Navigate Complete Kullanımı
Tarih
19/03/2010 19:08
Konu Sahibi
Hayri16
Yorumlar
6
Okunma
1658
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Değerli Arkadaşlar;
Navigate Complete'nin WebBrowser ile kullanıldığını ve sayfanın yükleme işinin başarılı bir şekilde bittiğinde meydana geldiğini öğrendim. Kullanımı konusunda çok ayrıntılı bilgi bulamadım. Hazırladığım programda değişen sayfalardan veri almam gerekiyor. Bu nedenle sayfaların yüklendiğini kontrol etmem gerekiyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini veya örnek programlarını paylaşabilirler mi?
Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.031
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:28
Çözüldü 
Private Sub WebBrowser1_NavigateComplete2(ByVal pDisp As Object, URL As Variant)

'kod

End Sub

sayfa yüklendiğnde kod çalışır, tc kimlik no sorgululama örneklerinden birinde muhtemelen kullandım.
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın sledgeab teşekkür ederim bunu zaten sizin ve Sayın esrefigit'in örneklerinden öğrendim. Bu şekilde yazılışını gördüm.
Şöyle sorayım o halde.
Ardı ardına sırayla birbirinin içinden objeler tıklayarak diğer sayfaları açmam gerekiyor. Sayfa açılmadan tuş aktif olsun istemiyorum. Zaten yükleme bitmeden basınca hata veriyor. Yukarıdaki subu kullandım, arasına aktif pasif kodlarını yazdım ama daha ilk sayfa yüklenince iş tamam deyip tuşları açıyor. Yukarıdaki komutu if..then veya true false şeklinde kullanma imkanı var mıdır?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.031
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:28
Çözüldü 
sn Hayri16, benim kullandığım kod aşağıda,

Kod:
Private Sub WebBrowser1_NavigateComplete2(ByVal pDisp As Object, URL As Variant)
On Error Resume Next
Me.txtil.Visible = True
WebBrowser3.Visible = True
End Sub


sizin bahsettiğiniz if kodu için örnek uygulamayı incelemem gerekiyor.

Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın sledgeab;
Teşekkür ederim ilginiz için. Yapmak istediğimi anlatayım. Belki "navigatecomplete" dışında da bir çözüm üretebilirsiniz.
Sayfayı webbrowser1 de açıyorum. Yükleniyor.(Bu arada bekliyorum) Sonra açılan sayfadaki bazı objeleri tuşlara atadım. Tuşa basılınca başka bir sayfa geliyor. Orada da seçenekler var. Bunlar içinde tuş atadım. Eğer yüklenme bitmeden tuşlara basarsam doğal olarak henüz yüklenilmediği için böyle bir obje yok diyor. Ben de tuşlar ilgili sayfa yüklenmeden disabled olsun istiyorum. Bu nedenle navigatecomplete yi kullanmaya çalışıyorum. Ama başka bir çözüm önerirseniz denerim. Saygılarımla...

Şimdi sizin kodlarınızda farkettiğim bir şey var. Navigatecompletenin altında webbrowser3 gördüm. Yoksa siz benim gibi sorunları bir kaç webrowser açıp onlatı görünür-gizle ile mi aşıyorsunuz?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.031
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:28
Çözüldü 
benim eklediğim koddaki webbrowser3'ün herhangi bir işlevi yok, sadece diğer webbrowserin kenarlarını kapatıyor,

webbrowser ile web sayfasındaki belirli bir alandan veri çekerek metin kutusuna yazdırabilir, metin kutusuna yazılan değere göre buton gizleyebilirsin.

ekteki örnek uygulama açılınca Komut207 gizlenip Komut208 görünür,

webbrowserdeki T.C. kimlik no Sorgula butonunu tıklarsan Komut208 gizlenip Komut207 görünür.


Ek Dosyalar
.rar   formdeneme.rar (Dosya Boyutu: 13,96 KB / İndirme Sayısı: 26)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 342 02/12/2016, 17:11 siyahca
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 356 20/06/2016, 14:47 OFA
  iç içe if kullanımı Kardeşpayı 7 428 24/05/2016, 14:56 Kardeşpayı
  sorgu içinde koşul içeren ifade kullanımı uguruygar 4 292 20/05/2016, 00:09 ozanakkaya
  Sorguda DLookUp Kullanımı ! İfadelerle Üretilen Alandan Ardışık satır Verisi Çağırma Celalettin Uçar 10 532 11/05/2016, 16:43 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya