Ödev Takip Programı
Tarih
21/12/2012 19:03
Konu Sahibi
martineden-30
Yorumlar
10
Okunma
3693
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



martineden-30
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
40
11/04/2010
0
Ağrı
-
29/10/2016,17:05
Çözüldü 
Merhaba Değerli arkadaşlar;
Öğrencilerimin belirli tarihler arası çözdükleri soruları saklayabileceğim bir uygulama yaptım. Şu haliyle işimi görüyor fakat ufak bir sorunum var. Bir türlü üstesinden gelemedim.
Ekte sunduğum uygulamada SBSFORM üzerindeki veriliş tarihi, teslim tarihi alanını ve öğrenciyi ilgili kutudan seçip raporla dediğimde sorun yok, o tarihler arası ilgili öğrencinin ödev raporunu alabiliyorum. Benim tam olarak istediğim açılan kutuyu boş bıraktığımda ve sorgula butonuna bastığımda o tarih aralığındaki tüm öğrencilerin listelenmesi.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
iyi çalışmalar


Ek Dosyalar
.rar   ödev takibi(2007).rar (Dosya Boyutu: 176,99 KB / İndirme Sayısı: 115)
martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:09
Çözüldü 
rapor sorgusunun Sql bölümünü bununla

SQL Code
SELECT [Tablo1 Sorgu].ogrencino, [Tablo1 Sorgu].adı, [Tablo1 Sorgu].soyadı, [Tablo1 Sorgu].sınıfı, [Tablo1 Sorgu].vertar, [Tablo1 Sorgu].teslimtar, [Tablo1 Sorgu].td, [Tablo1 Sorgu].ty, [Tablo1 Sorgu].tn, [Tablo1 Sorgu].md, [Tablo1 Sorgu].my, [Tablo1 Sorgu].mn, [Tablo1 Sorgu].fd, [Tablo1 Sorgu].fy, [Tablo1 Sorgu].fn, [Tablo1 Sorgu].sd, [Tablo1 Sorgu].sy, [Tablo1 Sorgu].sn, [Tablo1 Sorgu].id, [Tablo1 Sorgu].iy, [Tablo1 Sorgu].[in], [Tablo1 Sorgu].toplamsoru, [Tablo1 Sorgu].toplamdogru, [Tablo1 Sorgu].toplamyanlis, [Tablo1 Sorgu].toplamnet
FROM [Tablo1 Sorgu]
WHERE ((([Tablo1 Sorgu].adı) Like "*" & [Formlar]![sbsform]![açılan kutu56] & "*"));


rapor1 sorgusunun Sql bölümünüde bununla değiştiriniz.

SQL Code
SELECT [Tablo1 Sorgu].ogrencino, [Tablo1 Sorgu].adı, [Tablo1 Sorgu].soyadı, [Tablo1 Sorgu].sınıfı, [Tablo1 Sorgu].vertar, [Tablo1 Sorgu].teslimtar, [Tablo1 Sorgu].td, [Tablo1 Sorgu].ty, [Tablo1 Sorgu].tn, [Tablo1 Sorgu].md, [Tablo1 Sorgu].my, [Tablo1 Sorgu].mn, [Tablo1 Sorgu].fd, [Tablo1 Sorgu].fy, [Tablo1 Sorgu].fn, [Tablo1 Sorgu].sd, [Tablo1 Sorgu].sy, [Tablo1 Sorgu].sn, [Tablo1 Sorgu].id, [Tablo1 Sorgu].iy, [Tablo1 Sorgu].[in], [Tablo1 Sorgu].toplamsoru, [Tablo1 Sorgu].toplamdogru, [Tablo1 Sorgu].toplamyanlis, [Tablo1 Sorgu].toplamnet
FROM [Tablo1 Sorgu]
WHERE ((([Tablo1 Sorgu].adı) Like "*" & [Formlar]![sbsform]![Açılan Kutu63] & "*") AND (([Tablo1 Sorgu].vertar) Between [Forms]![sbsform]![TAR1] And [Forms]![sbsform]![TAR2]));

POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


martineden-30
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
40
11/04/2010
0
Ağrı
-
29/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sayın ozguryasin ilginiz için çok sağolun.
yoğunluktan kaynaklı bakma fırsatım olmamıştı.
denedikten sonra cevap yazarım.
tekrar sağol.
iyi çalışmalar..
martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.
Cevapla


martineden-30
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
40
11/04/2010
0
Ağrı
-
29/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sayın ozguryasin her şey için sağolun..
işe yaradı. tekrar sağol varol.

bir sorum olacaktı. Bunun için başka bir konu açmam gerekiyor mu gerekmiyor mu bilmiyorum açıkçası. Eğer yanlış yaptıysam şimdiden affola.

sorum şu. mesela tüm öğrencilerin isimlerini başka bir tablodan girip sbsformda göstereyim. raporda belirtilen tarihler arasında ödevini getirmeyen öğrencileri 'getirmedi' uyarısını nasıl yazdırabilirim? Mantığını anlatabilirseniz sevinirim..
iyi çalışmalar..
martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:09
Çözüldü 
böyle durumlarda yeni konu açmak daha iyi olacaktır.

yeni açacağınız formda durum hakkında bir metin kutusu, bunun karşılığında ise tabloda durum isminde alan oluşturduktan sonra buna açılır kutu ile işlevsellik kazandırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. açılan kutu içerisinde GETİRDİ, GETİRMEDİ ibareleri olabilir. tablonun varsayılan değerine GETİRMEDİ yi işaretleyip getirdiği vakit değiştirerek bu kontrolü yapabilirsiniz. bunun karşılığında hazırlayacağınız bir rapora budurum ile ilgili istekleri yaptırdıktan sonra işinizi görecektir. anladığım kadarı ile bu şekil işinizi görecektir. eğer fazla işinize yaramayacak bir yöntem olduğunu düşünüyor iseniz. daha ayrıntılı maddeler halinde sorunuzu tekrar sorar iseniz. daha değişik seçeneklerde çıkacaktır ortaya.
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


martineden-30
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
40
11/04/2010
0
Ağrı
-
29/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sayın ozguryasin hocam anlattığınız yöntem güzel ama benim bunu sürekli kontrol etmem gerekecek. Ben soru çözümü görünmeyen öğrenciye otomatik olarak GETİRMEDİ yazdırmak istiyordum. aslında öneriniz bana güzel bir fikir verdi. sağolun hocam.. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
iyi çalışmalar...
martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 222 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Access'te Sertifika Programı yapmak Yakupbg 2 90 25/11/2016, 10:45 Yakupbg
  Okullar İçin Evrak Kayıt-Takip Programı mehami 7 179 17/10/2016, 12:51 mehami
  Şoför Günlük Takip dayko 11 292 10/10/2016, 20:32 dayko
  Depo Takip Programı Enes5734 3 1.400 07/10/2016, 11:48 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya