msgbox'ın çok yönlü kullanımı
Tarih
09/12/2008 04:28
Konu Sahibi
mehmetdemiral
Yorumlar
6
Okunma
3727
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Arkadaşlar,
Hepimiz bir şekilde mesaj kutularını kullanıyoruz. Ama genelde hep bu kutuları kullanıcıyı uyarmak veya bazı değerleri ekrana çıkartmak için kullanıyoruz. Oysa ben bu derste sizlere msgbox'ın programcılar tarafından çok kullanılan ve bilinen, ama access'cilerin çok bilmediği ya da kullanmadığı bir kullanımını anlatacağım. O da yol göstericilik özelliği...

Diyelim ki bir program hazırladınız ve programda bir onay kutusu var. Onay kutusuna basıldığında bir eylem yapılacak. Mesela a ile b toplanacak. Ama mesaj kutusu eylemini başka bir komut düğmesine yazacağımız için onclick eylemi olmayacak. Mesela;

if onay1 = 1 then
c = a + b
else
end if

Şimdi burada kodları yazdık. Onay1 1 durumunda iken diye yazdığıız için doğal olarak eylem çalışmayacaktır. Bu arada işin kilit noktası

if onay1 = 1 then

şartıdır. Burada bize onay1 onay kutusunun döndürdüğü değerden emin olmalıyız. İşte burada şöyle bir satır koyacağız

msgbox onay1

Böylece eylem gerçekleştiğinde onay1'in döndürdüğü değeri görebileceğiz. Meğer onay1 işaretli iken -1 değeri döndürüyormuşImg-grin) O halde hemen kodu düzeltmeliyiz.

if onay1 = -1 then
c = a + b
else
end if

Aynı şekilde onay1'in işareti kaldırıldığında hangi değerin döndüğünü de görebiliriz. Tahmin edeceğiniz gibi o da 0(sıfır) olacaktır..

Yine değişkenlere değer atamada da ben bu yöntemi çok kullanırım. Diyelim bir değişken tanımladık ve bu değişkene bir eylem sonunda (yine bir if...then deyimi ile) değer atadık. (Bakalım atadık mı?) Ama işler bir türlü umduğumuz gibi olmuyor. Bir türlü şartlı eylem gerçekleşmiyor. Acaba nerde hata yaptık? diye düşündüğünüzde ilk iş hemen değişkeni msgbox'a okutmaktır.

dim memo as string (string özellikli memo adında bir değişken atadık)
if onay1 = -1 then
memo= "naber"
else
end if

şimdi acaba onay1 işaretlendiğinde memo adlı değişkene "naber" değeri atandı mı? Bunu nasıl anlayacağız?. Bunu da siz yanıtlayın...Nereye msgbox koyalım ve nasıl yazalım? Yanıtları buraya alalım...

Not: Lütfen modlar ve adminler yanıtlamasın.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Private Sub onay1_Click()


If onay1 = -1 Then

Me.Metin4 = CLng(Nz(Metin0)) + CLng(Nz(Metin2))
MsgBox "TOPLAM...*" _
& [Metin4] & " *DIR* " _
& vbCr & vbCr & " DOĞRUMUDUR...", vbInformation, "..***..DİKKAT..***.."
Else
Me.Metin4.Value = Null
MsgBox "TOPLAM ALANI...*" _
& [Metin4] & " *BOŞ* " _
& vbCr & vbCr & " DOĞRUMUDUR...", vbInformation, "..***..DİKKAT..***.."
End If


End Sub

Bu Kod İş görürmü ? Yoksa Yanlış mı anladım acaba ?
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Ne yaptın Puletin yaImg-grin)) Çok basit bir soruydu ve sadece tek bir satırı yukardaki koda ekleyip değişkenin msgbox ile gösterilmesini sağlayacaktınImg-grin)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Dağıttım herhalde hocam...
Biggrin


if onay1 = -1 then
memo= "naber"
MsgBox memo
else
end if


Soruyu anlamak çözmenin yarısıymış, bunu bir kez daha kanıtlamış oldum herhalde hocam.....Biggrin

Az
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Img-grin)) Evet .. Cevap böyleydi. Sen ne anlamıştın kiImg-grin)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


alwinn
Üye
Kullanici Avatari
Üye
Ü.... A....
27
0
21/02/2009
0
Ofis 2010
22/01/2015,16:16
sayin mehmet demiral..biraz vb6 programi gormuslugum var benim merak ettigim accessde yazilan vb kodlari hangi versiyonunkilerdir? mesela ben 2003 Access kullaniyorum bunda hangi vb versiyonu kullanilabilinir?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Nz Fonksiyonu (İşlevi) Kullanımı Anlatımı tdsharun 17 12.175 02/12/2016, 15:52 atoz112
Exclamation Access Sql Server Bağlantısı Ve Ağda Kullanımı. Mecnun24 1 1.447 07/06/2015, 20:24 ozanakkaya
  Grafik Kullanımı accessman 6 2.513 11/08/2010, 09:39 derer
  procedure kullanımı accessman 3 1.953 03/02/2010, 22:54 ercansahin


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya