listede istediğimiz sutundan değer almak
Tarih
20/04/2011 18:21
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
12
Okunma
2595
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler arkadaşlar
eklediğim örnekte listenin hangi satırı ve hangi sutunu tıklarsak tıkladığımız yerdeki değeri alıyor
bunu her liste için kullanılabilecek bir modul veya fonksiyon haline nasıl getirebiliriz

liste genişliklerini program kendisi tanısa
mesela örnekte 1140, 2280 değerleri var
bunu
if X < 1140 then metin3 = 0
yerine
if X < liste0.columnWidth(0) şeklinde yazsak
daha güzel olmazmı
if X < 1140 then metin3 = 0 ara basamağını kullanmadan
şöyle yazsak
if x > liste0.column(A).width and x < liste0.column(A).width + liste0.column(A+1).width then metin4=liste0.column(A)
daha şık olur değil mi
bunu nasıl geliştirebiliriz
teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   liste mouse.rar (Dosya Boyutu: 300,71 KB / İndirme Sayısı: 20)
@benbendedeilem
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
bir listenin sutunlarının değeri ne ile tanımlanır

liste0.column(2).width
olmuyor
liste0.columnWidth(2)
olmuyor
@benbendedeilem
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
Me.Liste5.ColumnWidths = "3cm;2cm;1cm"
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
peki bunu nasıl yazacağız
if liste5.columnwidths(2)=5 then msgbox "listenin 3. sutun genişliği 5 dir"
yani listeyi kontrol et eğer üçüncü sutun genişliği 5 ise uyar
@benbendedeilem
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
benim verdiğim kodda genişlikleri siz veriyorsunuz. form load kısmında.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
şöyle olsa
Liste5.ColumnWidths
bir metin değilmi
değeride
"2cm;2cm;2cm"
ozaman yapılacak iş
bu metinden
";" işaretleri arasındaki rakamları bir değere atamak
2 cm =1134 bu nasıl bir birimse bunu dönüştürerek

mesela 2. sutun için
"2cm;2cm;2cm"
değerinin ortada kalan rakamın 1134 gibi olan birim değerini çekmek
nasıl olabilirmi
@benbendedeilem
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 249 Dün, 00:13 m_demir
  Listede arama yapılanın seçimi aktif olması raburabu 3 90 01/12/2016, 08:42 raburabu
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 404 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  Verilerin Listede Görünmesi m_demir 4 103 29/10/2016, 00:56 m_demir
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 71 17/10/2016, 13:52 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya