Liste kutusundan veri silme
Tarih
27/03/2009 15:55
Konu Sahibi
alberto22
Yorumlar
4
Okunma
2415
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alberto22
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
22/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
19/12/2009,08:00
Çözüldü 
arkadaşlar ekteki form da listekutusuna veriler giriyorum ve bu verilerin toplamını bi metin kutusunda alıyorum. fakat listekutusuna girdiğim veriyi tekrar silmeyi ve toplam dan değerini çıkarmayı bi türlü beceremedim.. acaba nasıl yapabilirim....


Ek Dosyalar
.zip   ornek.zip (Dosya Boyutu: 20,78 KB / İndirme Sayısı: 22)
alberto22, 22-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.055
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
liste kutusunun tıklandığında olayına aşağıdaki kodu yaz

Kod:
Dim secilen, fiyat As Integer 'secilen:listeden seçilen veri, fiyat: listeden seçilenin fiyatı
secilen = d
d.RemoveItem (secilen) 'secileni listeden sil
fiyat = Right([secilen], InStr(1, [secilen], "") + 1) 'seçilen verinin fiyatını al
toplam = toplam - fiyat 'toplamdan seçileni çıkart



Ek Dosyalar
.rar   sled_2668.rar (Dosya Boyutu: 13,14 KB / İndirme Sayısı: 71)
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
06/12/2016,00:25
Çözüldü 
inceleyiniz


Ek Dosyalar
.zip   ornek.zip (Dosya Boyutu: 18,19 KB / İndirme Sayısı: 53)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Ben de Sledgeab'ın örneği üzerindek şöyle birşey önereceğim: Kodları tek tıklamaya değil çift tıklamaya yaz. Birf de onay iste. Sledgeab temelini yazmış, süslemeyi de ben yapayım dedimImg-grin))

Kodlar o zaman şöyle olur:


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Private Sub d_DblClick(Cancel As Integer)
cevap = MsgBox("Seçilen ürünü silmek istediğinize emin misiniz?", vbYesNo, "SİLME ONAYI")
If cevap = 6 Then

Dim secilen, fiyat As Integer 'secilen:listeden seçilen veri, fiyat: listeden seçilenin fiyatı
secilen = d
d.RemoveItem (secilen) 'secileni listeden sil
fiyat = Right([secilen], InStr(1, [secilen], "") + 1) 'seçilen anakart asus 53 verisinin 53ünü al
toplam = toplam - fiyat 'toplamdan seçileni çıkart
Else
MsgBox "Silme işlemi yapılmadı", vbOKOnly, "SİLME YAPILMADI"
End If
End Sub

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.055
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sn alberto22, zahmet olmazsa sorunun çözülüp çözülmediğini yazınız.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 148 07/12/2016, 20:10 nightashes
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 92 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 255 02/12/2016, 20:04 nightashes
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 108 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Liste kutusuna tıklayınca metin kutusuna bilgiyi getirme nightashes 5 92 28/11/2016, 23:33 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya