mysql web sunucusuna vba kod ile bağlantı
Tarih
11/08/2013 03:35
Konu Sahibi
ozguryasin
Yorumlar
22
Okunma
4917
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:17
web üzerindeki mysql veri tabanına kod ile bağlantılı bir örnek.
tüm işlemler  kod ile gerçekleşmekte olup.
http://www.accesstr.net ailesi için web sunucuda açılan mysql veri tabanına bağlanarak çalışmaktadır.

Bağlantı İçin Kullanılan Driver : MySQL ODBC 5.1 Driver

MySQL_MS_AccessConnector_Odbc_5_1_8  connector'ünü kurduğunuz vakit direkt çalışacaktır tüm ayarlamalar yapılmıştır.

Ayrıca bu linkten de indirebilirsiniz. 

Yararlı Olması Dileğiyle..

Dosya yenilenmiştir.  09.11.2016


Ek Dosyalar
.rar   www_accesstr_net_03.rar (Dosya Boyutu: 29,02 KB / İndirme Sayısı: 14)
.rar   MySQL_MS_AccessConnector_Odbc_5_1_8.rar (Dosya Boyutu: 2,33 MB / İndirme Sayısı: 193)
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


akem
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K.... H....
91
16/11/2008
17
Trabzon
Ofis 2013 32 Bit
Dün,13:47
çok güzel bi uygulama ellerinize sağlık ..henüz bakmadım ama sanırım MySQL ODBC 5.1 Driver ilgili kurulum ve ayarlamalar vardır sanırım
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:17
evet var. 1 mesaja connektor kurulum dosyasını da ekledim. ayrıca örnek dosyada küçük çapta değişiklik yaptım
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
07/12/2016,15:25
özgür;

Visual Basic Code
strServerName = "95.173.183.132" 
strDatabaseName = "accesstrnet"
strUserName = "accesstrnet"
strPassword = "accesstr"


bu alanlar için metin kutusu koyup bağlantı için login formu hazırlarsan daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

[vb]strServerName = me.metin1.value
strDatabaseName = me.metin2.value
strUserName = me.metin3.value
strPassword = me.metin4.value

şeklinde.Yinede Emeğine sağlık güzel bi paylaşım olmuş.

-Bağlantı hızını test ettin mi?

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:17
bağlantıda hiç bir sorun yoktur. hız gayet iyi durumdadır.
ip,kullanıcı adı şifrelerin dediğiniz gibi yapılmamasının tek nedeni son kullanıcı hiç bir şekilde değişiklik yapmaması. direkt programlayanın isteği doğrultusunda ve istediği alanlar üzerinde çalışılması. örneğin hazırlanmasındaki neden tablolar gözükmediği için tablolardan ve sorgu sisteminde kullanılmasını engelleme. server veya local üzerinden istediği gibi çalışma imkanı.

Mssql, mysql, firebird, Access ve diğer veri tabanlarına problemsiz bir şekilde bağlanılabilmesi.

önerin için teşekkür ederim kanka, daha değişik şekillerde değerlendirilebilir. hostun taşınma durumuna istinaden ve /veya bir fromda yönetici yetkili bir bölüm yapılıp gerektiğinde oradan değişiklik yaptırılabilir.
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
07/12/2016,15:25
anladım,daha şık dururdu diye düşünmüştüm.Son kullanıcı (tek kullanıcı) olacağı için mesele yok benimde sonradan aklıma geldi.
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  MsSql Server ADO Bağlantı Örneği alpeki99 2 97 07/12/2016, 22:27 ozguryasin
  SQL SERVER Access Bağlantı Sihirbazı ve Sql Server Bağlı Tablo Yönetimi Coskun0559 9 5.617 06/05/2016, 09:50 atoz112
  İnternete Bağlı mı? Mysql Connector Var mı? Site Açık mı? IP Numaram Nedir? Kur@l 9 3.545 09/04/2013, 09:15 accessman
  otomatik odbc bağlantısı ile mysql e bağlanmak accessman 5 2.056 27/04/2012, 17:43 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya