MouseDown ve MouseUp olayı
Tarih
19/01/2010 11:24
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
7
Okunma
1870
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
eklediğim örnekte form ayrıntı MouseDown olayında
Me.txtSüre1 = Me.txtSüre
ile atama yapılıyor
MouseUp olayı ile
Me.txtSüre2 = Me.txtSüre
ataması yapılıyor
mouse basılı tututlduğunda aslında Me.txtSüre ilerlemiş olduğu halde sanki durmuş gibi gözüküyor mouseup olunca gercek Me.txtSüre değerini alıyor yani mouse basılı tutmak sürenin ilerlemesini durdurmuyor
problem şu
ben mouse nekadar basılı tutsamda Me.txtSüre1 ile Me.txtSüre2 aynı değeri alıyor
aslında mouseup olayı nezaman gerçekleşirse Me.txtSüre2 ozamanki değeri alması gerekmez mi
umarım anlatabilmişimdir
yardımlarınız için teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   süre.rar (Dosya Boyutu: 9,79 KB / İndirme Sayısı: 14)
@benbendedeilem
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Ben anlayamadım.
Ne yapılmaya çalışılıyor? Amacın ne olduğunu anlayabilirsem daha iyi yardımcı olabilirim sanırım.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
amacım aslında mousedown olayı ile mouseup olayı arasındaki süreyi hesaplamak
sebebide mouse sol tık basılı vaziyette ayrıntı üzerinde hareket ederkenki hızını hesaplamak
yani ayrıntı üzerinde mouse basıp hareket ettirip bıraktığımda ilk konumuyla son konumu arasındaki mesafeyi nekadar zamanda oldığını hesaplamak
uçuk bir şey belki ama bana lazım
ne yapalım merak işte
@benbendedeilem
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
mesafeyi düzgün hesapladığınız sürece sorun yok. Aynı noktaya gidip gel yapıp bırakırsam sonuç 0 çıkar.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
muhtemelen yanlış anlaşıldım
problem mouse yeri değil
amacım mouse basılı tuttuğum süreyi hesaplamak
mouse basılı olalarak tutulduğu süre hesaplanabiliyormu
@benbendedeilem
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
en azından teknik olarak bu yapılabilecek bir şeymidir ona göre uğraşsam
teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Listede yoksa Olayı Hakkında Mecnun24 3 570 25/02/2016, 23:33 kenan827
Çözüldü SetFocus olayı fascioğlu 7 1.012 30/12/2015, 17:24 fascioğlu
Çözüldü Animasyon Clik Olayı ekselanss 11 2.211 08/12/2015, 13:48 alpeki99
Çözüldü Form kaydet olayı Denizl 9 1.144 05/09/2015, 16:35 Denizl
Çözüldü Rapor formunda bulunan seçeneklere bağlı gizle göster olayı fascioğlu 7 1.729 23/05/2014, 17:44 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya