.Net de Bilgisayar Çözünürlüğü İle Programın Boyutu
Tarih
20/02/2011 19:03
Konu Sahibi
amazon_zeyna5
Yorumlar
8
Okunma
2598
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



amazon_zeyna5
Üye
Kullanici Avatari
Üye
B.... Ç....
29
3
12/12/2010
3
Elazığ
Ofis 2007
31/05/2011,09:33
Çözüldü 
Bilgisayar Çözünürlüğünü Düşürdüğümüzde Programın boyutunda Sorunlar Mesdana Geliyo...Kısaca Bilgisayarın Çözünürlüğü İle Programın Boyutunun Eş Zamanlı Gelişmesi İçin Ne Tür Bi Kod Ekleyebilirim...
Dostlarım ev eşyamdı, bir bir gitti, diyorum. Artık boş odalarda ölümü bekliyorum .(NFK)Sadd
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Düşük çözünürlüklü ekran kullanılıyorsa uyarı verdirip programı kullandırma. Zaten günümüzde 1024*768 çözünürlük dışında monitor sahibi çok az.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


amazon_zeyna5
Üye
Kullanici Avatari
Üye
B.... Ç....
29
3
12/12/2010
3
Elazığ
Ofis 2007
31/05/2011,09:33
Çözüldü 
Biz Vb.Net te kodbankası Adlı bir Program Yaptık Bir kaç Hafta Sonra Yarışma Var Sunum Yapılacak burada eksiksiz sunmamız gerekiyormuş Proje Öğretmenimizde Eksikleri Netten Araştırmamızı İstedi Kod Olarak da ben ne tür bir kod kullanacağımı bulamadım...Yardımcı Olursanız Sevinirim...
Dostlarım ev eşyamdı, bir bir gitti, diyorum. Artık boş odalarda ölümü bekliyorum .(NFK)Sadd
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Sitemizin Kod Bankası  içinde arama yaparsanız iki örnek kod bulursunuz. Birisini buraya ben ekleyeyim:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Dim EkranGenisligi As Long
'Dim EkranYuksekligi As Long
'DoCmd.Maximize
'EkranGenisligi = getScreenSizeX()
'EkranYuksekligi = getScreenSizeY()
'EkranGenisligi = EkranGenisligi * TWIPS_PER_PIXEL
'EkranYuksekligi = EkranYuksekligi * TWIPS_PER_PIXEL
'Me.Section(acDetail).Height = EkranYuksekligi - 1000
'ListeWidth = EkranGenisligi = -2 * (Liste.Left)
'ListeHeight = Me.Section(ac.Detail).Height - Xaxis.Height - (3 * Liste.Top)

Option Compare Database
Option Explicit
Private Declare Function GetSystemMetrics Lib "User32" (ByVal nIndex As Long) As Long
Private Const SM_CXFULLSCREEN = 16
Private Const SM_CYFULLSCREEN = 17
Public Function getScreenSizeX() As Long
getScreenSizeX = GetSystemMetrics(SM_CXFULLSCREEN)
End Function
Public Function getScreenSizeY() As Long
getScreenSizeY = GetSystemMetrics(SM_CYFULLSCREEN)
End Function


Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Option Explicit

      Type Rect
          x1 As Long
          y1 As Long
          x2 As Long
          y2 As Long
      End Type
      
      ' NOTE: The following declare statements are case sensitive.
      Declare Function GetDesktopWindow Lib "user32" () As Long
      
      Declare Function GetWindowRect Lib "user32" _
         (ByVal hWnd As Long, rectangle As Rect) As Long

'*****************************************************************
      ' FUNCTION: GetScreenResolution()
      '
      ' PURPOSE:
      '   To determine the current screen size or resolution.
      '
      ' RETURN:
      '   The current screen resolution. Typically one of the following:
      '      640 x 480
      '      800 x 600
      '      1024 x 768
      '
      '*****************************************************************
Function GetScreenResolution() As String
    Dim R As Rect
    Dim hWnd As Long
    Dim RetVal As Long
    hWnd = GetDesktopWindow()
    RetVal = GetWindowRect(hWnd, R)
    GetScreenResolution = (R.x2 - R.x1) & "x" & (R.y2 - R.y1)
End Function

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Konu başlığını yeni fark ettim .Net ile istiyormuşsunuz. Access sorularına cevap vermekten gelen bir alışkanlık ile cevap yazdım Img-grin Dolayısıyla yukarıdaki kod sadece Access'te çalışacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


amazon_zeyna5
Üye
Kullanici Avatari
Üye
B.... Ç....
29
3
12/12/2010
3
Elazığ
Ofis 2007
31/05/2011,09:33
Çözüldü 
hımm Img-cray Vb.Nette bildiğiniz Bir kod varmı?
Dostlarım ev eşyamdı, bir bir gitti, diyorum. Artık boş odalarda ölümü bekliyorum .(NFK)Sadd
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Vb.Net İle Yazılmış Programın Kaynak Kodu ilkerbuhan 3 1.409 03/01/2015, 10:29 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya