Skip to main content

AccessTr.neT


Mysql Web Sunucusuna Vba Kod İle Bağlantı

Mysql Web Sunucusuna Vba Kod İle Bağlantı

#19
Sayın Özgüryasin bahsettiğiniz mssql e bağlanma ve kiralama işi ile neler yapıyorsunuz? Mssql deki tablolara nasıl ulaşıyorsunuz? Benim şuanda yerel ağda çalıştırdığım 10-15 kullanıcılı bir çalışmam var. Bir bilgisayarda Access tablolarım var. Bu tablolara diğer yerel ip li kullanıcılar tablo bağla marifetiyle oluşturulan Access dosyasının form, sorgu, rapor çalıştırıyorlar. Söz konusu form ve sorgularla aynı tablolara çalıştırılıyor ve tablo içeriği gün içerinde sürekli kullanıcılar tarafından ilave güncelleme silme işlemleri yaptırılıyor. Bu işlemleri yaparken yerel ip dışındaki bir personelinde programı çalıştırması ihtiyacı ortaya çıkınca bu ihtiyaca cevap veremiyorum. Sayın mehmetdemirala da bahsettiğim üzere vpn ile bu işlemi denedim ancak dosya çok çok yavaş çalıştı, iş amacına ulaşamadı. Sizin bahsettiğiniz mssql ile bütün kullanıcıları yerel ağda çalıştırdığım Access dosyasının kullanımını yerel ağdan çıkartıp (tablo bağla işi iptal olmuş olacak) internet üzerinden programı çalıştırabilir miyiz? Programın tabloları mssql de olacakta sorgular, formlar, raporlar çalıştığımız bilgisayar damı olacak? Bu işi nasıl yaptığınızı (hizmeti veren kaç liraya hangi süreyle) detaylandırabilirmiyiz?
Cevapla
#20
Ben size bu durumda ne yapacağınızı anlatayım.

1- Öncelikle bu işi hızlı bir Adsl bağlantısıyla yapacaksınız. Bunun için ofisteki bilgisayarınızın sabit bir ip üzerinden wan'a çıkıyor olması gerek. Bu da servis sağlayıcınıza başvurup "statik ip" hizmeti alarak olacak. Her ne kadar bu işi dyndns.org sitesiyle ücretsiz olarak halledebiliyorsanız da "başım ağrımasın" derseniz statik ip alırsınız. Modeminizde sunucu tarafındanki ip sabit olsa yeter çünkü uzak masaüstü kullanacağız.

2- Bu aşamada modeminizdeki 3389 nolu portu "Nat/port yönlendirme" adımlarıyla dışardan gelen uzak masaüstü çağrılarını lokal ağınızda sabit bir ip atadığınız (mesela 192.168.1.100 diyelim) ana bilgisayarınıza yönlendirirsiniz. Böylece 3389 no'lu port üzerinden gelen dış istekler NAT (Network Adres Translation- yani ağ adresi çeviricisi) tarafından cevaplanarak gerekli makineye yönlendirilir.

3- Bu makinedeki işletim sisteminin windows 7 olduğunu kabul ediyorum. Bu makinede dışarıdan gelenlerin de lokal kullanıcı farkında bile olmadan makineyi kullanmasını sağlamak gerekiyor. Makinenin UZAK sekmesinden gerekli ayarları yapıp uzak kullanıcıların tanımlanması, mutlaka şifre verilmesi, lokal olarak o makinede oturum açacak gibi bağımsız kullanıcılar atamanız gerektiğini söylemiyorum bile. Bu arada en önemlisi güvenlik sekmesinden gerekli izinlerin verilmesi unutulmamalı. Aynı anda 3 kullanıcının kullanmasına izin veren bir yama mevcut. Bunu microsoft sadece server işletim sistemlerinde kullanılsın diye düzenlemiş. Biz bu işi yapan yamayı yükleyerek win7'de de tıpkı 2003 server gibi aynı anda birden çok kişinin bu bilgisayarı kullanmasını sağlıyoruz. Bunun için nette gerekli programlar ve bilgi bolca mevcuttur. Anahtar kelimemiz "termsrv.dll"dir. Burdan hareketle aradığınızı bulacaksınız.

4- Artık uzaktan bağlanan kullanıcılar bu makinede oturum açıp tıpkı lokalden kullanıyormuş gibi rahat rahat çalışacaklardır. Bu esnada eğer işlemler doğru yapıldıysa lokal kullanıcı farketmeyecek bile uzak bağlantıları. Ama yapamadıysanız başka bir kullanıcının bağlanması için izin isteyecektir sizden. Bağlantı için clientlerin "mstsc.exe" dosyasını çalıştırmaları yeterlidir. Bu dosya system32'de bulunur ve başlattan da ulaşabilirsiniz. Çalıştırınca istenen bilgileri (ip, kullanıcı adı ve password gibi) girerek çalıştırdığınızda sorunsuz olarak bağlanabilirsiniz. Her kullanıcı için ayrı masaüstü olduğu için istediğiniz kullanıcıya istediğiniz yetkilendirmeyi ve masaüstü ayarlamalarını yapabilirsiniz. Eğer uzak bilgisayar üzerinden kendi yazıcınızı tanıtırsanız çıktıları da uzak bağlantı üzerinden client yazıcınızdan alabilirsiniz. Lokal bilgisayarın diskleri, yazıcı, portlar, pano vs. uzak makinede görülebiliyor. Kurulumda başarılı olursanız gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ben Almanya'da Türkçe klavye bulamadığım için yazmam gereken şeyi Türkiye'deki kurduğum bir RDP sistemi üzerinden yazarak lokal makinede çıktısını almıştım. Yapacaklarınız hayal gücünüzle sınırlıdır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#21
Access Örnekleri konusu soru cevap haline dönmüş. Değerli sorular ve cevaplar sayfalar arasında kayboluyor. Sorusu olan üyelerimiz lütfen Site Kuralları gereği yeni konu açsınlar ve isterlerse bu konuya link vererek sorularını sorsunlar.

Konu kilitlenmiştir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#22
Konuya istinaden


dHost değişikliğinden dolayı 
ServerName  = 95.173.183.132  iken


77.223.154.202  olmuştur.



vba kod bölümünde gerekli değişiklik yapılması halinde örnek aktif olarak çalışmaktadır.
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
#23
09.11.2016 itibari ile dosya yenilenmiştir ve çalışır vaziyettedir.
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
#24
Teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da