Not girişi için farklı bir form oluşturma
Tarih
01/01/2012 22:25
Konu Sahibi
serdar_20
Yorumlar
4
Okunma
1224
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



serdar_20
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S....
188
03/12/2011
52
Erzurum
Memur
Ofis 2007
30/11/2016,17:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar yeni bir çalışma yapmaya çalışıyorum. Bir konuda takıldım ve yardımcı olursanız sevinirim. Konuya gelince de araç bilgilerinin bulunduğu bir üst form ve buna ait işlemlerin olacağı bir alt form var. Bazı işlemlere uzun notlar girmem gerekiyor buda alt formda fazla yer kaplayacağı için bu notları farklı bir formdan girmek istiyorum. Şuan belgeno hanesini çift tıklayınca açıklama formunu açıyor ve notları yazabiliyorum. Ama benim tam anlamıyla yapmak istediğim ise; alt formda belge no girince aynı belge numarasının açıklama formunda otomatik oluşması ve alt formda belgenoya çift tıklayınca aynı kayda gitmesi. İlgilenenirseniz memnun olurum.
Ek Dosyalar
not ekleme.rar
[34.53 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:41
Çözüldü 
belgeno çift tıklama olayındaki kodu aşağıdaki kod ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
    DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
    DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, 5, , acMenuVer70
    strSQL = "SELECT * FROM açıklama "
    Set rstkayit = New ADODB.Recordset
    rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
        With rstkayit
        .Find "[belge]=" & Me![belgeno]
            If Not rstkayit.EOF Then
                .Fields("belge") = Me.belgeno
                .Update
             Else
                .AddNew
                .Fields("belge") = Me.belgeno
                .Update
             End If
        End With
DoCmd.OpenForm "açıklama", acNormal, , "[belge]=" & "'" & Me![belgeno] & "'"


Cevapla

serdar_20
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S....
188
03/12/2011
52
Erzurum
Memur
Ofis 2007
30/11/2016,17:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın sledgeab çok teşekkür ederim sorunum çözüldü.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
böyle birşey istiyorsunuz sanırım. sondaki buton içindeki kod ile çağırıyor. me.openargs ile parametre olarak belge no yollanıyor.

Ek Dosyalar
not ekleme.rar
[22.4 KB]
iki ayrı yol ile pişti olduk ozan, kod isteyen senin yöntemi kullansın kodsuz çözmek isteyen benimkini Img-grin
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

serdar_20
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S....
188
03/12/2011
52
Erzurum
Memur
Ofis 2007
30/11/2016,17:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Yandemir her iki örnekte işimi görüyor. Sona buton koymak biraz daha mantıklı.İlginiz için teşekkür ederim.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  giriş maskeli kayıt edilen verinin listekutusunda farklı gözükmesi hknct 10 218 21/01/2017, 21:37 hknct
  E-Okul sistemindeki linke kullanıcı girişi sağlamak idrisy 8 266 11/01/2017, 17:44 idrisy
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 126 01/01/2017, 01:05 nightashes
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 260 15/12/2016, 11:49 atoz112
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 179 10/12/2016, 00:51 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya