metin kutusu varsayılan değerine global değişkeni atamak
Tarih
05/06/2009 10:43
Konu Sahibi
nacre
Yorumlar
8
Okunma
2772
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
İyi günler,
Arkadaşlar global bir değişkenim var bu değişkenin tutuğu değeri bir formdaki metin kutusunun varsayılan değeri olarak kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz.
Kolay gelsin
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Global değişkeni sanırım bir modül içinde tanımladınız. O zaman projenin herhangi bir yerinde

me.metin1 = global_degiskenin_adi

şeklinde kullanabilirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
sn mehmetdemiral global değişkeni tanımlamıyı sizin bir yazınızda gördüm yaptım. Benim istedğim metin kutusunun varsayılan değeri ne (default value ) değişkeni atamak. Kendisine değil.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
O zaman varsayılan değer kutusuna yazabilirsiniz. Ya da bu metin kutusunun bulunduğu formun yeni kayıt ekleme butonuna
me.metin1= global_degisken_adi
şeklinde kod yazabilirsiniz. Yani ilk kayıt açıldığında varsayılan olarak o metin kutusunda bı değer olur. Siz isterseniz bu değeri değiştirebilirsiniz.

Sanırım böyle birşey istiyorsunuz.
Sayın nacre
Olumlu ya da olumsuz bir yanıt dönerseniz konuyu uygun yere aktaracağım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
dediğinizi yapmıştım o zamanda otomatik id alanı kayıt girilmiş kabul edip değer alıyor bunu istemiyordum. Belki bir yolu vardır diye sormak istemiştim forumda

kolay gelsin
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
global değişkeni ne için kullanacaksın? onu istediğiniz zaman zaten çağırarak kullanabilirsin?.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 164 07/12/2016, 20:10 nightashes
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 258 02/12/2016, 20:04 nightashes
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 341 30/11/2016, 12:01 donepezil
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 110 29/11/2016, 20:24 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya