Metin Kutusunda Tarih Yazdırma
Tarih
24/01/2009 19:21
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
4
Okunma
3047
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.837
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,04:09
Çözüldü 
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tmm çok saol anladım Img-grin))
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  metin kutusuna girilen ilk karakterin silinmesi slayerrrrr 4 92 17/01/2017, 14:27 slayerrrrr
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 258 16/01/2017, 16:35 hknct
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 175 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Metin Kutusu Hk. Serkan Çevik 2 71 12/01/2017, 20:28 Serkan Çevik
  ekran klavyesini tüm metin kutularında kullanmak zetyu 16 287 08/01/2017, 15:05 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya