MSFlexGrid'deki alanlarda accessdeki verileri gösterme ?
Tarih
06/05/2014 17:14
Konu Sahibi
imlemeci
Yorumlar
2
Okunma
1554
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Kod:
sEntry = "Pazartesi" & vbTab & "08:00-09:00" & rec.Fields("ders")
          .AddItem sEntry, 1

Yukardaki gibi visual basic 6.0'da rec.Fields("ders") komutunu yazdığımda MSFlexGrid'in belirlediğim alanına dersi atıyor. Fakat veritabanında ders'in altındaki ilk kısmı atıyor.
Ben MsFlexGridde başka bir alana ikinci, üçüncü, dördüncü dersleri nasıl çektireceğim?


Üstte sorduğum soruyu rec.MoveNext koduyla çözdüm..

Visual Basic 6.0'da yapmak zorunda oldugum bi proje için günlerdir calısıyorum. Bu işten hiç anlamıyorum araştıra araştıra buraya kadar geldim.. MSFlexGrid ile şu şekilde veritabanından çekim yapıyorum..

Kafam bi yerden sonra basmadı.. Hatta durumu anlatacak kadar bile mecelim kalmadı resim ile anlatmaya calısayım..

resim

Şuandaki yapı üstteki gibi.. rec.Fields("HOCA") ve rec.MoveNext komutlarıyla dersleri atıyorum..

Fakat benim istediğim şu.. Eğer bir dersin saati neyse ona göre tabloya yerleşsin..

Mesela diyelim Bilgisayar Programlama dersinin saati 4 saat olsun..

resim

Tabloya otomatik bu şekilde nasıl gelir?

Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,22:59
MsFlex te hücre birleştirme varmı bilmiyorum ancak o üç hücrenin rengini aynı yapabilirsin. İlk hücreyede dersin adını, ikinciye hocasını yazdırabilirsin. VS6 kullanmadığım için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


sherlockholmes
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
2
21/01/2015
0
-
12/08/2015,17:34

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
Private Sub firmalari_listele()

Dim listele As New ADODB.Recordset

listele.Open "select * from firma_kayit", "dsn=kendistp", adOpenStatic, adLockOptimistic

MSFlexGrid1.ScrollBars = (1)

MSFlexGrid1.Cols = 13

MSFlexGrid1.ColWidth(0) = 500
MSFlexGrid1.ColWidth(1) = 5000
MSFlexGrid1.ColWidth(2) = 4000
MSFlexGrid1.ColWidth(3) = 3500
MSFlexGrid1.ColWidth(4) = 3000
MSFlexGrid1.ColWidth(5) = 3000
MSFlexGrid1.ColWidth(6) = 4000
MSFlexGrid1.ColWidth(7) = 4000
MSFlexGrid1.ColWidth(8) = 5000
MSFlexGrid1.ColWidth(9) = 3000
MSFlexGrid1.ColWidth(10) = 1000
MSFlexGrid1.ColWidth(11) = 5000
MSFlexGrid1.ColWidth(12) = 5000

MSFlexGrid1.Width = 18500


MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 0) = "Firma No"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 1) = "Firma Adı"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 2) = "Firma Yetkilisi"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 3) = "Firma Telefonu"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 4) = "Fax"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 5) = "GSM"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 6) = "E-Mail"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 7) = "İnternet Adresi"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 8) = "Vergi Dairesi"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 9) = "Vergi No"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 10) = "Tarih"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 11) = "Adres"
MSFlexGrid1.TextMatrix(0, 12) = "Not"

MSFlexGrid1.Rows = listele.RecordCount + 1


For r = 1 To listele.RecordCount


MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 0) = listele("firma_no")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 1) = listele("firma_adi")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 2) = listele("firma_yetkilisi")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 3) = listele("firma_telefonu")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 4) = listele("fax")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 5) = listele("gsm")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 6) = listele("e_mail")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 7) = listele("internet_adresi")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 8) = listele("vergi_dairesi")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 9) = listele("vergi_no")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 10) = listele("tarih")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 11) = listele("adres")
MSFlexGrid1.TextMatrix(r, 12) = listele("not")

listele.MoveNext

Next

End Sub



Buradaki veri tabanı adını msflexgrid satır ve sütün sayısını adlarını kendi programına göre ayarlarsın.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Verileri listbox'a çekiyorum fakat sınır var ne yapabilirim? imlemeci 2 200 10/06/2016, 16:26 imlemeci


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya