Listeden seçileni listeye aktarma ve rapor açma
Tarih
30/05/2009 00:13
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
8
Okunma
3118
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sayın hocalarım listeden seçtiğimi alt listeye aktarmak ve rapor almak istiyorum
ilk listeyi çift tıkladığımda listde kaç tane kayıt varsa o kadar kaydı raporluyor
bulduğum aktarma örnekleri bende çalışmadığı için size soruyorum.
Birde benim istediğim
Bir kaydı ben kaç kere seçersem aynı kaydı o kadar aktarsın ve mesela 3 kere seçtimse rapora 3 kere yazsın
Bunu şu nedenle istiyorum
Aldığımız raporu keserek giden kolilere yapıştırıyoruz
Bir sayfada aynı kişiye ait mesala 3 adet kayıt olmalı 3 kolye yapıştırmak için veya ayrı 3 kayıt veya 2 si aynı biri farklı
Kağıt israfını önlemek için
Belki başka bir yolu vardır.
Yardımcı olursanız memnun olurum..


Ek Dosyalar
.rar   rehber.rar (Dosya Boyutu: 25,7 KB / İndirme Sayısı: 40)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Ekte ki örnek işinize yararmı acaba?

Formun Kapandığında olayına da bu kodu yazınız.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Close()
Dim SQL As String
         
        SQL = "UPDATE T_adres_defteri SET Secim = 0 WHERE T_adres_defteri.Secim = -1"
        DoCmd.RunSQL SQL
            
End Sub



Ek Dosyalar
.rar   rehber.rar (Dosya Boyutu: 72,11 KB / İndirme Sayısı: 133)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Hocam Aktarma işlemi olarak tamam teşekkür ederim.
Ama bir kere aktardığını doğal olarak tekrar aktarmıyor.
Ben ise bir kağıt üzerinde aynı kayıtı benim belirleyeceğim bir sayıda tekrarlaması
Bunu yapabilmek için bir sayı kutusu konulup "seçimi bu sayı kadar raporla "
şeklinde bir komut verilebilir mi?
Birde formum kapandığında olayına yazılan kod ne işe yarıyor
Yazdım ama değişikliği fark edemedim.
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bu yöntemde rapora aktarılacak olan kişiler, tablodaki "seçim" alanındaki onaya bakılarak belirlenir. Sizin bahsettiğiniz gibi bir olay burada uygulanan mantığa ters görünüyor. Çünkü aslında aşağıya aktarılan değerler sadece ana tablodaki kişilerin seçilmiş ya da seçilmemiş olmasına göre görüntülenme esasına dayanıyor.

Sayı belirleme konusunda şu yapılabilir. Tabloya adet adında bir sayı ilave edilir. Aşağıya aktarılacak kişiler için bir seçim alanı belirlenir. Bu alana da raporda görüntülecek sayı girilir. Raporda yeralacak kişiler de bu sayı kadar çoğaltılarak yer alır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Bu anlattıklarınızı yapma konusunda yardımcı olbilirmisiniz .
Anladığım kadarı ile saçim alanı yaptım. özelliği sayı, ismi boxadet
bunu rapor butonuna ilave etmek gerekecek ama nasıl?
Tablodati ilave edilen adet alanını liste kutularında görünmesi gerekir mi?
Seçim alanı olan sayı bu adet alanı ile ilişkili mi?
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
(30/05/2009, 11:24)Puletin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekte ki örnek işinize yararmı acaba?

Formun Kapandığında olayına da bu kodu yazınız.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Close()
Dim SQL As String
         
        SQL = "UPDATE T_adres_defteri SET Secim = 0 WHERE T_adres_defteri.Secim = -1"
        DoCmd.RunSQL SQL
            
End Sub


Bu örnek benim için çok iyi oldu.. Hem soran arkadaşa hemde üstadlarıma sonsuz teşekkürler...Saygılarımla
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.718 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Rapor oluşturma ertans 2 70 06/12/2016, 18:02 ertans
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 207 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 207 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 140 16/11/2016, 13:53 IceMan7


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya