Skip to main content

AccessTr.neT


Meyve Sebze Alımı Satımı

Meyve Sebze Alımı Satımı

#7
(10/02/2024, 09:16)atoykan yazdı: Merhabalar Sayın @ALİ.70

Bir formdan çok sayıda tabloya veri girişi yapabilirsiniz. Sitede benzer konularda örneklerde mevcut; örneğin basit bir arama ile ilk karşıma çıkan konu: 1 formdan çok sayıda tabloya veri girişi
Tablolar verileri saklamak içindir bunu unutmayın. Form üzerinden girdiğiniz verileri tabloya da işleyebilirsiniz, diğer forma da aktarabilirsiniz veya sorgu ve raporlarınız da kriter olarak da kullanabilirsiniz. Anlık değişen değerler yoksa (örneğin kur) tablolarda toplam değer tutmanız gereksiz, toplama işlemlerini sorgu ve raporlarda yapabilirsiniz.
İster Access, ister Excel veya herhangi diğer bir ortamda uygulama geliştirmek için adımlar çok kısa başlıklar halinde şöyledir:

  1. Analiz : Yapmak istediğiniz işin tüm detaylarını analiz eder ve neye ihtiyaç olduğunu not alırsınız. Ne tip veriler kullanacağınız, ne tip işlemler yapacağınız, ne tip raporlar alacağınız bu aşamada belirlenir.
  2. Planlama:  Geliştirme aşamasında kullanacağınız verileri nasıl tasnif edeceğiniz, ne tip formlar kullanacağınız, ne tip raporları nasıl alacağınız hususlarında ana hatlarınızı belirlersiniz.
  3. Algoritma: İşlem sıralamaları ve akışlarını, karar verme, hesaplama ve raporlama süreçlerinin nasıl işleyeceğini planladığınız süreçtir.
  4. Mimari: Analiz ve planlamanız temelinde algoritmanıza uygun veri tabanı tablo yapılarının ve ilişkilerinin oluşturulduğu süreçtir.
  5. Frontend ve kodlama: bu kısımda kullanacağınız formlar ve formların işleyişine uygun kodların yazıldığı süreçtir.
  6. Debuging ve test: Uygulamanızın kodlarının basit örnekler ile işlerliğinin ve kodlama hatalarının değerlendirildiği süreçtir.
  7. Compile ve uygulama testi: Uygulamanın derlendiği ve nihai işlem testlerinin yapıldığı süreçtir.

Bu çerçevede yapmak istediğiniz işin mantığını, nasıl formlar ve tablolar kullanacağınızı belirleyip veri tabanınızı ona göre hazırladıktan sonra formlarınızı tasarlayıp verileri işlemek yoluna gitmelisiniz. Raporlama ve kayıt işlemleri için Access gibi uygulamalarda can alıcı husus sorgulardır bunlara iyi odaklanıp sitedeki örnekleri inceleyin. Takıldığınız ve anlamadığınız hususlarda ufak bir örnek dosya ile yapmak istediklerinizi, neleri yaptığınızı ve yapamadığınızı, nasıl bir sonuca ulaşmak istediğinizi kısa ve anlaşılır sorular halinde iletmekten çekinmeyin; yardımcı olmaya çalışırız.
İlginiz için teşekkürler. Dediğiniz gibi ufak çaplı giriş ve geliştirmeleri yapıyorum. Göndermiş olduğunuz linkede detaylıca çalışıp kısmen biraz daha ileriye götürmeye çalışıyorum. Takıldığım herhangi bir şey olursa da dediğiniz gibi accesstr.net ailesiye paylaşırım.
Cevapla
#8
örnek derken çalışmamımı kastediyorsunuz?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task