listede istediğimiz sutundan değer almak
Tarih
20/04/2011 18:21
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
12
Okunma
2647
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iyi günler arkadaşlar
eklediğim örnekte listenin hangi satırı ve hangi sutunu tıklarsak tıkladığımız yerdeki değeri alıyor
bunu her liste için kullanılabilecek bir modul veya fonksiyon haline nasıl getirebiliriz

liste genişliklerini program kendisi tanısa
mesela örnekte 1140, 2280 değerleri var
bunu
if X < 1140 then metin3 = 0
yerine
if X < liste0.columnWidth(0) şeklinde yazsak
daha güzel olmazmı
if X < 1140 then metin3 = 0 ara basamağını kullanmadan
şöyle yazsak
if x > liste0.column(A).width and x < liste0.column(A).width + liste0.column(A+1).width then metin4=liste0.column(A)
daha şık olur değil mi
bunu nasıl geliştirebiliriz
teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   liste mouse.rar (Dosya Boyutu: 300,71 KB / İndirme Sayısı: 20)
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
bir listenin sutunlarının değeri ne ile tanımlanır

liste0.column(2).width
olmuyor
liste0.columnWidth(2)
olmuyor

@benbendedeilem
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Me.Liste5.ColumnWidths = "3cm;2cm;1cm"
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
peki bunu nasıl yazacağız
if liste5.columnwidths(2)=5 then msgbox "listenin 3. sutun genişliği 5 dir"
yani listeyi kontrol et eğer üçüncü sutun genişliği 5 ise uyar
@benbendedeilem
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
benim verdiğim kodda genişlikleri siz veriyorsunuz. form load kısmında.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
şöyle olsa
Liste5.ColumnWidths
bir metin değilmi
değeride
"2cm;2cm;2cm"
ozaman yapılacak iş
bu metinden
";" işaretleri arasındaki rakamları bir değere atamak
2 cm =1134 bu nasıl bir birimse bunu dönüştürerek

mesela 2. sutun için
"2cm;2cm;2cm"
değerinin ortada kalan rakamın 1134 gibi olan birim değerini çekmek
nasıl olabilirmi

@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede seçili olanı silme mustim1547 2 65 13/01/2017, 10:45 mustim1547
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 115 01/01/2017, 01:05 nightashes
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 337 26/12/2016, 11:38 raburabu
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 592 23/12/2016, 12:11 m_demir
  Form üzerine değer getirme ve hesaplama yaptırma fatihkara 20 627 15/12/2016, 12:15 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya