( ODBC ) bağlı tablo
Tarih
05/04/2014 00:39
Konu Sahibi
blumanx
Yorumlar
5
Okunma
1255
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



blumanx
__MAVİ__
Kullanici Avatari
Üye
33
9
03/08/2013
0
İstanbul
Ofis 2000
06/11/2016,10:51
Çözüldü 
Değerli abiler, kardeşler, hocalar.

Öncelikle herkese selam.

soruma geçmeden önce şunu belirteyim Access ten anlamam. ve diğer programlardan da anlamam çok merak ediyorum ama herkesin bi becerisi ve kabiliyeti var.

özel bi şirkette (mobilya fabrikası) nda çalışıyorum. bu işlerden iyi anlayan bi şefimiz vardı. ama geçen yıl ayrıldı. ama zamanla işle ilgili yeni isteklerimiz, taleblerimiz olmaya başladı . firmanın kendine ait özel bir programı var, fakat biz farklı bisey yapmak istiyoruz. ayrılan şefin yapmış olduğu proğramları merak etmeye başladım ve biraz kurcaladım. ben kurcaladıkça Access e daha çok heves etmeye başladım. Access ile ODBC veritabanından tabloları bağlamış ve artık kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemiş. buna bakarak bi kaç bişeyler yaptım.

1. şimdi ODBC veri tabanından başka bi proğramdan tabloyu aldım (örnek bir resim ekledim)
burada bulunan stok kodu bölümünden (örnek TLS000 , FES000, MBC000; olanlar hariç
diğer nekadar stok kodu kayıtlı ise bunların miktarlarının toplamlarını nasıl görebilirim

2. bunu form üzerinde görmek istiyorum ve formu her birdakika içerisinde güncellemesini , yenilemesini istiyorum.

tabloyu başka bi veri tabanından aldığı için eklemedim. inşallah sorumu anlatabilmişimdir. simdiden teşekkür eder hayırlı geceler dilerim


resim
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Tablonuzda belli bir kriteriniz olması gerekli.
Örneğin TLS000 stok kodlu ürün;
1. ve 2. sırada işlem dışında tutulmak istenirken 11. sıradaki toplama dahil edilmiş.
Eğer yanlışlıkla dahil edildiyse aşağıdaki kod ile bir sorgu oluşturup istediğiniz ürünleri hariç tutabilirsiniz.

SQL Code
SELECT odbc_bağlı_tablo.stok_Kodu, odbc_bağlı_tablo.stok_Adi, Sum(odbc_bağlı_tablo.Miktari) AS ToplaMiktari
FROM odbc_bağlı_tablo
GROUP BY odbc_bağlı_tablo.stok_Kodu, odbc_bağlı_tablo.stok_Adi
HAVING (((odbc_bağlı_tablo.stok_Kodu)<>"TLS000" And (odbc_bağlı_tablo.stok_Kodu)<>"FES000" And (odbc_bağlı_tablo.stok_Kodu)<>"MBC000"));

Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


blumanx
__MAVİ__
Kullanici Avatari
Üye
33
9
03/08/2013
0
İstanbul
Ofis 2000
06/11/2016,10:51
resmi örnek olarak vermiştim tabloda sıralama karısık oluyor yani her hangi bir kullanıcı her hangi bir stok kodunu sisteme giriş yapabiliyor ben sadece tablodaki FES000 TLS00 MBC00 vs olanlar hariç ne kadar stok kodu girilmiş ise bunların miktarlarının toplamını görmek istiyorum. birde örnek bi sorgu yapabilirseniz çok sevinirim ilginiz için çok teşekkür ederim

ALLAh zihin açıklığı versin selametle
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Yukarıda verdiğim kodu (SQL modunda açılmış) yeni bir sorguya yapıştırıp sonuçları görebilirsiniz.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


blumanx
__MAVİ__
Kullanici Avatari
Üye
33
9
03/08/2013
0
İstanbul
Ofis 2000
06/11/2016,10:51
su an işte değilim en kısa zamanda bilgi veririm tesekkürler
Cevapla


blumanx
__MAVİ__
Kullanici Avatari
Üye
33
9
03/08/2013
0
İstanbul
Ofis 2000
06/11/2016,10:51
İsmail bey yardımlarınız için ÇOK TEŞEKÜR ederim oldu fakat firma kendi yazılımında güncelleme yaptırıyor. benim iş olmadı. güncelleme bittikten sonra yine yardımlarınıza ihtiyaç duyabilirim. Selametle .
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 269 21/11/2016, 18:49 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 201 14/11/2016, 18:43 mehami
Çözüldü seçime bağlı metin kutusunu tabloda aktif veya pasif yapma EROLAKSAKAL 13 4.009 12/11/2016, 11:48 atoz112
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 313 09/11/2016, 23:35 mehami
  ODBC bağlantısı ile SQL Server Performansı mengene2 13 418 20/09/2016, 20:32 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya