#N/A ise hucresi bos gorunsun Hk
Tarih
15/06/2010 08:55
Konu Sahibi
Subco
Yorumlar
8
Okunma
1934
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Subco
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
227
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
03/12/2016,13:10
Çözüldü 
Arkadaslar Gunaydin,

Excel de formulden gelen ( C8-9 HUCRESI ornek=N/A) #N/A sonucunu gormek istemiyorum. Yani eger bu C8-9 hucresinde ki formkulden gelen deger #N/A ise bu hucreyi bos gostersin (Null), yada d8-9 hucresine null gostersin.

Yani mumkunse formulun oldugu hucrede © mumkun degilse D hucresinde null bos gormek istiyorum.

Bunu yapamadim bu konuda yardimci olabilirmisiniz.


Saygilar,


Subco


Ek Dosyalar
.rar   NA.rar (Dosya Boyutu: 3,5 KB / İndirme Sayısı: 6)
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:Subco
Form kurallarına riayet etmediğiniz için konunuz çöpe taşınmıştır.Daha önceki konunuzada olumlu yada olumsuz cevap veriniz.
Cevapla


Subco
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
227
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
03/12/2016,13:10
Çözüldü 
Sm. Ogulcan92,

Onceki konuyu bitirmeden, yeni konu acarak "Site Kurallarini" ihlal ettigim icin ozur dilerim.

Yurt disinda olmam hasabiyle surekli net e girme sansi bulamadigimdan dolayi, net e

girme firsatini bulunca problemlerimi yaziyorum. Bu gun kontrol edebildigim kadariyla tum

yanitlamam gerekenlere cevap verdim. Bundan boyle "site kurallarina" daha fazla riayet ederiz.

Simdi yukarida ki bahse konu problemi yeniden mi yazmam gerekiyor, yada ne yapmaliyim ki problemime ilgili arkadaslar cevap verebilsinler.

Iyi Gunler,

Sevgi ve Saygilar

Subco
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:Subco
Sorularınızla birlikte hata aldığınız yada problem yaşayıp çözemediğiniz konunu eklentisiide yaparsanız bizlerinde anlaması ve incelemesi açısından iyi olur.Mutlaka sorularınızı forma yazınızki (Eklediğiniz projenin içinde değil) aynı problemi yaşayan arkadaşlarımızda oradan görüp aynı konuları sormasınlar.Ekentinizide yaptıktan sonra Ya mesaj yolu ile yada konunun altında bulunan Rapor butonunu kullanarak bildiriniz bizler gerekli yere tekrar taşıyalım.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:Subco
Eğer farkında iseniz ilk mesajınızdan pek birşey anlaşılmıyordu eklenti yapılınca anlamak daha kolaylaştı orayı defalarca okusakda anlatmak isdeğini anlamak için müneccim olmak gerekiyor.Mesajda anlattıklarınızla dosyada yapmak isdedikleriniz farkı şeyler mesaja bakarak çevap verseydim hala sonuca ulaşılmayacaktı Bundan sonraki eklentilerinizi winrar veya winzip gibi programlarla sıkıştırarak ve 2003 formatında ekleyiniz çünkü genelde arkadaşlar 2003 kullanıyor.Bu seferlik ben düzeltiyorum formül aşağıdadır.

Kod:
=EĞER(A15=0;" ";DÜŞEYARA(A15;Sheet2!B:C;2;YANLIŞ))


Düşeyara Örnekleri 



Ek Dosyalar
.rar   NA-Oğulcan.rar (Dosya Boyutu: 4,01 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla


Subco
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
227
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
03/12/2016,13:10
Çözüldü 
Sn. Ogulcan92,

Ilginize tesekkur ederim. Ben sunu istiyorum; hucrede N/A formullu gelecek C8 ve C9 da oldugu gib ancak ben bunun N/A olarak degil bos olarak gorunmesini istiyorum ayni hucrede. Bu mumkun degilse eger, D8 ve D9 da bu c8 ve c9 un null olarak nasil yazdirilabilecegini ogrenmek istiyorum. yani d8 e = if(c8=N/A,"",C8) deyince olmuyor. Bunun gibi bir formulle N/A (formullu gelen) hucrfenin bos olmasini istiyorum.

Saygilar,

Subco
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya