak ilk açıldığında yeni kayıt girmen için zaten metin kutuları boş gelecektir
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
veyada
DoCmd.OpenForm "Form1", acNormal, "", "", acAdd, acNormal
şeklinde
bu kodu bir butonun click olayına yazarsan ekleme modunda formu açacaktır
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 142 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 65 05/01/2017, 17:06 haziran4
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.898 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Tablodaki 1' lerin saydırılması ertans 2 74 22/12/2016, 17:09 ertans
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 108 07/12/2016, 18:14 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya